دکتر غضنفري: توليد مواد معدني از ??? ميليون تن عبور کرد

دکتر غضنفري: توليد مواد معدني از ??? ميليون تن عبور کرد
گسترش آنلاين:‌سرپرست وزارت صنايع و معادن توليد
مواد معدني را در زمان حاضر ???مليون تن اعلام کرد وگفت: براساس برآوردها اين ميزان تا پايان برنامه پنجم توسعه به ??? ميليون تن مي رسد . به گزارش گسترش آنلاين به نقل از شبکه اطلاع رساني توليد وتجارت ايران (شاتا)، دکتر “مهدي غضنفري ” در نشستي با مديران معدني وزارت صنايع ومعادن گفت: رقم بالاي برآورد توليد مواد معدني در پايان برنامه پنجم توسعه بيانگرآن است که حجم کاربزرگي بايد درحوزه معدن انجام شود و متخصصين سراغ يکي از گلوگاه هاي آن يعني اکتشاف مي روند.
20 ميليون تن ظرفيت ايجاد شده فولاد
به گفته وي، ميزان توليد مواد معدني در سال 83، 150 ميليون تن بوده که اين نسبت هم اکنون به حدود285 ميليون تن رسيده است .
دکتر غضنفري افزود: مواد معدني علاوه در سيمان در فولاد مشاهده مي شود و در فولاد به صورت محصولات فولادي ديده مي شود .
وي افزود: ظرفيت ايجاد شده فولاد در سال 83 ،10 ميليون تن بود و درحال حاضر اين حجم به 20 ميليون تن رسيده است .
سرپرست وزارت صنايع و معادن تصريح کرد: توليد محصولات فولادي در سال 83 ، 16 ميليون تن بود که ظرفيت هاي ايجاد شده 28 ميليون تن است .
رشد توليد مقاطع و پروفيل
وي با اشاره براينکه مصرف بيشتر فولاد بيانگر صنعتي شدن و توسعه در اين بخش است، افزود: توليد مقاطع و پروفيل در سال 84، 10.7 ميليون تن بود. اين حجم  در سال 89، 28 ميليون تن شد و در پايان برنامه پنجم به بيش از 43 ميليون تن خواهد رسيد.
سرپرست وزارت صنايع و معادن گفت: مجموع ظرفيت هاي توليدات صنعتي در بخش فولاد کشور طي سال هاي اخير بيش از دو برابر شده است که يکي از دلايل رشد توليدات اين بخش اجراي طرح مسکن مهر و رونق ساخت و ساز و اجراي پروژه هاي عمراني در کشور مي باشد.
برآورد 72 ميليون تني توليد سيمان دربرنامه پنجم توسعه  
سرپرست وزارت صنايع و معادن در ادامه ميزان توليد سيمان را در سال 83 ، 34 ميليون تن بيان کرد و گفت : اين رقم هم اکنون به 72 ميليون تن رسيده و در برنامه پنجم قرار است  به 110 ميليون تن افزايش يابد .
به گفته وي، توليد سنگ آهن در حال حاضر به 27 ميليون تن رسيده و محصولات فولادي با رشد 12 درصدي از 16 ميليون تن در سال 83 به 28 ميليون تن در حال حاضر ارتقا يافته است.
سرپرست وزارت صنايع و معادن افزود: فلزاتي همچون مس، آلومينيوم، سيمان، انواع خودرو سواري، محصولات پتروشيمي به ترتيب 5، 9، 18، 14 و 15 درصد رشد داشته‌اند.
دکتر غضنفري تصريح کرد : رشد توليد محصولات صنعتي و معدني در سال‌هاي اخير بيانگر اين موضوع است که سرمايه‌ها به‌طور کامل در حوزه صنعت و معدن در مسيري درستي قرار گرفته و توليد نيز در صحنه ملي نتايج خوبي را به همراه داشته و آمادگي براي ورود به بازارهاي جهاني فراهم است.
سرمايه گذاري در بخش معدن
وي در ادامه سرمايه‌گذاري بخش معدن را نيز يادآور شد و گفت: در فاصله سال‌هاي 78 تا 83، مجموع سرمايه‌گذاري در بخش معدن 18 ميليارد دلار بود، حال آنکه اين رقم در فاصله سال‌هاي 84 تا 89، به 86 ميليارد دلار (370 درصد رشد) يعني رشد چهار برابري رسيد.

 

keyboard_arrow_up