قيمت محصولات فولادي در دومين هفته ماه رمضان آرام گرفت: بازار فولاد زير سايه تعادل

قيمت محصولات فولادي در دومين هفته ماه رمضان آرام گرفت: بازار فولاد زير سايه تعادل

گروه‌بورس‌کالا: با وجود اينکه ماه رمضان پارسال بازار فولاد با حواشي زيادي رو به رو بود و حتي قيمت‌ها در بورس و بازار آزاد افزايش يافت، ‌اما امسال تعادل بر عرضه و تقاضا حاکم است و با ذخيره‌سازي مناسب هيچ کمبودي در بازار آهن وجود ندارد. بررسي نمودار قيمتي آهن‌آلات از ابتداي ماه رمضان تاکنون بيانگر آرامش بازار فولاد است، چراکه در اين مدت قيمت بيشتر محصولات فولادي ثابت و عرضه و تقاضا متعادل بوده است. در همين رابطه رئيس اتحاديه آهن‌فروشان گفت: با وجود افزايش تقاضا در اين فصل از سال به دليل توليد و عرضه کافي، قيمت‌ها رشد ناهمگوني نداشته است، در حالي که هر سال قيمت‌ها در اين ايام به دليل افزايش تقاضا روند صعودي را طي مي‌کرد. محمد آزاد وضعيت بازار فولاد را مناسب ارزيابي کرد و افزود: تعادل در عرضه و تقاضا و ذخيره‌سازي مناسب سبب شده است تا هيچ کمبودي در بازار آهن وجود نداشته باشد. وي با اشاره به تثبيت قيمت فولاد، اظهار کرد: چنانچه قيمت‌هاي جهاني و نرخ دلار دستخوش تغيير نشود، قيمت آهن در کشور تغييري نخواهد داشت.
همکاري مطلوب  با دولت
رئيس اتحاديه آهن‌فروشان با بيان اين که قيمت‌ها بعد از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه‌ها متعادل باقيمانده است، گفت: خوشبختانه کارخانه‌هاي توليد فولاد و واردکنندگان همکاري مناسبي با دولت داشته‌اند، به‌طوري که موجودي انبارهاي خود را به صورت شفاف اعلام و کالاهاي موجود را در مقاطع حساس به بازار عرضه مي‌کنند.
وي قيمت ميلگرد در بازار را ??? تومان و در بورس را ??? تومان اعلام کرد و گفت: قيمت هرکيلوگرم از اين محصول در خرداد ماه به دليل نوسان‌هاي جهاني ???تومان بود که هم‌اکنون کاهش يافته است.
آزاد با اشاره به مصوبه دولت مبني بر خروج کالاهاي عرضه شده در بورس از شمول قيمت‌گذاري‌، افزود: با اين وجود به دليل عرضه بيش از تقاضاي بازار‌، در برخي موارد نرخ چند قلم کالا در بازار کمتر از بورس است.
ثبات بازار مقاطع
دومين هفته بازار فولادر ماه رمضان مانند هفته نخست با ثبات همراه بود و قيمت انواع مقاطع چون ميلگرد و تيرآهن تغيير قيمتي را تجربه نکردند. کارشناسان بازار فولاد رسيدن قيمت مقاطع به کف و افت ميزان عرضه را از دلايل اصلي ثبات قيمت مقاطع اعلام مي‌کنند.
چهارشنبه گذشته با تغيير نرخ ارز، فروشندگان دست از عرضه کشيدند، ولي برخي کارخانه‌ها تنها به افزايش ??توماني نرخ محصولاتشان رضايت دادند و برخي ديگر هم سعي کردند از فرصت استفاده کنند و فروش خود را بالا ببرند. اين روزها ديدگاه عمومي در بازار فولاد اين است که تا پايان ماه رمضان اتفاق خاصي نخواهد افتاد. همچنين درحال حاضر رکود بر بازار فولاد در بيشتر نقاط جهان سايه انداخته است، به‌طوري‌که در اروپا تعطيلات تابستاني مانع افزايش دادوستد در بازار فولاد شده است.  تقاضاي مقاطع در آمريکا  نيز به دليل رکود بازار ساخت‌وساز ضعيف است که با توجه به تصميم‌هاي اخير آمريکا در مورد سقف بدهي‌هاي دولت، وضع بازار از اين نيز بدتر خواهد شد.
تقاضاي بيلت
به حداقل رسيد
هفته گذشته قيمت بيلت هم مانند مقاطع تغييري نسبت به هفته‌هاي اخير نداشت. عرضه بيلت به‌خصوص سايز ??? ميليمتر در انزلي محدود بود، ولي تقاضا تعريفي نداشت. تعطيلات رمضان همراه با افت توليد بسياري از کارخانه‌ها باعث شده تا تقاضاي بيلت به حداقل خود برسد، از سوي ديگر با تغيير خط توليد برخي از کارخانه‌ها مصرف سايزهاي ??? و ??? ميليمتر به ???ميليمتر تغيير يافته و همين امر باعث افزايش تقاضاي سايز ???ميليمتر شده است. بيلت سايز ??? ميليمتر که اول هفته ??? تومان در انزلي معامله مي‌شد، چهارشنبه به ??? تومان با ?درصد ماليات ارزش افزوده رسيد، ولي با افزايش قيمت ارز فروشندگان دست از معامله برداشتند. بيلت سايز ??? در بندر امام ??? تومان و در بندر انزلي ??? تومان پيشنهاد شد. به اعتقاد کارشناسان، دو مساله در مورد بيلت وجود دارد که آينده اين کالا را تغيير خواهد داد، نخست آن‌که در سه ماه گذشته قيمت تمام شده بيلت وارداتي بالاتر از قيمت فروش آن بوده است و اين مساله به محدوديت واردات و عرضه اين کالا مي‌انجامد. دوم اينکه به علت رشد اقتصادي در روسيه، کارخانه‌هاي روسي برخلاف پارسال تلاش مي‌کنند ماده خام نفروشند به همين علت عرضه بيلت کاهش يافته است. بنابراين احتمال پايين آمدن قيمت در ماه‌هاي آينده بعيد است.
آينده مبهم بازار ورق
بازار ورق نيز هفته آرامي را پشت‌سر گذاشت. از اوايل هفته فعالان بازار انتظار داشتند که با ورود محموله‌هاي گالوانيزه قيمت کاهش يابد که اين امر محقق نشد. ورق روغني(سرد) و ورق سياه(گرم) بازار آرامي را سپري کرد و حتي افزايش نرخ ارز هم تاثيري زيادي روي بازار نداشت. گذشته از رکود ناشي از ماه رمضان، افت مصرف ورق هم مزيد بر علت شده است که بازار با عرضه‌هاي آرام برخي از مجموعه‌هاي مبارکه يا بسته‌هاي وارداتي سرگرم شود. به گفته کارشناسان شرايط پس از ماه رمضان قابل پيش‌بيني نيست. ورق گرم ضخامت دوميليمتر رول که اول هفته ??? تومان عرضه مي‌شد در آخر هفته به ??? تومان هر کيلو رسيد ولي افزايش قيمت ناشي از بالا رفتن قيمت ارز بود، نه افزايش تقاضا البته عرضه هم هر روز محدودتر مي‌شود.

keyboard_arrow_up