افزايش قيمت فولاد در بورس

افزايش قيمت فولاد در بورس
به ناظر تالار بورس اجازه داده شده است تا بر اساس قيمت پايه واحدهاي توليدي سقف قيمت را بالا برد‌.
شهرام ميرآخورلو، مديرکل دفتر کالاهاي فلزي و معدني سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان با بيان مطلب فوق در خصوص تمهيدات جديد کارگروه فولاد براي برقراري تعادل در بازار اين محصول به مهر گفت: در حال حاضر به دليل حمايت از مصرف‌کننده و تنظيم بازار، ناظر تالار بورس اين اختيار را دارد که براساس قيمت پايه واحد توليدي که در معاملات قبلي داشته است، سقف قيمت فولاد را بالا ببرد‌.
مديرکل دفتر کالاهاي فلزي و معدني سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان افزود: در حال حاضر در زمينه ورق و محصولات فولادي به واسطه اختلاف قيمت ميان بازارهاي داخلي و جهاني، انگيزه براي واردات فولاد از بين رفته است چراکه قيمت‌ها در بازار داخلي بسيار پايين‌تر از قيمت‌هاي جهاني است و بخش عظيمي از توليد داخلي کشور که نياز بازار را تامين مي‌کند با 250 تا 300 تومان پايين‌تر از نرخ جهاني به فروش مي‌رسد‌.
وي تصريح کرد: اين امر سبب شده تا رغبتي براي واردات وجود نداشته باشد بنابراين براي حفظ بازار و نيز واردات شمش به منظور تامين نياز آينده بازار داخل بايد شرايطي را فراهم کرد که رغبت براي واردات شمش و فرآوري آن از سوي کارخانجات داخلي به وجود آيد؛ بنابراين کارگروه فولاد به اين نتيجه رسيده که قيمت فولاد با روند منطقي و به صورت تدريجي در بورس افزايش يابد‌.
ميرآخورلو ادامه داد: بر اين اساس مکانيزمي در اختيار مديرعامل بورس کالا قرار دارد که بر اساس مصوبات کارگروه فولاد بتواند قيمت را به صورت منطقي افزايش دهد‌.
وي اظهار داشت: در زمينه ساير مقاطع طولي اعم از ميلگرد و تيرآهن، قيمت در بازار به صورت منطقي است و مشکلي در اين زمينه وجود ندارد اما مشکل اصلي قيمت در مورد ورق است که بايد امکان فعاليت اقتصادي بنگاه‌هاي توليدي را فراهم کرد تا بازار بعد از ماه رمضان دچار مشکل نشود‌. اين مقام مسوول در سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان خاطرنشان کرد: بعد از اتمام ماه مبارک رمضان، تقاضا در حوزه کشورهاي عربي بالا خواهد رفت و امکان افزايش قيمت وجود دارد ضمن اينکه ساخت‌وسازها در کشور بعد از اين ماه افزايش خواهد يافت که بايد براي آن چاره‌انديشي مي‌شد و اين کار نيز صورت گرفته است‌.
ميرآخورلو گفت: کارگروه فولاد نيز تصميمات متنوعي در اين زمينه اخذ کرده که دامنه آن از تصميمات کوتاه‌مدت و ميان‌مدت تا تصميمات بلندمدت کشيده شده است، بر اين اساس 4/1 ميليارد دلار تسهيلات به واردات شمش اختصاص يافته است‌.
وي اظهار داشت: تصميمات کارگروه در مورد چگونگي حضور در بورس، قيمت‌گذاري، کمک به طرح‌هاي توسعه‌اي در زمينه شمش و فولاد و حضور بخش‌خصوصي در بازار بوده است‌.

keyboard_arrow_up