امضاي موافقتنامه تجارت ترجيحي؛ آمادگي براي اجراي 10 پروژه صنعتي، معدني

امضاي موافقتنامه تجارت ترجيحي؛ آمادگي براي اجراي 10 پروژه صنعتي، معدني    

گسترش آنلاين:‌در ديدار وزير صنعت، معدن و تجارت کشورمان با وزير روابط خارجي تجارت و همگرايي اکوادور در کيتو پايتخت اين کشور ، دو طرف در خصوص امضاي موافقتنامه تجارت ترجيحي به توافق رسيدند .
امضاي موافقتنامه تجارت ترجيحي يکي از پيشنهادات دکتر ” مهدي غضنفري ” به خانم “ماريا ايزابل سالوادور” بود که پس از موافقت طرف اکوادوري  مقرر شد طي ماه آينده فهرستي از کالاهاي پيشنهادي ميان دو کشور مبادله شود.
به گزارش گسترش آنلاين به نقل از شبکه اطلاع رساني توليد و تجارت ايران (شاتا) سه شنبه گذشته هياتي بلند پايه از ايران به رياست معاون اول رييس جمهوري براي سفر به دو کشور کوبا و اکوادور راهي هاوانا شد، اين هيات که متشکل از چند وزير اقتصادي، نمايندگان مجلس و فعالان بخش خصوصي است، هم اکنون در اکوادور به سر مي برد و قرار است يکشنبه به کشورمان باز گردد.
دکتر غضنفري دراين ديدار (جمعه شب به وقت تهران ) با پيشنهاد انجام مذاکرات براي تنظيم تفاهمنامه در خصوص موافقتنامه ترجيحي ، شکل گيري کارگروهي را به همتاي خود مطرح کرد که با توجه به پذيرش اين موضوع از سوي وزير اکوادوري ، روز جاري جلساتي با حضور نمايندگان دولتي در بخش هاي تجاري و کشاورزي دو کشور برگزار شد .
* ايجاد خط اعتباري و رشد 10 برابري مبادلات تجاري
وزير صنعت ،معدن و تجارت در ادامه با بيان اينکه سطح مناسبات تجاري دو کشور در مقايسه با روابط خوب سياسي در حد انتظار نيست ، امضاي موافقتنامه ترجيحي را يکي از گام هاي مهم  گسترش روابط اقتصادي و تجاري دانست .
دکتر غضنفري با بيان اينکه هم اکنون رقم تجارت ايران با جهان بيش از 150 ميليارد دلار است و از سويي نيز حجم مبادلات اکوادور با ديگر کشورها حدود 50 ميليارد دلار است ، تصريح کرد : مجموع مبادلات دو کشور با جهان حدود 200 ميليارد دلار است که با توجه به اين وضعيت سهم تهران و کيتو از اين تجارت قابل توجه نيست.
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين با بيان اينکه ايجاد خط اعتباري به اکوادور با هدف توليد کالا منجر به افزايش سطح مناسبات از 15 ميليون دلار کنوني تا 10 برابر خواهد شد، عنوان کرد: با ايجاد جريان تجاري ميان دو کشور مي توان ضمن توليد کالا و رفع نياز کشور دوست اکوادور به صادرات آن نيز اقدام کرد .
* آمادگي ايران براي انجام 10 پروژه صنعتي معدني در اکوادور
احداث کشتارگاه صنعتي، انتقال فناوري نانو در کشاورزي ، احداث کارخانه سيمان، صادرات تراکتور و همچنين راه اندازي خط توليد آن، شناسايي ، اکتشاف و استخراج معادن ، احداث واحدهاي لبني ، خودرو و توليد ديگ هاي بخار از جمله محورهايي بود که وزير صنعت ، معدن و تجارت آمادگي کشورمان را براي فعاليت در آن حوزه ها در اکوادرو به همتاي خود اعلام کرد.
دراين ديدار همچنين مقرر شد هياتي متشکل از مسئولان دولتي و نمايندگان بخش خصوصي اکوادور با سفر به ايران از نزديک با توانمندي هاي صنعتي ، معدني و تجاري و کشاورزي کشورمان آشنا شوند.
ارسال چند دستگاه تراکتور ازسوي بخش خصوصي ايران به اکوادور طي سه ماه آينده از موارد توافق دو وزير بود و مقرر شد  پس از سه ماه از ارايه آموزش هاي لازم ، طرف اکوادوري درباره اين نوع ماشين آلات نظرات خود را ارايه دهد و در صورت ابراز تمايل در فاز نخست 500 دستگاه تراکتور به اين کشور ارسال گردد.
يکي از ديگر موضوعات پيشنهادي وزير صنعت، معدن و تجارت به وزير اکوادوري امضاي تفاهمنامه قرنطينه نباتي يا دامي بود که پس از موافقت طرف کوبايي، همزمان مذاکرات کارشناسي آغاز و مقرر شد ادامه مذاکرات در خصوص محور هاي پيشنهادي دکتر غضنفري در تهران پيگيري شود .
اکوادور  کشوري است در شمال غربي آمريکاي جنوبي ، اين کشور با  256هزار و 370 کيلومترمربع حدود 14 ميليون نفر جمعيت را در خود جاي داده است ، ‌اکوادور از شمال به کلمبيا، از شرق و جنوب به پرو و از غرب به اقيانوس آرام محدود مي شود.
نفت خام ، موز ، فرآورده ها و کنسرو ماهي ، دانه کاکائو کامل يا خرد شده ، خام يا بوداده ، روغن نخل و اجزاء آن ، آبميوه هاي گرمسيري مهمترين اقلام صادراتي اکوادور به جهان را در برمي گيرد.
اين کشور در مقابل وارد کننده نفت و روغن هاي حاصل از مواد معدني قيري ، روغن و ساير محصولات ، اتومبيل هاي سواري و ساير وسايل نقليه موتوري و …است.
همچنين در مبادلات با کشورمان نيز ، اجزا ماشين آلات ، سنگ خارا ، تراکتورهاي کشاورزي ، ماشين آلات کشاورزي ، ساختمان هاي پيش ساخته ، کلوخ شکن ديسکي و سنگ مرمر عمده ترين صادرات به اکوادور است و در مقابل از اين کشور موز ، آرد زيره ، پودر موز ، چوب اره شده ، اجزا و قطعات کمک فنر از اين کشور وارد مي کنيم.

keyboard_arrow_up