وزير صنعت ، معدن و تجارت با اشاره فراهم نشدن امكان تامين جوايز صادراتي ازطريق منابع بودجه اي گفت:سازمان توسعه به طورجدي درتكاپوي تامين جوايز صادراتي ازطريق فروش اموال و دارايي تا پيش از 29 مهرماه روز ملي صادرات است .
به گزارش شبكه اطلاع رساني توليد وتجارت ايران با حضور دكتر’ مهدي غضنفري ‘ سه نمايشگاه شامل ، پنجمين نمايشگاه بين المللي صنعت نان ، دهمين نمايشگاه بين المللي شيريني و شكلات و سومين نمايشگاه بين المللي نوشيدني ها و صنايع وابسته در محل دايمي نمايشگاه هاي بين المللي جمهوري اسلامي افتتاح شد .
* تغييرات بيشتري در وزارتخانه جديد نخواهيم داشت
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين درباره وضعيت ادغام و انتصاب ها دراين وزارتخانه گفت : تقريبا فرايند ادغام دراين مرحله به اتمام رسانديم همه معاونان احكام خود رادريافت كردند و تغييرات بيشتري نخواهيم داشت .
غضنفري درپاسخ به پرسشي درباره ميزان مشاركت كنندگان خارجي گفت : در مجموع سه نمايشگاه نزديك به 600 شركت حضور دارند كه از اين تعداد 160 شركت خارجي است و 30 شركت از اين ميان متعلق به كشورهاي اروپايي مي باشد .
وي با بيان اينكه بازار جمهوري اسلامي ايران و توان كشورمان كاملا مورد توجه اروپايي ها است ، عنوان كرد: استقبال اروپايي هايي كه دم از تحريم ايران مي زنند ، از اين نمايشگاه نشان مي دهد كه جمهوري اسلامي ايران مورد توجه آنها است .
وزير صنعت ، معدن و تجارت ، برگزاري نمايشگاه ها و حضور شركت هاي داخلي وخارجي را علامتي بر پويايي سرزنده بودن و نشاط اقتصاد كشور دانست و گفت : با توجه به بالا بودن سهم شركت هاي داخلي مشخص مي گردد كه توان توليد ما در محصول نهايي و ماشين آلات بسيار خوب است .
وي درباره حمايت از شركت هاي داخلي براي حضور در نمايشگاه هاي ديگر كشورها نيز توضيح داد : سازمان توسعه تجارت ايران بخشي از هزينه هاي حضور نمايشگاه ها را پرداخت مي كند و در حقيقت براي حضور پررنگ تر شركت هاي ايراني در ديگر كشورها نوعي يارانه نمايشگاهي و تجاري مي دهد .
** ضرورت توسعه نان صنعتي
غضفنري همچنين در بخشي از سخنان خود با اشاره به برگزاري پنجمين نمايشگاه صنعت نان گفت : بايد بتوانيم نان صنعتي را بيش از گذشته توسعه دهيم و همزمان با مديريت متمركز و ارايه افزودني ها به كيفي تر شدن نان كمك كنيم تا مردم كمتر شاهد نان كم كيفي باشند .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با بيان اينكه پيش از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها زنجيره گندم ، آرد و نان به طور كامل با يك ساختار معيوب مواجه بود به نحوي كه دولت تنها خريدار گندم ، فروشنده آرد به آسيابان ها و تنها خريدار آرد و تنها توزيع كننده در سطح كشور بود ، افزود: اين موضوع چند دهه ادامه داشت و ساختار معيوب باعث شد تا توجه كيفيت و افزدني ها تقريبا به صفر برسد .
وي ادامه داد : درشرايط قبل از هدفمندي يارانه ها بيشترين دغدغه ، كنترل قيمت ها و ارزان تر فروختن نان بود بنابراين كيفيت كمتر مورد توجه قرار مي گرفت اما درزمان حاضرساختارها آزاد شده ، بخش خصوصي در تمام مراحل توليد گندم تا آسياباني نان حضوردارد و مشاركت فعال او باعث شده تا عرصه رقابت در ارايه نان كيفي جدي شود .
وزيرصنعت ، معدن و تجارت درباره نانوايي هاي سنتي نيز توضيح داد : درواقع بسياري از نانوايي هاي سنتي بخشي از درآمد خود را از طريق تغيير قيمت آرد بدست مي آورند اما هم اكنون چنين مسئله اي وجود ندارد ، آرد به اندازه كافي موجود است و به همين دليل فضاي تغيير بايد مديريت شود و اين موضوع نيازمند زمان و فرهنگ سازي است .
وي با اشاره به حضور فعال برخي نشان هاي تجاري (برندها) درحوزه نان ، گفت: آنها درحد و اندازه خود بازار را دردست دارند و به توليد و عرضه كيفي نان مي پردازند و طبيعي است كه مردم هم به سمت خريد نان كيفي ترحركت كنند .
** وضعيت تيم پيكان
غضنفري در پاسخ به پرسشي درباره درخواست وزير تعاون براي تعيين تكليف وضعيت تيم پيكان گفت : نامه اي در اين خصوص ارسال شده بود كه به بخش هاي مربوطه براي حل مشكل ارجاع گرديد .
** صادرات فله اي زعفران و عوارض بالا
موضوع صادرات فله اي و بسته بندي زعفران پرسش ديگري بود كه از سوي يكي از خبرنگاران مطرح شد ، وزير صنعت ، معدن و تجارت دراين باره گفت : هم اكنون براي صادرات زعفران به صورت فله اي عوارض بالا وضع شده است و ازطرفي صادرات زعفران به صورت بسته بندي هاي كوچك شامل جوايز و تشويق هاي صادراتي مي شود .
به گفته غضنفري ، آمارها نشان مي دهد كه اعمال سياست حمايت از صادرات زعفران در بسته بندي هاي كوچك و عوارض بالا براي صادرات فله اي بهترين تشويق و تنبيه دراين بخش است.
** واگذاري تنظيم بازار محصولات كشاورزي به وزارت جهاد شامل صنايع غذايي نيست
وي تاكيد كرد: سياست هاي اخير درحوزه زعفران موجب رشد فزوني صادرات در بسته هاي كوچك شده است.
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين درباره تنظيم بازار محصولات كشاورزي نيز گفت: مجموع درخواست ما براي انتقال تنظيم بازارمحصولات كشاورزي به وزارتخانه جديد در برگيرنده آن دسته از محصولاتي است كه در بازار به عنوان محصولات نهايي خريد و فروش مي شود و نيازمند كنترل موجودي و مراقبت و پايش است صنايع غذايي و صنايع مكمل كشاورزي را دربر نمي گيرد .
وي ابراز اميدواري كرد تا آنچه درمجلس شوراي اسلامي به تصويب مي رسد مربوط به بخشي از وظايفي باشد كه محصول نهايي كشاورزي را در بازار در اختيار مشتري قرار مي دهد كه از جمله اين محصولات مي توان به محصولات باغي ،صيفي جات و محصولات تازه توليد اشاره كرد و بايد بلافاصله پس از توليد دربارار عرضه شوند.
|