در نشستي با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت: استراتژي هاي آينده کارگروه رفع موانع توليد مورد بررسي قرار گرفت

در نشستي با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت: استراتژي هاي آينده کارگروه رفع موانع توليد مورد بررسي قرار گرفت    
يک شنبه, 10 مهر 1390 10:16

در جلسه کارگروه رفع موانع و مشکلات فراروي توليد که به رياست وزير صنعت ، معدن و تجارت برگزارشد ، استراتژي هاي آينده کارگروه در حوزه حمايت از توليد مورد بررسي قرارگرفت .
به گزارش گسترش آنلاين از شبکه اطلاع رساني توليد و تجارت ايران (شاتا) ، دراين نشست که با حضور نمايندگان وزارتخانه ها و دستگاه هاي عضو برگزار شد ، شرکت کنندگان بيش از 14 استراتژي را جهت برنامه ريزي فعاليت هاي آينده کارگروه مطرح کردند.

ابتدا دکتر “مهدي غضنفري” با تشکر از اقدامات صورت گرفته در دوره قبلي فعاليت کار گروه اظهار داشت: با تبيين راهکارهاي آينده مي توان علاوه بر کمک به افزايش توانمندي بنگاه ها افقي روشن را براي اقدامات بعدي آنها ترسيم کر د.

از جمله استراتژي هاي مورد توجه دراين نشست موضوعاتي چون موثرتر واقع شدن کارگروه در شرايط کنوني و تطبيق فعاليت آن با شرايط ادغام ، اهداف ، اولويت بخشي به صادرات در ميان ساير اهداف، توليد با فناوري بالا ، اصلاح قوانين و مقررات ، حذف قوانين دست و پاگير و کاهش بورکراسي اداري بود .

همچنين اعضا ارتباط کارگروه با کارگروه هايي همچون تنظيم بازار ، ستاد تسهيل و صادرات غيرنفتي، چگونگي نهايي کردن دو لايحه جامع صنعت و توسعه سرمايه گذاري با رويکرد توسعه در مناطق کمتر توسعه يافته ، هم جهت کردن توانمندي بانک ها با نيازهاي کارگروه ، تشکيل ماهانه جلسه با حضور معاون اول و در اولويت قرار دادن واحدهاي مشکل دار را به بحث گذاشتند که مقرر شد  اين موضوعات در جلسات بعدي مورد بررسي بيشتري قرار گيرد.

دکتر غضنفري در بخشي از سخنان خود به تشريح چگونگي يکپارچه سازي افقي و عمودي ، کارگروه هاي مختلف که با اهداف مشابه يا متفاوت توسعه يافته اند ، پرداخت .

وي عنوان کرد :  براي يکپارچه سازي فعاليت ها در بخش توليد افقي بايد فرايند مديريت توليد ، نحوه تعامل و همکاري ميان کارگروه هاي مختلف کل زنجيره شامل تامين (واردات ، کارگروه حمايت از توليد ، کارگروه تنظيم بازار و کارگروه توسعه صادرات غيرنفتي ) مورد بررسي قرار گيرد .

وزير صنعت ، معدن و تجارت ، يکپارچه سازي حوزه توليد در قالبي عمودي را نيز مورد اشاره قرار داد و گفت : دراين بخش بايد کارگروه هايي همچون حمايت از توليد ، نساجي ، شوراي عالي صنايع دريايي ، کميته خودرو ، فناوري نوين ، مباحث مرتبط با قندو شکر و …که هر يک در مقاطع مختلف و براساس نيازهاي متفاوتي شکل گرفته اند را در نظر گرفت .

وزير صنعت ، معدن و تجارت همجنين در حاشيه جلسه کارگروه گزارشي از اين نشست را ارايه کرد .

وي گفت : جلسه کارگروه به موضوعات مختلفي پرداخته شد که يکي از آن را مي توان بررسي و ارزيابي روند شکل گيري و تاريخچه فعاليت ها نام برد و اينکه  در چه حوزه هايي موفقيت بيشتري حاصل شده و چه حوزه هايي نيازمند پيگيري هاي مجدد است .

دکتر غضنفري گفت : در اين جلسه از اعضا خواسته شد تا پيشنهادات خود را در فضاي پس از ادغام و براي موضوعاتي که قرار است درکار گروه به بحث گذاشته شود ، مطرح کنند .

وزير صنعت ، معدن و تجارت در باره رويکرد اعضاي کارگروه توضيح داد : برخي به موضوعات فوري و حياتي حوزه توليد اشاره داشتند که بايد برخورد عاجلي صورت گيرد اما تعدادي ديگر برنامه ريزي براي پايداري و ممانعت از بروز هر گونه مشکل در آينده را توصيه کردند تا از اين طريق واحدهاي توليدي پايدار تر باشند.

وي ادامه داد : توجه به بنگاه هاي دانش پايه و داراي فناوري بالا از جمله خواسته هاي مطرح شده از سوي اعضا بود و مقرر شد کارگروه ، تاسيس و چگونگي توستعه اين بنگاه ها را مد نظر قرار دهد .

دکتر غضنفري با بيان اينکه برخي اعضا بر سرمايه گذاري و توسعه آن تاکيد داشتند  گفت : تعدادي ديگر نيز به مسائل بانکي و کمبود نيروي انساني ماهر اشاراتي داشتند .

وزير صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد : در نهايت مقرر شد تا همه نقطه نظرات مطرح شده در دبيرخانه کارگروه نهايي شود و از هفته آينده به تدريج موضوعات مهم و اساسي طرح گردد که اگر خداي ناکرده واحد توليدي دچار مشکل شد ، در اولويت قرار گيرند .

وي از برگزاري  کارگروه رفع موانع و مشکلات فراروي توليد در هر شنبه خبرداد و گفت : برخي اعضا معتقدند  که با ادغام دو وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني ، احتمالا مي توانيم برخي کارگروه هاي داراي وظايف مشابه و مکمل را در يک کارگروه قرار دهيم ، اين موضوع نيز قرار شد توسط دبيرخانه مورد بررسي قرار گيرد و گزارش نهايي ارايه گردد .

دکتر غضنفري افزود:با توجه به اينکه برخي تصميمات در حوزه بين دستگاهي و غير از وزارت صنعت ، معدن و تجارت است ، مقرر گرديد هر ماه يکبار جلسات کارگروه در دفتر معاون اول و با رياست وي تشکيل گردد تا بتوان سريع تر به رفع آنها پرداخت.

پيش از سخنان وزير صنعت، معدن و تجارت،”عزت اله زراعي”، دبير سابق کارگروه رفع موانع و مشکلات فراروي توليد گزارشي از فعاليت هاي صورت گرفته ارايه کرد ، بتازگي دکتر غضنفري ، ” افشين روغني ” معاون امور صنايع و اقتصادي را با حفظ سمت به دبيري کارگروه تعيين کرد.

keyboard_arrow_up