انتظار کاهش قيمتهاي فولاد در دنيا
مرکز خدمات فولاد ايران – تعداد شرکتهايي که در آمريکا، اروپا و آسيا انتظار دارند قيمتها پايين بيايد هر روز افزايش مييابد. نتيجه يک نظرسنجي نشان ميدهد اين روند براي سه ماه آينده پيشبيني شده است.
در آمريکا اميدواري به بهبود تقاضا بيشتر از نقاط ديگر دنيا است. 42 درصد کساني که در نظرسنجي شرکت کردهاند اعلام کردند در آمريکا قيمتها در خلال سه ماه آينده نزولي خواهد بود، اما
54 درصد اروپاييها اين روند را پيشبيني کردهاند. در مجموع 50 درصد نظرخواهيها در دنيا نشان ميدهد در سه ماه آينده روند قيمتها نزولي خواهد بود. در کنار اينها 40 درصد اين شرکتها ميگويند در خلال اين مدت موجودي کاهش مييابد و به همين دليل پس از سه ماه قيمتها بهبود مييابد. اين اميدواري در اروپا بيشتر از ساير نقاط دنيا بود.
ترکيه دهمين فولادساز بزرگ جهان
همچنين ترکيه به عنوان دهمين توليدکننده بزرگ فولاد جهان و دومين فولادساز اروپا طي 10 سال گذشته معرفي شده است. بخشي از بهبود صنايع ترکيه مديون رشد تقاضاي داخلي است. بين سالهاي 2005 تا 2010 مصرف سرانه فولاد در ترکيه بيش از 25 درصد افزايش يافته به 341 کيلوگرم رسيده و انتظار ميرود در ميان مدت تا دراز مدت افزايش يابد.علاوه بر تقاضاي بالاي داخلي و صنايع داراي پتانسيل مصرف فولاد، موقعيت جغرافيايي ترکيه نيز از صادرات و در نتيجه توليد فولاد آن حمايت ميکند.بورس فلزات لندن اعلام کرده حجم معاملات فيوچرز بيلت آن در سال 2011 به بيش از 400 هزار پارتي از زمان بنيانگذاري معادل 26 ميليون تن و 13 ميليارد دلار بوده است. تاکنون 7 شرکت ترکيه برند خود را به قراردادهاي بيلت بورس لندن وابسته کردهاند. در حال حاضر 50 برند تحت قرارداد بيلت بورس لندن معرفي شده که در 12 منطقه و 9 کشور است. مقامات بورس لندن نيز مشتاقند براي پذيرش بيشتر قرارداد بيلت خود ارتباط بيشتري با ترکيهايها برقرار کنند تا به فعالان بازار نشان دهند. اين قراردادها تا چه ميزان از آنها در مقابل نوسانات قيمت حمايت ميکنند.ظرفيت توليد فولاد ترکيه از سال 2005 تاکنون رو به افزايش بوده و کارخانههاي بسياري به ويژه در بخش توليد ورق آغاز به کار کردهاند.