واردات 1/3 ميليون تني ماهانه فولاد به اروپا

واردات 1/3 ميليون تني ماهانه فولاد به اروپا
آخرين آمار يوروفر نشانگر آن است که فشار بازار واردات در سه ماه دوم سال 2011 در اروپا افزايش يافت‌‌. کل واردات از کشور‌هاي غيرعضو اتحاديه اروپا 45 درصد نسبت به سال قبل افزايش يافت و 20 درصد نسبت به فصل اول سال بيشتر بود‌‌. ماهانه به‌طور متوسط 1/3 ميليون تن فولاد از اين کشور‌ها وارد اروپا شد و در سه سال گذشته اين رقم بي‌سابقه بوده است‌‌. در کل بازار فولاد اروپا، سهم واردات در فصل دوم سال 21 درصد بود در حالي که در سال 2010 به‌طور متوسط 16 درصد بوده است‌‌. در اين بين واردات ورق رشد چشمگيري داشته و در هشت ماهه نخست سال‌جاري واردات ورق تخت 89 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته و ورق سرد 68 درصد و همچنين واردات ورق گرم 43 درصد بالا رفت‌‌. در کل واردات انواع ورق فولادي 51 درصد افزايش يافت و در مورد مقاطع اين رقم 21 درصد بود‌‌.
چين بزرگ‌ترين کشور غيراروپايي بوده که بيشترين صادرات را به اروپا داشت به ويژه براي ورق گالوانيزه پس از آن ترکيه صادرات ورق بيشتري به اروپا داشت‌‌. بين ژانويه تا جولاي 2011 ترکيه بزرگ‌ترين صادر‌کننده ورق گرم عريض به اروپا بود کشور‌هاي ديگري چون روسيه و اوکراين نيز نقش چشمگيري در بازار ورق اروپا داشتند‌.
انتظار مي‌رود در کل سال 2011 واردات فولاد به اروپا 30 درصد نسبت به سال قبل افزايش داشته باشد‌‌. براي سال 2012 افت پنج درصدي پيش‌بيني شده است روند نزولي افزايش تقاضا و احتمال قرار گرفتن نرخ يورو زير 4/1 دلار براي مدتي موجب مي‌شود تا واردات در سطح پاييني بماند‌.
اقتصاد آسيا تحت فشار بحران مالي اروپا
رياست صندوق بين‌المللي پول در يک کنفرانس مطبوعاتي اظهار داشت که گرچه آسيا همچنان چرخ رشد اقتصادي جهان را مي‌چرخاند ولي اگر بحران مالي اروپا ادامه يابد و از اين بدتر شود، آسيا نيز از اين بحران و اثرات آن ايمن نخواهد بود‌‌.
رياست صندوق بين‌المللي پول اخيرا به چين، روسيه و ژاپن سفر کرده تا بتواند از طريق مذاکره قدرت‌هاي اقتصادهاي نوظهور دنيا را راضي کند تا بخشي از ذخاير ارزي خود را براي کمک به بحران بدهي اروپا بدهند‌‌.
رهبران کشور‌هاي اروپايي در تلاشند تا از سقوط حوزه يورو اجتناب کنند و در اين بين ايتاليا در حال تصويب طرح رياضت اقتصادي است تا بدين‌وسيله از گسترش بحران مالي در اروپا جلوگيري شود‌.

keyboard_arrow_up