طي روزهاي آينده رونمايي از پيش نويس اوليه استراتژي صنعت و معدن

طي روزهاي آينده رونمايي از پيش نويس اوليه استراتژي صنعت و معدن
 وزير صنعت، معدن و تجارت از رونمايي پيش‌نويس اوليه استراتژي صنعت، معدن و تجارت در آينده نزديك خبر داد.

به گزارش شاتا ، دكتر غضنفري در حاشيه شوراي گفت وگو دولت و بخش خصوصي در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت : راهبرد توسعه صنعتي كشور پس از ادغام وزارتخانه‌هاي بازرگاني و صنايع و معادن با تلفيق با راهبرد توسعه معدني، تبديل به راهبرد توسعه صنعت، معدن و تجارت شده است كه به زودي جزئياتي از آن، رونمايي مي‌شود.
وي افزود: بخش‌هايي از اين راهبرد در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت در روزهاي آينده منتشر خواهد شد. در اين ميان بايد توجه داشت كه بحث حمايتي، تنها در اين استراتژي مدنظر نيست؛ بلكه اين استراتژي، مجموعه‌اي از اقدامات در دولت، بخش‌خصوصي، قانونگذاري و اصلاح مقررات را در بر مي‌گيرد.
دكتر غضنفري اظهار داشت: ويرايش اوليه اين راهبرد به زودي در معرض اطلاع بخش دولتي و بخش خصوصي قرار خواهد گرفت تا پس از نظرخواهي تكميل و اجرايي شود.
  * مقابه با تحريم هوشمندانه تر باشد 
وزير صنتعت ، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشي درباره تحريم ها گفت :  بيشترين فشار در حوزه تحريم در حوزه اقتصاد و به ويژه در صنعت، معدن وتجارت وارد شده و طبيعي است كه هرچه روش هاي به كار گرفته شده از سوي تحريم‌كنندگان پيچيده‌تر شود، روش‌هاي مقابله با آن نيز هوشمندانه‌تر خواهد شد..
وي با بيان آنكه ، راه بن‌بستي در تحريم‌ها مشاهده نمي‌‎كنيم،گفت: راهكارهاي ارايه شده در جلسات اين موضوع را نمايان مي‌كند كه در مقابل روش‌هاي پيچيده، همواره راهكارهايي وجود دارد؛ به اين دليل به صورت اميدوارانه مي‌گوييم كه ما هنوز و هيچ وقت با هيچ بن‌بستي مواجه نخواهيم بود.
دكتر غضنفري ادامه داد: گاهي در مواجهه با تحريم، در عمل ديده شده كه اقتصاد ايران توانسته فرآيندها را ساده‌تر كرده و سرعت تصميم‌گيري خود را بالا برد، اين درحالي است كه اعتمادها بيشتر شده و سرمايه‌گذاري‌ها افزون‌تر شده است.
وي اظهار داشت: گاهي از درون تحريم، فرصت هايي رشد كرده كه اثرگذار بوده و نوعي همدلي، همكاري و همفكري براي گذر از فشار تحريم شكل گرفته كه باعث تصميمات عاقلانه‌تر، كاهش اتلاف‌ها و بهبود فرآيندها شده است.
*بانك مركزي به شرايط تثبيت نرخ ارز كمك كند
 وزير صنعت ،معدن و تجارت اظهار اميدواري كرد: بانك مركزي به شرايط تثبيت نرخ ارز كمك كند؛ چرا كه براي توليدكنندگان پايداري و تثبيت نرخ ارز قدرت پيش‌بيني را بيشتر مي‌كند.
دكتر غضنفري در پاسخ به پرسش خبرنگاري در مورد تاثير نوسانات نرخ ارز بر صنعت، معدن و تجارت افزود: بالا يا پايين رفتن نرخ ارز، هر كدام مزايا و معايب خود را دارد؛ ارز بالا براي صادرات خوب است ولي تورم ايجاد مي كند و قيمت كالاهاي واسطه اي و ماشين آلات را بالاتر مي برد؛ در مقابل ارز پايين نيز عكس اين عمل مي كند.
* فهرست كالاهاي واسطه‌اي و سرمايه‌اي
وزير صنعت ، معدن و تجارت در پاسخ به اين پرسش كه با وجود اعلام دولت كه 75 درصد از كالاهاي وارداتي، واسطه‌اي است، اما چالش بر سر فهرست كالاهاي واسطه اي و سرمايه‌اي وجود دارد، گفت: چند سال پيش كه براي اولين بار تفكيك فهرست كالاهاي واسطه‌اي و سرمايه‌اي شكل گرفت، گمرك وارد عمل شد.
وي ادامه داد: طبقه بندي مربوط به گمرك است  و هم اكنون نيز اگر گمرك تشخيص دهد كه تجديدنظر لازم است، ما نيز همكاري مي كنيم ولي به هرحال با يك فضاي قطعي مواجه نيستيم.
**ممنوعيت خريد كالاهاي خارجي
دكتر غضنفري گفت: هم اكنون زود است تا براي چگونگي اجرايي شدن اثرگذاري اين مصوبه قضاوت كرد، ضمن اينكه در گذشته نيز مصوبات مشابهي وجود داشت و كنترل هايي انجام است.
به گفته وي ، بعد از صدور بخشنامه جديد خواهش ما اين بود كه ذي حسابان وزارت امور اقتصادي و دارايي كنترل بيشتري بر روي فاكتور دولتي‌ها داشته باشند كه ظاهرا در اين رابطه، وزير امور اقتصادي و دارايي بخشنامه هايي را صادر كرده است.
وي افزود: اگر ذيحسابان كنترل كنند ما نيز در ثبت سفارش كنترل‌هاي لازم را صورت خواهيم داد كه دستگاه هاي دولتي كالاهاي ساخت داخلي را سفارش ندهند.

منبع خبر : پايگاه اطلاع رساني وزارت صنايع و معادن –
keyboard_arrow_up