راه‌اندازي مجدد خط ري‌فاينانس براي فولادسازان

براساس ابلاغيه جديد معاون اول رييس جمهوري صورت گرفت:
راه‌اندازي مجدد خط ري‌فاينانس براي فولادسازان

گروه بنگاه‌ها- زهرامسافر: هشتمين نمايشگاه بين المللي متالورژي و فولاد، صبح روز جمعه بدون حضور مقام رسمي ‌در محل دائمي ‌نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران رسما آغاز به کار کرد.

نايب رييس انجمن توليدکنندگان فولاد با اشاره به اين امر که مسوولان نسبت به صنعت فولاد کشورنگاه ويژه داشته باشند، گفت: اين بخش از صنعت که از نظر اشتغالزايي بيشترين سهم را در بين صنايع کشور به خود اختصاص داده است، مورد بي‌مهري قرر گرفته است.
حميدرضا طاهري‌زاده در نشست خبري که با حضور اعضاي انجمن توليد کنندگان فولاد و از سوي اين انجمن برگزار شد، افزود: در نمايشگاه امسال تلاش شد تا هويت اصلي فولاد نمايان شود و همگام با سياست‌هاي دولت در راستاي پيشرفت اين بخش از صنعت اهتمام ويژه‌اي از سوي بخش خصوصي صورت گرفت.
وي تصريح کرد: همچنان مشکل واردات مواد اوليه به کشور وجود دارد که انتظار مي‌رود با فعاليت بالاي بخش خصوصي بتوان، بانک مرکزي را قانع کرد که توليدکنندگان فولاد در بخش غيردولتي هم هدف مجموعه دولت را پيگيري مي‌کنند.
نايب رييس انجمن توليدکنندگان فولاد همچنين خاطرنشان کرد: از سال گذشته نيز قرار بر اين بود که بسته‌هاي حمايتي تدوين شده براي توليدکنندگان فولاد نيز عملياتي شود که متاسفانه به‌رغم پيگيري‌هاي انجمن، تا به امروز از سازمان‌هاي ذي‌ربط هيچ‌گونه پيگيري صورت نگرفته است؛ اگرچه دولت بايد تلاش کند تا از بالا رفتن هزينه‌هاي توليد جلوگيري کند. نايب رييس انجمن توليدکنندگان فولاد گفت: در روزهاي پاياني هفته گذشته جلسه‌اي در دفتر محمدرضا رحيمي، معاون اول رييس‌جمهوري براي برطرف شدن مشکل واردات مواد اوليه فولاد کشور برگزار شده که بر اساس آن، راه‌اندازي مجدد خط ري‌فاينانس فولاد مورد تصويب و ابلاغ قرار گرفت.
به گفته وي، براساس ابلاغيه جديد معاون اول رييس‌جمهوري، از روز شنبه هفته پيش رو قرار بر اين است که خط ري‌فاينانس فولاد از سوي تمام بانک‌ها عملياتي شود. محمدرضا طاهري‌زاده، رييس انجمن فولاد با تاييد اين خبر گفت: اين موضوع مورد توافق واقع شده و از سوي معاون اول رييس‌جمهوري به بانک مرکزي ابلاغ شده است. وي افزود: بر اين اساس توليدکنندگان فولاد مي‌توانند همچون گذشته از تسهيلات ري‎فاينانس فولاد بهره‌‍‌مند شوند.
نايب رييس انجمن توليدکنندگان فولاد تصريح کرد: اميد مي‎رود که بانک مرکزي از امروز راه‌اندازي مجدد خط ري‌فاينانس فولاد را به سيستم بانکي ابلاغ کند.
وي همچنين در پايان خاطرنشان کرد: از سال گذشته قرار بر اين بود که بسته‌هاي حمايتي تدوين شده براي توليدکنندگان فولاد نيز عملياتي شود که متاسفانه به‌رغم پيگيري‌هاي انجمن، تا به امروز از سازمان‌هاي ذي‌ربط هيچ‌گونه پيگيري صورت نگرفته است؛ اگرچه دولت بايد تلاش کند تا از بالا رفتن هزينه‌هاي توليد جلوگيري کند.
قيمت‌ها در بورس کالا شفاف شود
مدير عامل فولاد البرز گفت: صنايع نوردي کشور هم اکنون بايد مايحتاج خود را از خارج کشور تامين کنند، اما متاسفانه مشکلات مالي و تامين ارز به آنها اجازه ورود به اين کار را نمي‌دهد؛ ضمن اينکه گشايش اعتبار و فاينانس نيز با مشکل مواجه است.
حسن مصيب‌زاده افزود: هم اکنون ميزان توليد بخش خصوصي 5 ميليون تن است که البته قابليت رساندن آن به 10 ميليون تن را نيز دارد، اما عمده اين واحدها براي تامين مواد اوليه دچار مشکل هستند و سنگ‌آهن مورد نياز آنها به سادگي تامين نمي‌شود.
به گفته وي، هم اکنون ميزان ذخاير شناخته شده سنگ‌آهن در کشور 5 ميليارد تن است که در حال حاضر، تنها 25 ميليون تن آن استخراج و فرآوري مي‌شود، اين درحالي است که کار استخراج، سرمايه‌بر است و براي اين کار بايد زيرساخت‎هاي لازم فراهم شود.
مدير عامل فولاد البرز تصريح کرد: هم اکنون فروش محصولات فولادي در بورس کالا به صورت دستوري انجام مي‌شود و متاسفانه شفافيت لازم را ندارد، بر اين اساس هم اکنون تحويل کالا به خريدار با توجه به قيمت مواد اوليه شمش و هزينه‌هاي توليد به گونه‌اي است که توليدکننده به ازاي هر کيلوگرم حدود 100 تومان ضرر و خريدار 100 تومان سود مي‌برد؛ در حالي که راه‌اندازي کارخانه با سرمايه توليدکننده بوده است.
صادرات قراضه بايد متوقف شود
مديرعامل شرکت فولادسازان جم نيزدر اين نشست خاطرنشان کرد: بر اساس آخرين اطلاعات، وزارت صنعت نياز کشور به فولاد اعم از صنعتي و ساختماني را 23 ميليون تن اعلام کرده است که از اين رقم 15 ميليون تن در داخل کشور توليد مي‌شود.
نادر ترکمان گفت: توليدکنندگان داخلي ثابت کردند که قادرند با تامين شمش فولاد، نياز کارخانجات ميلگرد را به راحتي تامين کنند، اما تامين شمش مستلزم پشتيباني‌هايي است که بايد از طريق دولت صورت گيرد.
وي با اشاره به ضرورت جلوگيري از صادرات قراضه به خارج کشور گفت: قراضه‌ها هم اکنون از مرزهاي پاکستان و افغانستان خارج مي‌شوند، در حالي که قراضه‌ها نياز کشور براي تامين فولاد هستند.
مدير عامل شرکت فولادسازان جم به ميزان اشتغالزايي در بخش فولاد اشاره کرد و گفت: در ازاي توليد هر تن فولاد، 3 نفر مستقيم و 13 نفر به صورت غيرمستقيم مشغول به کار هستند، بنابراين توجه به اين بخش مي‌تواند نظر دولت را در دستيابي به هدفگذاري اشتغال در سال‌جاري تامين کند.
واردات مواد اوليه بايد جايزه وارداتي بگيرد
مدير عامل شرکت ايمن تک طبرستان واردات بي‌رويه را بلاي خانمان سوز در هر صنعتي دانست و افزود: تا زماني که دولت يارانه به ارز مي‌دهد، واردات به راحتي انجام مي‌شود و توليد داخلي توجيه ندارد.
داريوش هندويي تصريح کرد: رشد صنعت و توليد در گرو به کار گرفتن مناسب مکانيزم تعرفه است، اگر فردي مواد اوليه وارد کند، بايد تعرفه آن صفر شود و در زماني هم که قرار است اين مواد اوليه به محصول نهايي تبديل شده و صادر شود، بايد جايزه صادراتي به آن تعلق گيرد، در حالي که هم اکنون در کشور ما برعکس است.
وي خاطرنشان: سياست‌هاي کشور بر خلاف توليد و ضد صادرات است و اين طور نمي‌توان توليد را صادرات‌محور کرد، به هرحال واردات مواد اوليه بايد جايزه نيز دريافت کند.
عرضه و تقاضا قيمت فولاد را تعيين کند
مدير عامل مجتمع جهان فولاد غرب نيز در ادامه گفت: قيمت فولاد بايد در کشور تابع عرضه و تقاضا باشد، اين درحالي است که دولت به دليل ورود به بازار و تلاش براي کنترل بازار، دست به تسهيل واردات محصولات نهايي مي‌زند؛ در حالي که واردات نيز بايد از جنس مواد اوليه باشد تا توليدکننده ضرر نکند.
جهاندار شکري افزود: در گذشته ال‌سي داخلي اطميناني براي توليدکنندگان بود و کار را تسريع مي‎کرد، اما متاسفانه هم اکنون استفاده از اين ابزار متوقف شده و طبق روال گذشته استفاده از آن ممنوع است. وي تصريح کرد: در گذشته دو طرف مورد معامله ال‌سي داخلي مي‌توانستند خصوصي باشند، اما هم اکنون اين الزام وجود دارد که يک طرف بايد دولتي باشد، به همين دليل رونق استفاده از اين ابزار مالي متوقف شده است و اين امر سبب شده تا خريدها به صورت نقدي صورت گيرد که کمبود نقدينگي توليدکنندگان، کار را مشکل کرده است.
مدير عامل مجتمع جهان فولاد غرب با تاکيد بر ضرورت توجه بيشتر به صادرات محصولات فولادي در زماني که بازار داخلي با رکود مواجه است، گفت: هم اکنون متقاضيان زيادي از عراق براي محصولات فولادي ايران وجود دارد که متاسفانه به دليل کمبود نقدينگي، اين کشش وجود ندارد که توليد به ميزان نياز آنها صورت گيرد، در حالي که با حمايت دولت مي‌تواند در اين فصل که تقاضا براي محصولات فولادي به دليل سرما در بازار داخلي کم است، صادرات را رونق بخشيد.

keyboard_arrow_up