خبر –
عضو انجمن فولاد مطرح کرد
ارز، مشکل جديد توليدكنندگان فولاد
گروه بنگاهها – عضو انجمن توليدکنندگان فولاد گفت: با توجه به شرايط جديدي که براي صنعتگران در زمينه تامين مواد اوليه و محدوديتهاي موجود در تامين ارز ايجاد شده، اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانهها به نفع بخش صنعت نيست. محمدرضا رحيميزاده در گفتوگو با «فارس» با اشاره به مشکل تامين مواد اوليه شرکتهاي صنعتي اظهار كرد: با توجه به شرايط جديد نرخ ارز، توليدکنندگان با آينده مبهمي در پرداخت هزينه مواد اوليه خود روبهرو هستند.
وي ادامه داد: در حال حاضر مشخص نيست که اگر از ريفاينانس براي واردات مواد اوليه استفاده کنيم، سررسيد آن چه سرنوشتي خواهد داشت.
عضو انجمن فولاد افزود: سال گذشته براي ما مشخص بود که سررسيد هزينه مواد اوليه نهايتا با 2 يا 3 درصد نوسان قابل تسويه است؛ اما در حال حاضر نميدانيم هزينه مواد اوليه را با چه رقمي بايد تسويه کنيم.
سرنوشت تسويه ريفاينانس در ابهام
وي با بيان اينکه در حال حاضر استفاده از خط ريفاينانس در هالهاي از ابهام قرار دارد، گفت: تنها راه کمهزينه براي تامين مواد اوليه صنايع استفاده از همين خط اعتباري بود که در حال حاضر به دليل مسائل ارزي و شرايط نرخگذاري ارز، استفاده از آن با مشکل روبهرو است. رحيمي زاده با اشاره به کاهش ظرفيت توليد برخي کارخانهها به دليل مشکل تامين مواد اوليه اظهار كرد: مشکل فعلي باعث کاهش بيش از پيش توليد کارخانهها خواهد شد؛ مگر اينکه تصميمجدي براي تامين مواد اوليه اتخاذ شود. وي با بيان اينکه صنعتگران سال گذشته براي افزايش توليد خود تلاش کردهاند، تصريح کرد: سعي داشتيم با افزايش توليد، رشد قيمت تمام شده محصول را تا حدي جبران کنيم؛ اما در شرايط فعلي مشکل تامين مواد اوليه باعث ضرر کارخانهها شده و صنعت در شرايطي قرار ندارد که بتواند رشد هزينه توليد را جبران کند.
با يارانه نميتوان خرج زندگي را داد، بايد اشتغالزايي شود
عضو انجمن فولاد در ادامه با تاکيد بر لزوم توجه دولت به بخش توليد گفت: سوق دادن يارانه خانوار به سمت توليد بيشتر به نفع خانوادهها خواهد بود؛ زيرا هزينه زندگي مردم فقط از طريق يارانه نميگذرد، بلکه بايد در کشور اشتغالزايي شود تا هزينه زندگي افراد تامين شود.