هفته گذشته همزمان با افزايش آرام قيمت‌هاي جهاني، بازار داخلي فراز و فرود را تجربه كرد-فولاد پابه‌پاي ارز نوسان داشت

هفته گذشته همزمان با افزايش آرام قيمت‌هاي جهاني، بازار داخلي فراز و فرود را تجربه كرد
فولاد پابه‌پاي ارز نوسان داشت

گروه بورس کالا – هفته گذشته در معاملات بازارهاي فولاد تلاش‌ها براي بالابردن قيمت‌ها چه در بازارهاي داخلي و چه در بازارهاي خارجي به بار نشست که دلايل زيادي داشت، اما از آنجا که‌اين رشد قيمت‌ها پشتوانه جدي و مشخصي به خصوص در بازار داخل ندارد، انتظار ادامه پيدا کردن ‌اين روند طي‌اين هفته نيز وجود ندارد.

مرکز خدمات فولاد ‌ايران به بررسي جزئيات‌اين تحولات پرداخته که در ادامه مي‌خوانيد‌:
بيلت به 600 دلار رسيد
هفته گذشته عرضه‌‌کنندگان بيلت سي‌اي اس موفق شدند در 600 دلار فوب به خريداران منطقه «منا» بيلت بفروشند و در حال حاضر تعداد معدودي از پيشنهادات بيلت سي‌اي اس در بازار پايين‌تر از ‌اين قيمت است.
در حالي که هفته قبل قيمت معاملات تا 585 دلار فوب بود. البته بيشتر خريد‌ها از جانب تجار به منظور انبار کردن است.
بسياري معتقدند قيمت‌ها در‌اين سطوح مانده يا بالا مي‌رود چون تا ماه‌ آينده عرضه محدود خواهد بود.
در خاور دور بيلت توليد ژانويه سي‌اي اس 610 دلار فوب پيش فروش شده.
ترکيه به شرق آفريقا بيلت را 625 دلار فوب فروخت. قيمت داخلي نوردکاران ترکيه 5 دلار بالا رفته از 620 تا 630 دلار درب کارخانه شروع مي‌شود.
تجار مصر در 620 دلار فوب از ترکيه خريد کرد 635 دلار هم به خاور دور شنيده شده ولي خريدار نداشت.
بيلت سي‌اي اس 610 تا 620 دلار سي‌اند اف ترکيه بود که 10 دلار از قيمت‌هاي داخلي ارزان‌تر است. هفته گذشته در بورس لندن قيمت بيلت 12 دلار بالا رفته به 562 دلار رسيد.
بيلت صادراتي کره با رشد قيمت قراضه بالا رفته از 620 دلار فوب به 630 تا 635 دلار فوب رسيده است. انتظار مي‌رود 10 تا 15 دلار ديگر بالا برود.
در چين بازار بيلت نسبت به هفته قبل تا 8 دلار افت داشت، البته اواخر هفته بازار با ثبات‌تر شد. بايد تقاضا بالا برود تا بهبود بازار قطعي شود.
تلاش براي بالابردن قيمت بيلت در‌ايران ناکام ماند
قيمت بيلت در بازار‌ايران تا روز دوشنبه آرام بود. نشانه‌هايي از تمايل به افزايش قيمت ديده مي‌شد که بيشتر ناشي از بالا رفتن نرخ ارز بود ولي از روز دوشنبه به علت ابهام در ثبت سفارش کالا بازار بهم ريخت و فروشنده‌ها دست از معامله برداشتند تا روز پنج‌شنبه که قيمت‌ها برگشت. بيلت توليد داخلي بين 795 تا 810 تومان درب کارخانه‌ها معامله مي‌شد.
احتمالا هفته آينده بيلت هفته آرامي ‌را پشت سر خواهد گذاشت چون بازار؛ سياست انتظار را در پيش خواهد گرفت.
رشد نامحسوس قيمت جهاني ميلگرد
صادرکنندگان مقاطع سي‌اي اس با توجه به روند رو به رشد قيمت‌ها در ترکيه بر افزايش قيمت‌هاي خود پافشاري مي‌کنند.
قيمت ميلگرد 10 دلار هفته گذشته رشد داشته، به طوري که متينوست مفتول خود را به برزيل در 650 تا 655 دلار فوب درياي سياه عرضه کرد. عرضه مفتول سي‌اي اس در خاور دور هنوز محدود است.
بازرگانان ترکيه نيز با توجه به افزايش تقاضاي داخلي، ميلگرد صادراتي را به 690 دلار فوب رساندند انتظار 700 دلار يا بالاتر به دليل رشد قيمت قراضه مي‌رود. البته بسته به تقاضا نيز هست.
در بازار داخلي کاردمير قيمت ميلگرد را 38 دلار بالا برده به 639 تا 673 دلار رساند. احتمال دارد روز‌هاي پيش رو تقاضاي داخلي کاهش يابد؛ چون شرايط جوي زمستاني‌تر مي‌شود و بازار شرق ترکيه به رکود زمستاني مي‌رود.
يک مشکل اصلي پيش روي صادرکنندگان ترکيه افت ارزش يورو است که احتمال دارد باز هم کاهش يابد چون وضعيت اقتصادي اروپا نامساعد است. قيمت‌هاي پيشنهادي فعلي اروپا 515 تا 520 يورو هرتن فوب (669 تا 676 دلار) و باز هم رو به پايين است. در جنوب اروپا کارخانه‌ها سعي داشتند 30 يورو افزايش قيمت را به بازار تحميل کنند و اميدوارند به زودي ‌اين طور شود چون موجودي کم است.
با‌ اين افزايش قيمت، ميلگرد 535 تا 545 يورو درب کارخانه خواهد شد.
در بازار ميلگرد چين در شانگهاي قيمت 669 تا 673 دلار با 17 درصد ماليات بر ارزش افزوده ثبت شد که نسبت به هفته قبل حدود 5 دلار افت داشت. در بورس شانگهاي 658 دلار ثبت شد که نسبت به جمعه قبل 2 دلار افت داشت. انتظار مي‌رود مقاطع صادراتي چين تا پايان دسامبر تا 10 دلار افت داشته باشد.
مفتول چين به تايلند و کره جنوبي 650 دلار فوب فروخته شده است البته هفته گذشته کره‌اي‌ها خريد نکردند چون موجوديشان کافي است.
قيمت صادراتي سي‌اي اس و ترکيه نيز خيلي از قيمت‌هاي چين بالاتر و به ترتيب 40 و 65 دلار بالاتر است.
در ژاپن توکيو استيل قيمت ميلگرد را 39 دلار بالا برد چون تقاضا بهتر شد.
احتمال کاهش قيمت مقاطع در بازار داخلي
از اول هفته، مقاطع روند صعودي داشت تقاضاي ميلگرد و تيرآهن رو به بالا بود که بيشتر ناشي از خالي بودن انبارها بود تا افزايش تقاضا. ولي از روز سه شنبه بازار با جهش قيمت همراه شد قيمت‌ها بالا رفت تا ساعت 2 بعدازظهر که فروشنده‌ها دست از معامله کشيدند، روز چهارشنبه با روشن شدن وضعيت ثبت سفارش بازار در قيمت‌هاي جديد که حدود 20 تا 30 تومان بالاتر از روز قبل بود به کار خود ادامه داد. ولي روز پنج‌شنبه رکود بازار را گرفت و قيمت‌ها شروع به تنزل کرد. با افت قيمت دلار تا مرز 1430 تومان، اکثر تجار فروشنده شدند. نوسان نرخ ارز در هفته گذشته حساسيت بازار فولاد را نشان داد. معمولا بالارفتن نرخ ارز با تاخير روي قيمت فولاد خود را نشان مي‌دهد، ولي ‌اين بار به علت بسته شدن ثبت سفارش بازار به سرعت واکنش نشان داد.
ورق سي‌آي اس صعودي شد
هفته گذشته فعاليت بازار ورق سي‌اي اس صعودي بود. ظاهرا خريداران خارجي دريافته‌اند که قيمت‌ها از ‌اين پايين‌تر نمي‌رود و به زودي عرضه‌کننده‌ها قيمت را بالا مي‌برند.
قيمت ورق گرم دسامبر به طور متوسط 540 تا 600 دلار فوب بوده است. محصول روسيه 590 و اوکراين 560 دلار فوب معامله شده است.
در بازار ترکيه ورق گرم 630 تا 650 دلار درب کارخانه بود که 10 تا 20 دلار رشد داشت. در بازار خرده فروشي 650 تا 670 دلار هم شنيده شد که 10 دلار بالا رفت. ورق گرم در بازار داخلي آمريکا از جانب توليدکننده‌ها 740 دلار در هر شورت تن درب کارخانه و در بازار نقدي 690 تا 710 دلار هر شورت تن ثبت شد که ازاوايل نوامبر صعودي بوده است.
کارخانه‌هاي شمال غرب اروپا ورق گرم کويل را هر تن 500 تا 520 يورو درب کارخانه عرضه مي‌کنند. در حالي که هفته قبل همين کالا 480 تا 490 يورو عرضه مي‌شد. با‌اين حال خريد چنداني صورت نمي‌گيرد. در‌ايتاليا نرخ بالاي دلار اجازه رشد قيمت را به کارخانه‌ها داد. قيمت ورق گرم با 15 يورو رشد به 465 تا 475 يورو درب کارخانه رسيد. قيمت پيشنهادي ورق گرم روسيه 485 يورو هر تن سي اف آر آلمان بود؛ ولي تجار روسيه نيز به دنبال افزايش قيمت هستند.
ورق گرم صادراتي چين 5 تا 15 دلار افت داشته است. از طرفي افزايش قيمت ورق در بازار آسيا به دليل رشد قيمت قراضه به نفع چين بوده. قيمت فوب ورق گرم تايوان و ژاپن تا 25 دلار از قيمت‌هاي چين بالاتر است و محصول کره 5 تا 20 دلار ولي در کل تقاضا نيست.
ويتنام نيز بيشتر خريدار ورق روسيه است که در 590 تا 600 دلار فوب معامله کرده است. فولادسازان کره‌اي ورق گرم توليد فوريه خود را 640 تا 650 دلار فوب پيشنهاد داده‌اند.
در عربستان ورق گرم وارداتي و داخلي 10 تا 15 دلار رشد داشت. قيمت وارداتي 660 تا 680 دلار سي اف آر است؛ در حالي که اوايل دسامبر 600 تا 650 دلار سي اف آر بود.
رشد 20 توماني ورق گالوانيزه در بازار داخلي
قيمت ورق گرم کويل ضخامت 2 ميليمتر در انزلي روز شنبه هفته گذشته 940 تومان بود. روز يکشنبه هفته گذشته 10 تومان افت کرد ولي روز دوشنبه با بالا رفتن نرخ ارز قيمت دوباره 940 تومان شد از سه‌شنبه فروشنده‌ها دست از معامله کشيدند؛ ولي روز پنج‌شنبه قيمت ‌اين کالا به 960 تومان رسيد.
قيمت ورق گرم همچنان براي سايزهاي 5/2 تا 15 ميليمتر مبارکه ثابت ماند همين‌طور ورق‌هاي کاويان و اکسين که آنها هم از روز سه‌شنبه با توقف عرضه روبه‌رو شدند.
ورق سرد روز يکشنبه بين 5 تا 20 تومان بالا رفت و از روز دوشنبه فروشنده‌ها دست از معامله برداشتند. ‌اين در حالي است که
سه‌شنبه تجار قزاقستان قيمت ورق سرد با اعتبار اسنادي تحويل انزلي را 740 دلار هر تن اعلام کرد که نسبت به ماه قبل تغيير چشمگيري نشان نمي‌داد. ورق گالوانيزه همچنان با محدوديت عرضه روبه‌رو است و هفته قبل تا 20 تومان هر کيلو بالا رفت.
احتمال بهبود بازار سنگ‌آهن
هفته گذشته بازار سنگ‌آهن به طور کلي در سکوت بود. اواسط هفته کمي‌جو بازار بهتر شده و محموله‌هايي از برزيل و استراليا مانع از افت قيمت‌ها شد. ظاهرا با نزديک شدن تعطيلات سال نو تمايل چيني‌ها به خريد سنگ آهن بيشتر شده؛ ولي رکود شديد بازار آنها را به شدت محتاط کرده است.
کارخانه‌ها خيلي احتياط مي‌کنند؛ ولي تجار به اميد بهبود بازار خريد‌هايي کرده‌اند. فعالان بازار جو بازار سنگ آهن را تا پايان سال و اوايل سال 2012 منفي مي‌بينند و هر بهبودي را موقتي مي‌دانند. سنگ آهن خلوص 5/63 درصد هند به چين 140 دلار سي اف آر فروخته شد.
متوسط قيمت معاملات هفته اخير نيز 138 تا 141 دلار سي اف آر بوده؛ در حالي که يک هفته قبل 140 تا 143 دلار بود.
از طرفي عرضه هندي‌ها کم است و خريداران نيز بالاي 140 دلار معامله نمي‌کنند. آنها هنوز به دنبال 136 تا 137 دلار سي اف آر هستند.

keyboard_arrow_up