مديرعامل «ميدكو» خبر داد:
راهاندازي 4 طرح 800 ميليارد توماني معدني تا پايان امسال
مديرعامل شرکت مادرتخصصي توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه گفت: برنامه توليد 2/4 ميليون تن فولاد، 8 ميليون تن کنسانتره سنگآهن، 5/8 ميليون تن گندله سنگآهن، 50 هزار تن مس کاتدي و 12 هزار تن محصول در صنايع پاييندستي مس در دستور کار قرار گرفته است.
علياصغر پورمند در يك نشست خبري گفت: هم اکنون برنامه توليد 2/4 ميليون تن فولاد، 8 ميليون تن کنسانتره سنگآهن، 5/8 ميليون تن گندله سنگآهن، 50 هزار تن مس کاتدي و 12 هزار تن محصول در صنايع پاييندستي مس در دستور کار قرار گرفته است که اين پروژهها در مجموع، سرمايهگذاري 4500 ميليارد تومان را نياز دارند.
مديرعامل شرکت مادرتخصصي توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه افزود: کارخانه توليد کنسانتره سنگآهن به ظرفيت 5/2 ميليون تن در زرند، امسال به بهرهبرداري ميرسد، ضمن اينکه پروژه احداث کارخانه ککسازي در اين شهر نيز با ظرفيت 800 هزار تن، اسفندماه امسال شاهد آغاز گرم کردن کوره اول ککسازي خود خواهد بود. همچنين کارخانه زغالشويي به ظرفيت 550 هزار تن نيز در سال جاري به بهرهبرداري خواهد رسيد.
پورمند در رابطه با برنامه تامين منابع مالي اين پروژهها گفت: براي تامين مالي اين پروژهها علاوه بر اينکه از آورده سهامداران استفاده شده است، 200 ميليارد تومان اوراق مشارکت نيز در سال جاري به فروش رسيده که منابع مالي آن، در اجراي پروژهها جذب شده است.
وي ادامه داد: پروژه مس کاتدي طراحي شده، براي اولين بار به شيوه جديدي در دنيا اجرايي ميشود که بسيار مقرون به صرفهتر از شيوههاي فعلي است.
ركورد چينيها را ميشكنيم
همچنين در ادامه، علي پاليزدار قائممقام مديرعامل ميدکو گفت: 16 پروژه در ميدکو تعريف شده است که بر اساس آنها، 8 ميليون تن توليد کنسانتره، 5/7 ميليون تن توليد گندله سنگآهن، 2/4 ميليون تن فولاد، 800 هزار تن کک متالورژي و 550 هزار تن توليد کنسانتره زغالسنگ را به دنبال خواهد داشت.
وي افزود: در اين ميان 15 پروژه تبديل به قرارداد شده و از اين تعداد عمليات اجرايي 9 پروژه آغاز شده و 5 پروژه نيز در حال گشايش السي است. ضمن اينکه پروژه فولاد بوتياي کرمان نيز به ظرفيت 5/1 ميليون تن در حال اجرا است.
قائممقام مديرعامل ميدکو اظهار كرد: از اين تعداد پروژه، 4 پروژه با هزينه 800 ميليارد تومان تا پايان سال جاري به بهرهبرداري ميرسد و دو پروژه نيز تا مهرماه سال آينده، وارد مدار بهرهبرداري خواهد شد، به اين ترتيب ايران توانسته رکورد چينيها را نيز در سرعت اجراي پروژهها بشکند.
پاليزدار گفت: هم اکنون کنسانتره آهن سيرجان، 93 درصد پيشرفت فيزيکي، کنسانتره زرند 90 درصد پيشرفت فيزيکي، کارخانه
زغال شويي 60 درصد پيشرفت فيزيکي و احياي بردسير با ظرفيت يک ميليون تن توليد آهن اسفنجي، 38 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
وي اظهار كرد: ساخت کارخانه فولاد بردسير که مهرماه سال 90 آغاز شده است، پاييز سال 93 به بهره برداري ميرسد و قابليت توليد يک ميليون تن فولاد را دارد. همچنين کارخانه مس کاتدي شهربابک نيز هم اکنون با 7 درصد پيشرفت فيزيکي مشغول به کار است و در زمان اجراي آن، 50 هزار تن توليد کاتد از کنسانتره مس صورت خواهد گرفت. اين کارخانه سال 92 به بهرهبرداري ميرسد.
فناوري جديد توليد مس كاتدي در ايران
پاليزدار تصريح کرد: صنعت مس کشور هم اکنون 210 هزار تن ظرفيت دارد که با ورود مس شهربابک، 25 درصد ظرفيت به آن اضافه خواهد شد، ضمن اينکه اين کارخانه با روش جديدي در دنيا مشغول به کار خواهد شد که به لحاظ سرمايهگذاري، سرمايه اندک و به لحاظ سرعت اجرا، سرعت بالايي را تجربه ميکند و اميد است بتوانيم ظرف 2 سال آينده، 50 هزار تن مس کاتدي را از آن داشته باشيم.
وي افزود: عمليات اجرايي کارخانه لوله نيز مرداد سال 90 شروع شده و توانايي توليد 12 هزار تن لولههاي خاص مسي را دارد که در نيمه اول سال 92 به بهرهبرداري ميرسد؛ همچنين کارخانه فولادسازي زرند نيز بزودي ميتواند توليد 7/1 ميليون تن فولاد به روش کوره بلند را داشته باشد.پاليزدار گفت: در اين ميان 513 ميليون يورو گشايش اعتبار شده است که در کنار آن، 5/4 ميليارد يوآن چين نيز گشايش شده است. بر اساس طرحهاي توسعهاي، 2 ميليون تن ظرفيت کنسانتره به 8 ميليون تن ميرسد.
همچنين ايرج اکبريه، مشاور مالي و اقتصادي ميدکو نيز گفت: براي تمامي پروژههاي طراحي شده، طرح توجيه اقتصادي در نظر گرفته شده است و در اين ميان البته مجوز 300 ميليارد تومان اوراق مشارکت نيز اخذ شده و عملياتي خواهد شد.