تحول در فضاي كسب و كار و سرمايهگذاري /به روزرساني برنامههاي راهبردي در سايت وزارت صنعت،معدن و تجارت
با درج بيش از 140 اولويت صنعتي در پايگاه بهينياب، فعاليتها بصورت شفاف اعلام شده و فشارهاي ناشي مسايل سياسي و اقتصادي مرتفع خواهد شد.
معاون برنامهريزي وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبري خود با اصحاب رسانه با بيان اين مطلب گفت: تا پايان بهمن ماه اولويتهاي استاني نيز مشخص و در اختيار سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استانها قرار ميگيرد.
فاطمي امين درخصوص سرمايهگذاري در كشور با اشاره به تحول و بازنگري در فرايندها و ساختار سازمان گفت: با فعالسازي پايگاه بهينياب متقاضيان ميتوانند از اين پس از خدمات مربوط به اين سامانه در بخشهاي پنجره واحد ـ تعيين اولويتها ـ ميز اطلاعات، اطلاعات طرحهاي فعال شده و بخشنامهها استفاده كنند.
معاون برنامهريزي از راهاندازي پايگاه اطلاعاتي تجهيزات و خدمات صنعت به عنوان يكي از برنامههاي راهبردي وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: با راهاندازي اين سامانه در آينده نزديك با ثبت تجهيزات و خدمات توليدكننده بازار خوبي براي سازندگان داخلي فراهم ميشود.
وي در ادامه به مقايسه آمار سرمايهگذاري 8 ماهه امسال با مدت مشابه سال قبل پرداخت و گفت: در 8 ماهه اول سال 90، 83 هزار ميليارد ريال سرمايهگذاري داشتيم كه اين آمار به لحاظ تعداد پروانههاي صادر شده نسبت به سال 89 رشد 2/1 درصدي و اشتغال 71 هزار نفر را نشان ميدهد كه البته اين آمار مربوط به واحدهايي هستند كه به سرمايهگذاري رسيدند.
فاطمي امين صادرات غيرنفتي 9 ماهه اول امسال را 32 ميليارد دلار و واردات را 44 ميليارد دلار اعلام كرد كه نسبت به آمار صادرات كل سال 89 (32 ميليارد دلار) جهش مناسبي را نشان مي دهد .
معاون برنامهريزي وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آغاز فعاليت شناسه توليد گفت: از اين پس و با اجراي فعاليت اين شناسه براي تمامي واحدهاي فعال موجود شناسه توليد ايجاد ميشود كه مانند كد ملي براي اشخاص عمل ميكند و به تدريج در وزارت صنعت، معدن و تجارت نهادينه خواهد شد.
وي تصريح كرد: شناسه توليد، مبناي فعاليت واحدهاي توليدي خواهد بود بطوريكه تنها به واحدهايي كه در اين سيستم ثبت مي شوند ، خدمات و وامهاي بانكي تعلق ميگيرد.
فاطمي امين شفافسازي اطلاعات و ايجاد انگيزه براي به هنگامسازي اطلاعات را از عمده اهداف ايجاد اين سامانه عنوان كرد.
معاون برنامهريزي وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص به روزرساني طرحهاي نيمه تمام گفت: 150 واحد مهم كشور بصورت هفتگي توسط معاونت، پايش و وضعيت پيشرفت پروژهها روزانه رصد ميشود كه با راهاندازي سامانه به روزرساني اطلاعات، در هفته جاري متقاضيان به بانكها و صندوق توسعه ملي معرفي خواهند شد
به گفته فاطمي امين برنامههاي راهبردي وزارت صنعت، معدن و تجارت در چهار محور عمومي، زنجيره تأمين، استانها و سازمانهاي تابعه براي اولين بار در كشور بصورت شفاف تهيه و تدوين شده كه بر اساس سيستم مديريت دانش بر روي آن كار شده و در سايت وزارتخانه به آدرس www.mimt.gov.ir به روزرساني خواهد شد.
معاون برنامه ريزي وزير صنعت، معدن و تجارت در خصوص اجراي قانون هدفمندي يارانه ها و وضعيت ارايه تسهيلات در قالب بسته هاي حمايتي گفت : پس از اجراي بسته حمايتي خط انرژي اجراي بسته بازسازي صنايع در دستور كار قرار گرفت كه از يك ماه قبل ثبت نام بنگاههاي كوچك در قالب بستههاي حمايتي در بانك سپه آغاز شده و پروژههاي بزرگ هم از سه هفته قبل شروع به ثبت نام براي دريافت تسهيلات حمايتي كردند.
اختصاص يك ميليارد دلار براي پروژه هاي صنعتي بزرگ
فاطمي امين گفت : به بسياري از پروژه هاي صنفي بزرگ تسهيلات ارزي اختصاص مي يابد و در همين راستا حدود يك ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه ملي براي بازسازي پروژه هاي صنفي بزرگ اختصاص يافته است .
رشد نرخ ارز موج گراني به همراه ندارد
معاون برنامه ريزي وزارت صنعت ،معدن و تجارت گفت : از دو ماه قبل شاهد نوسان در نرخ ارز بوديم كه اين نوسانات براي بخش هاي مختلف توليد زيان آور است .
وي گفت : كميته اي براي مديريت نرخ ارز در بازار تشكيل شده كه اين كميته كالاهاي وارداتي را به سه دسته كالاهاي ضروري ، داراي محصول جايگزين داخلي و كالاهاي لوكس تقسيم كرده است . كه بر اين اساس نرخ ارز مرجع به دو گروه اول و دوم كالاهاي وارداتي تعلق مي گيرد .
در نهايت به اعتقاد اين مقام مسئول موضوع گراني به دليل نرخ ارز منتفي مي شود .
مركز آمار بانك مركزي نرخ رشد صنعتي را محاسبه مي كند
فاطمي امين مي گويد محاسبه نرخ رشد صنعتي كار بسيار پيچيده و زمان بر است و هيچ دستگاهي به جز مركز آمار و بانك مركزي نمي تواند نرخ رشد صنعتي كشور را محاسبه كند .
وي گفت : وزارت صنعت،معدن و تجارت نيز نرخ رشد صنعتي را براي اطلاع خود محاسبه مي كند و اطلاعات كلي در اختيار بانك مركزي و مركز آمار است .