355 طرح فولاد خام و محصولات در حال اجراست
کد خبر: 6521
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون حدود 100 طرح فولاد خام و 255 طرح محصولات فولادي در کشور با پيشرفت 21 تا 99 درصد اجرا ميشود.
به گزارش روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران(ايميدرو)، مهدي غضنفري در دومين همايش «چشمانداز صنعت فولاد و معدن ايران، با نگاهي به بازار» با بيان اين مطلب اظهار داشت: ظرفيت طرح هاي در حال اجراي فولاد خام 32 ميليون تن است که براي آن ها حدود 16 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري پيشبيني شده است.
وي افزود: ظرفيت در حال اجراي طرحهاي مربوط به محصولات فولادي نيز 55 ميليون تن است و براي آن 28 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري شده است.
وزير صنعت، معدن تجارت گفت: از 100 طرح فولاد خام 45 پروژه، 21 تا 40 درصد پيشرفت گزارش شده که به نظر ميرسد با توجه به تغييرات تکنولوژيک و تغيير حاملهاي انرژي امکان پيشرفت اين طرحها وجود دارد و با تغيير و محاسبات اين موضوع، امکان رقابتي کردن فضا براي توليد وجود دارد، از اين رو بايد با انتخاب تکنولوژي در اين مسير گام برداريم.
وي ادامه داد: از 32 طرح باقيمانده، 41 تا 60 درصد پيشرفت و 21 طرح ديگر 61 تا 99 درصد پيشرفت داشتهاند؛ غضنفري همچنين افزود: در مورد طرحهاي بالاي 40 درصد تصميم داريم با حمايتهاي دولت، طرحها را به اتمام رسانيم.
غضنفري گفت: از 255 طرح محصولات فولادي 104 طرح، زير 40 درصد پيشرفت دارند که پيشنهاد ميکنيم سرمايه گذران براي ادامه فعاليت به ما مراجعه کنند. وي افزود: همچنين 81 طرح از 255 طرح، 40 تا 60 درصد و 69 طرح ديگر، 60 تا 99 درصد پيشرفت دارند.
وي خاطرنشان کرد: مجريان طرحهاي کمتر از 40 درصد بايد به ما مراجعه کنند تا در صورت طولاني شدن طرحها چنانچه نياز به باطل شدن مجوز داشته باشند، اقدام کنيم و آن مجوز به افرادي داده شود که علاقمند به سرمايهگذاري سريعتر باشند.
وي تاکيد کرد: طرحهاي نيمهتمامي که پيشرفت بالايي دارند، در اولويت حمايتهاي ما قرار دارد و طرحهايي که پيشرفت آنها پايين است، از اولويت کمتري برخوردار است تا دلايل پيشرفت پايين آنها محاسبه و بررسي شود.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به 7 طرح فولادي و استاني اظهار داشت: پيشتر برخي درخواستها براي مديريت و مالکيت پروژهها دريافت شده و اکنون قيمتگذاري آنها در حال بررسي است و تا نهايي شدن آن، روند واگذاري نهايي نمي شود.
وي با تاکيد بر اينکه صندوق توسعه ملي با تسهيلات ارزي، پشتوانه محکمي براي طرح هاي بزرگ محسوب مي شود، خاطرنشان کرد: ايجاد هولدينگ، کنسرسيوم و مشارکتها بر عهده سرمايهگذاران و در عين حال ،پشتيباني ارزي، برعهده دولت است.
وي افزود: ارز با نرخ مرجع ارائه ميشود و البته براي سرمايهگذاري، ارز با نرخ سود مناسب داده ميشود.
غضنفري با بيان اينکه اولويتدهي به سرمايهگذاري در حلقه استخراج تا توليد محصولات فولادي يکي از دلايل اولويت ماست، گفت: اگر روي محصولات خام سرمايهگذاري شود، بر توليد محصولات فولادي ارجحيت دارد.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اينکه نياز منطقه به محصولات فولادي بالاست و جايگاه دوم منطقه را در توليد محصولات فولادي داريم، گفت: با توجه به ذخاير سنگ معدن مطلوب و مولفههاي ديگر اميدواريم بتوانيم قطب فولاد منطقه شويم و اشتغال قابلتوجهي را در اين حوزه ايجاد کنيم.