بهرغم پيشنهاد شمش وارداتي 1100 و ميلگرد 1200 توماني در بازار آزاد، صورت گرفت
مخالفت بورس با معامله شمش بالاتر از 900 تومان
تداوم مقابله با انبار کردن آهن
گروه بورس کالا – منيژه حياتي: ديروز پس از رقابت فولادسازان براي شمش فولاد خوزستان در بورس کالا و رساندن قيمت آن از 860 به 933 تومان، بورس کالا با اين قيمت موافقت نکرد. در نتيجه بورس با اعلام نرخ 900 تومان کالاي عرضه شده را ميان خريداران و به تناسب درخواستشان تقسيم کرد.
در نتيجه 28 هزار تن از اين کالا در حالي با نرخ 933 تومان معامله شد که از سوي ديگر ديروز شمش با نرخ 1120 تا 1130 تومان پيشنهاد ميشد و ميلگرد روي قيمت 1200 تومان تثبيت شد که نشان از فاصله 300 توماني قيمت شمش بورسي با نرخهاي محصولات نهايي در بازار آزاد دارد.
از اينرو اغلب معاملهگران معتقدند دليلي براي جلوگيري از رشد قيمت شمش وجود نداشت به خصوص كه با واقعي شدن قيمت شمش است که واردات آن توجيه پيدا ميکند و از سوي ديگر با توجه به اينكه تفاوت قيمت شمش داخلي و وارداتي، هزينه توليد فولادسازان را متفاوت ميكند، فاصله بيش از حد بين شمش داخلي و وارداتي از نظر برخي معاملهگران منطقي نيست. اگرچه در هفته اخير اخباري در خصوص ثبت سفارش واردات شمش و محصول نهايي مطرح شده بود، اما گفته ميشود حجم اين محصولات وارداتي با توجه به اينکه بايد 100 درصد اعتبارات پرداخته شود و مانند قبل 10 درصد نيست، نميتواند آنقدر بالا باشد که باعث شکسته شدن بيش از حد قيمتها در بازار داخل بشود.
از سوي ديگر برخي نيز معتقد هستند از آنجا که اين ثبت سفارشها توسط افرادي که زياد به وجه نقد احتياج داشته باشند صورت نگرفته در نتيجه نميتوان انتظار داشت که براي تبديل اين کالاها به وجه نقد عجله زيادي داشته باشند يا با نرخ پايينتر شمش وارداتي خود را آنطور که در چند ماه اخير توسط برخي تجار صورت ميگرفت در بازار عرضه کنند. از اينرو به نظر ميرسد با توجه به اين موضوع بالابردن جذابيت واردات شمش براي تجار همچنان مهمترين عامل تحرک اين بازار است که همين موضوع عامل اصلي گلايهمندي معاملهگران از معاملات ديروز شمش شد.
همه انبارسازيها با هدف احتکار نيست
در همين حال در روزهاي اخير برخورد با انبار کردن محصولات نهايي انجام شد و اين در حالي است که برخي تجار معتقدند انبار شدن محصول نه با هدف احتکار، بلکه به اين دليل است که بازار مصرف جدي و نهايي در حجم معاملاتي که در بازار عمدهفروشي انجام ميشود در بازار ثانويه آهن وجود ندارد. به گفته يکي از تجار در اين مدت با توجه به جذابيت بازار آهن بخشي از نقدينگي که به سمت بازارهاي سکه و دلار کشيده شده بود دوباره به معاملات بازار آهن بازگشت در نتيجه تجاري که قبلا فقط معاملات قطعي داشتند وجه خود را به کالا تبديل کردند که در اين ميان برخي از اين کالاها به دليل نبود تقاضاي مصرف بالا و اضافي در بازار، همچنان در انبارها هستند. به گفته تجار در هفتههاي اخير افزايش قيمت دلار و پيشبيني بازار نسبت به آينده، عامل رشد قيمتها بود و تقاضا آنطور که قيمتها رشد داشت بالا نرفت.
در نهايت در معاملات ديروز بورس کالا 68 هزارو 640 تن ميلگرد و تيرآهن 1060 توماني ذوب آهن معامله شد که به دليل بالا بودن ميزان تيرآهن موجود در اين سبد، تقاضاي خيلي بالايي نيز براي آن وجود نداشت.