دکتر مهدي غضنفري گفت :به زودي آيين نامه مصوبه دولت مبني بر فراهم شدن امكان بازپرداخت تسهيلات ارزي صندوق توسعه ملي به صورت ريالي از سوي توليد كنندگان ابلاغ مي شود.به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت صنعت ،معدن و تجارت (mimt) به نقل از خبرگزاري شاتا، وزير صنعت،معدن و تجارت با بيان اينكه مصوبه روز يكشنبه دولت مبني بر فراهم شدن امكان باز پرداخت تسهيلات ارزي صندوق توسعه ملي به صورت ريالي از سوي توليد كنندگان ، ابلاغ گشايش دوباره ال سي ريالي ، پيشنهاد يك هزار ميليارد تومان اعتبار در بودجه سال 91 براي بخش توليد افزود: اجراي ال سي ريالي از اعتقادات اين وزارتخانه بوده و آن را به طور جدي در شوراي پول و اعتبار پيگيري كرده است و براساس ابلاغ رييس كل بانك مركزي از اين پس اين خدمت بانكي همچون گذشته مورد استفاده قرار مي گيرد.
دكتر غضنفري در خصوص دريافت كنندگان تسهيلات از صندوق توسعه ملي گفت : بزودي آيين نامه اين مصوبه ابلاغ مي شود.
وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود: براساس مصوبه دولت براي باز پرداخت تسهيلات گيرندگان از صندوق توسعه ملي كه وام ارزي دريافت مي كنند، به جاي يك راه ، دو گزينه تعيين شده است .
وي گفت : گزينه نخست آن است كه وام گيرنده تسهيلات را به صورت ارزي دريافت كرده و بازپرداخت آن را نيز به صورت ارزي برگرداند، در اين شرايط سود بانكي براساس صندوق توسعه ملي محاسبه مي شود.
دكتر غضنفري سپس تصريح كرد: گزينه دوم نيز به اين صورت است كه وام گيرنده ، تسهيلات خود را به صورت ارزي دريافت مي كند ، در اين صورت همانجا محاسبات ريالي انجام شده ، وام ، بازپرداخت و نرخ سود تسهيلات به صورت ريالي مشخص مي شود.
وزير صنعت ، معدن و تجارت با بيان اينكه ، نمي توان منابع ارزي دريافت شده صندوق توسعه ملي را به صورت ريالي باز گرداند، گفت : در صورتي كه وام گيرنده مايل به بازپرداخت تسهيلات به صورت ريالي باشد ، منابع ريالي به بانك مركزي داده مي شود و اين بانك ارز را متناسب با وام ، بهره و سود به صندوق توسعه ملي باز مي گرداند.
وي از بانك مركزي به عنوان حلقه واسط ميان مصرف كننده ، وام ارزي نام برد و گفت : با اين تصميم كه اثر بسياري در دسترسي به منابع ارزي دارد ، منابع صندوق توسعه ملي همچنين ارزي باقي خواهند ماند.
به گفته دكتر غضنفري ، ايجاد جهش فوق العاده در حوزه سرمايه گذاري ، فضاي با نشاط تر حوزه كسب و كار از جمله دستاوردهاي شيوه جديد در بازپرداخت تسهيلات صندوق توسعه ملي است و در اين شيوه نوسانات نرخ ارز حل مي شود و اثر بسياري در دسترسي دسترسي به منابع ارزي و ريالي دارد.
|