معاون برنامه‌ريزي و توسعه ايميدرو: ايميدرو بيش از 100 طرح معدني و صنايع معدني در برنامه پنجم اجرا مي‌كند

معاون برنامه‌ريزي و توسعه ايميدرو: ايميدرو بيش از 100 طرح معدني و صنايع معدني در برنامه پنجم اجرا مي‌كند

اشاره: مهندس سيدجواد ميرمعيني معاون برنامه‌ريزي و توسعه سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني كشور معتقد است، اهميت اصلي توسعه صنعت فولاد در ايران در دستيابي به فناوري ايجاد صنعت فولاد است و ايران با ثبت روش‌هاي مختلف توليد در دنيا جاي خود را به عنوان كشوري قدرتمند در اين بخش شناسانده است. 

وي همچنين معتقد است كه سهم صنايع معدني در توليد ناخالص ملي ايران بايد در برنامه پنجم توسعه افزايش يابد و جايگاه ايران به عنوان قدرتي معدني در جهان تثبيت شود. مشروح گفت‌وگو با وي را كه در خلال روزهاي دهه فجر انجام شده، در ادامه مي‌خوانيد: 

توسعه ظرفيت توليد فولاد در سال‌هاي گذشته و نيز سال‌هاي اخير چگونه بوده است؟ همچنين چشم‌انداز توسعه ظرفيت فولاد و جايگاه بخش خصوصي در اين حوزه را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ 

هر صنعتي كه در كشور پا مي‌گيرد و رشد مي‌كند نشان‌دهنده اين است كه در اين روند انسان‌هايي تلاش مي‌كنند و من مي‌خواهم از تمام افرادي كه در ارتقاي اين صنعت زحمت كشيده‌اند اعم از كساني كه در حوزه زغال سنگ، آهك، سنگ‌آهن و معادن مرتبط با صنعت فولاد به امر اكتشاف پرداخته‌اند و نيز افرادي كه در طراحي، بهره‌برداري و توسعه اين صنعت، با ذوب‌آهن شروع كردند، تشكر و قدرداني كنم. 

پيش از انقلاب اسلامي ظرفيت توليد فولاد بسيار پايين بود و پس از انقلاب، اين ظرفيت با احداث كارخانه فولاد خوزستان و فولاد مباركه توسعه پيدا كرد، گرچه شركت ذوب‌آهن به وسيله روس‌ها ساخته شد و اكثر قرارداد كارخانه فولاد مباركه نيز توسط خارجي‌ها به اجرا رسيد، اما پس از آن، كارشناسان ايران وارد عرصه دانش فني شدند. 

اين‌كه ظرفيت توليد ما 10 ميليون يا 20 ميليون تن باشد مهم است، اما مهم‌تر اين است كه در بخش فولاد مي‌توانيم حرفي براي گفتن داشته باشيم. 

پس از احداث فولاد مباركه، شركت ملي فولاد اقدام به تهيه طرح توازن كرد به اين معنا كه اين طرح براساس ذخاير سنگ‌آهن موجود براي تامين مواد اوليه تدوين شد كه طبق آن مسائلي همچون مقدار معادن قابل تامين، ميزان توليد فولاد و محل احداث كارخانه‌هاي فولادي مشخص مي‌شد. اين طرح موجب ايجاد ظرفيت 10 ميليون تن بود. 

در سال‌هاي اخير نيز 10 ميليون تن ظرفيت فولاد احداث شد، به‌طوري كه اكنون ميزان ظرفيت ايجاد شده با اجراي طرح‌هاي ايميدرو و طرح‌هاي بخش خصوصي به 20 ميليون تن رسيده است. 

keyboard_arrow_up