همزمان با کاهش قيمت شمش در بازارهاي جهاني انتظار براي تقويت قيمت‌ها در بازار ايران نيز ضعيف شد- ضعف بازارهاي فولاد

همزمان با کاهش قيمت شمش در بازارهاي جهاني انتظار براي تقويت قيمت‌ها در بازار ايران نيز ضعيف شد
ضعف بازارهاي فولاد

گروه بورس کالا – قيمت فولاد در هفته گذشته علاوه بر کاهش در بازار‌هاي جهاني، در بازار داخلي نيز با کاهش مواجه شد و فقط نوسان نرخ ارز بود که در پايان هفته معاملات را تا حدودي رونق بخشيد. از آنجا که در آستانه پايان سال قرار داريم بعيد است که روند قيمت‌ها افزايشي شود و اين موضوع از حجم تقاضا‌ها کاسته و قيمت‌ها نشان مي‌دهد کارخانه‌ها نيز در حال فروش محصولات خود با حداقل سود ممکن هستند. سايت مرکز خدمات فولاد ايران به بررسي نوسان و اتفاق‌هاي بازار پرداخته که در ادامه مي‌خوانيد.

کاهش قيمت جهاني بيلت
هفته گذشته در بازار صادرات بيلت سي آي اس قيمت درخواستي 550 تا 555 دلار هر تن فوب پيشنهاد شد که البته مورد قبول واقع نشد، ولي بازار را تحت فشار قرار داد. در کل نسبت به اوايل ژانويه تا 50 دلار افت قيمت ديده شده است.
بيلت سي آي اس 620 دلار هر تن سي اف آر عربستان شنيده شد. بلاروس بيلت را در 565 دلار هر تن فوب درياي سياه عرضه مي‌کند، ولي خريداري نداشته است.
در بازار داخلي ترکيه بيلت 590 تا 595 دلار هر تن فوب شنيده شد. بيلت سي آي اس تحويل ماه مارس در 585 دلار هر تن سي اف آر ترکيه خريداري شد تجار بين‌المللي در اين منطقه توجه بيشتري به خريداران عربستاني دارند که اخيرا فعال شده‌اند. بازار بيلت خاور دور بهبود يافته ولي قيمت‌ها نسبت به ده روز قبل تغييري نکرده است. اين روز‌ها 635 دلار سي اف آر ‌اندونزي و 625 تا 630 دلار سي اف آر تايلند و فيليپين قيمت‌هاي رايج بازار است. فعالان بازار منتظر افزايش بيشتر فعاليت اين منطقه هستند. در‌ اندونزي واردکننده‌ها 625 تا 630 دلار سي اف آر درخواست خريد مي‌دهند. بيلت سي آي اس در 620 دلار سي اف آر هم معامله شده است.
در چين قيمت بيلت نوسان داشت، ولي در کل از 581 دلار هفته قبل آن در پايان هفته به 585 دلار در هر تن با 17 درصد ماليات بر ارزش افزوده رسيد. انتظار مي‌رود در همين سطح بماند چون بازار فولاد خيلي فعال نيست.
در هفته مورد بررسي متوسط قيمت بيلت در بورس لندن به 496 دلار در هر تن رسيد در حالي که هفته قبل آن 514 دلار در هر تن بود.
شمش داخلي 50 تومان ارزان‌تر از وارداتي
در بازار فولاد ايران نيز بيلت هفته آرامي‌را پشت سر گذاشت که رکود بازار مقاطع دليل اصلي آن بود. از شنبه بيلت سايز 150 ميليمتر در انزلي در قيمت 995 تا يك هزار و 5 تومان گفته مي‌شد. معاملات در حجم پايين بود و بازار در رکود. به همين علت روزسه‌شنبه قيمت از هر کيلو 1000 تومان به بالا در بازار شنيده مي‌شد.روز چهارشنبه با تقويت دلار، قيمت بيلت هم بالا رفت و تا يك هزار و 15 تومان هر کيلو هم شنيده شد ولي باز هم حجم معاملات کم بود. علت اين است که حاشيه سود توليدکننده ميلگرد و مقاطع زياد نيست. متوسط قيمت فروش ميلگرد در بازار با احتساب 120 تومان هر کيلو تفاوت قيمت ميلگرد با بيلت، يك هزار و 150 تومان بود.
بعضي از توليدکننده‌ها به شمش‌هاي داخلي روي آورده‌اند که قيمت آنها 20 تا 50 تومان از نوع وارداتي ارزان‌تر است. اين به رونق توليدات داخلي کمک مي‌کند و در شرايط کسادي و ضعف تقاضاي بازار يک نقطه قوت است.
فقط بازار ميلگرد آسياي شرقي مثبت بود
بازار ميلگرد ترکيه خيلي تغيير نداشت. ميلگرد توليد فوريه 650 دلار هر تن فوب بود، مصر در 650 دلار سي اف آر هفته اخير درخواست خريد داده است. ميلگرد ترکيه به امارات در 665 دلار هر تن سي اف آر شنيده شده و به آمريکا در 680 دلار سي اف آر است.
در بازار ميلگرد سي آي اس قيمت صادراتي 20 تا 25 دلار افت داشت. اوکراين به لبنان ميلگرد را در 660 دلار سي اف آر عرضه کرده که زير قيمت پيشنهادي ترکيه به منطقه است.
قيمت ميلگرد در آلمان هفته گذشته 5 تا 10 يورو در هر تن افت داشته به 560 تا 570 يورو در هر تن رسيده است؛ چرا که شرايط جوي زمستان برخي فعاليت‌هاي ساختماني را متوقف کرده است.
البته افت قيمت قراضه نيز اثرگذار بوده است. قيمت ميلگرد صادراتي جنوب اروپا نسبت به اواسط ژانويه 10 تا 15 يورو در هر تن کاهش داشته به 510 تا 520 يورو هر تن فوب رسيده است. در آمريکا با افت قيمت پايه قراضه خرد شده انتظار افت قيمت 20 تا 30 دلار در هر شورت تن قيمت مفتول مي‌رود. در چين قيمت ميلگرد در بورس شانگهاي 689 دلار در هر تن و نسبتا صعودي بود. در بازار نقدي چين 3 تا 5 دلار افت قيمت مشاهده شده به 653 تا 658 دلار هرتن با 17 درصد ماليات بر ارزش افزوده رسيد.
در بازار داخلي کره قيمت ميلگرد 5/8 تا 17 دلار نسبت به ژانويه بالا رفته و به 739 تا 748 دلار رسيد. ميلگرد کره 670 تا 680 دلار سي اف آر سنگاپور بود و محصول چين 630 دلار سي اف آر از جانب تجار و از جانب کارخانه‌ها 660 تا 670 دلار سي اف آر بود.
در امارات قيمت داخلي 700 دلار بود، البته محموله‌هاي تحويل فوريه 675 تا 685 بوده و عرضه زياد است و بر بازار فشار آورده.
فروش کارخانه‌ها با سود حداقل
مقاطع در بازار ايران نيز از روز شنبه روند نزولي داشت. ميلگرد 15 تومان افت کرد، تيرآهن تا هر کيلو 30 تومان و نبشي و ناوداني بين 40 تا 50 تومان کاهش قيمت داشت.
اما از روز چهارشنبه با تغيير ارزش دلار قيمت‌ها بالا رفت. ميانگين قيمت ميلگرد آجدار گروه ملي که روز شنبه يك هزار و 150 تومان بود آخر هفته يك هزار و 170 تومان شد. متوسط قيمت ميلگرد در اصفهان روز شنبه يك هزار و 167 تومان بود و تا سه شنبه رو به کاهش داشت، ولي پنج شنبه برعکس به يك هزار و 172 تومان رسيد. تيرآهن هم که براي سايزهاي 14 تا 18 در اصفهان روز شنبه يك هزار و 115 تومان بود روزپنج‌شنبه به يك هزار و 160 تومان رسيد.
عده‌اي معتقدند اين روند افزايشي براي هفته آينده با رشد کمتري دنبال خواهد شد؛ چون اين هفته مصادف با تعطيلي نسبي واحدهاي دولتي بوده است، ولي انتظار افزايش قيمت در سطح وسيع نيست و حداکثر افزايش قيمت 50 تومان در هر کيلو پيش‌بيني شده که عملا 5 درصد نوسان قيمت است و در واقع بازگشت به قيمت‌هاي واقعي است؛ چرا که در قيمت‌هاي فعلي، کارخانه‌ها هيچ سودي ندارند.
شايد با عملياتي شدن دلار رسمي ‌قيمت مواد اوليه کاهش يابد، ولي اين به اوايل سال آينده موکول مي‌شود؛ در حالي که يک ديدگاه معتقد است حتي با ورود بيلت در قيمت ارز مرجع، قيمت پايين نخواهد آمد؛ چون حجم واردات بسيار کمتر از تقاضا پيش‌بيني مي‌شود. در هر حال از آنجا که قيمت بيلت در خارج روند نزولي آرامي‌ را دارد و تقاضا در ايران به علت نزديک بودن نوروز محدود است انتظار بالا رفتن قيمت مقاطع منطقي نيست. بايد صبر کرد و ديد در اسفند و فروردين ماه چه حجمي‌ از بيلت با چه ارزي به کشور وارد مي‌شود تا بتوان ارزيابي درستي از بازار مقاطع داشت.
مانور ورق در بازار اروپا
قيمت ورق گرم صادراتي اوکراين هفته گذشته نسبت به ژانويه 5 تا 10 دلار در هر تن بالا رفته به 585 تا 590 دلار هر تن فوب رسيد.
در آمريکا برخي کارخانه‌ها ورق گرم را 740 دلار هر شورت تن عرضه کرده‌اند، ولي برخي ديگر به دنبال افزايش سهم خود از بازار زير 700 دلار هر شورت تن عرضه مي‌کنند. خريد‌ها کم شده و همه به دنبال قيمت‌هاي ارزان‌ترند. ورق گرم از شرق اروپا اخيرا در 640 تا 670 دلار هر شورت تن سي اف آر آمريکا عرضه شده و از غرب اروپا 660 دلار در هر شورت تن سي اف آر است.در شمال اروپا متوسط قيمت ورق گرم هفته اخير 11 يورو در هر تن بالا رفته متوسط شاخص قيمت هفتگي ورق گرم در جنوب اروپا 12 يورو در هر تن بالا رفته به 529 يورو در هر تن درب کارخانه رسيد. ورق گرم توليد آوريل شمال اروپا هفته گذشته تا 25 يورو بالا رفته به 560 يورو درب کارخانه رسيد. برخي به دنبال 600 يورو در هر تن نيز بودند. بايد ديد مورد قبول واقع مي‌شود يا نه. در آلمان ورق گرم 530 تا 560 يورو در هر تن بود قيمت نقدي بازار واردات 520 تا 530 يورو تحويل آنتورپ بود. در شمال اروپا ورق گرم روس 515 تا 524 يورو در هر تن سي اف آر بود و در بازار داخلي ورق گرم در 525 تا 530 يورو و در جنوب اروپا 530 يورو هر تن سي اف آر شنيده شده است.در بازار نقدي چين ورق گرم نوسان داشت در شانگهاي 676 تا 678 دلار در هر تن با 17 درصد ماليات بود که حدود 2 دلار بالا رفت. ورق گرم صادراتي چين 5 تا 10 دلار بالا رفته به 625 تا 635 دلار هر تن فوب رسيد. در آسيا ورق گرم کره 670 تا 680 دلار فوب و محصول ژاپن 650 تا 680 دلار هر تن فوب مي‌باشد. ورق گرم وارداتي در امارات 670 تا 700 دلار سي اف آر و در ثبات بود.
ورق‌هاي انبار به بازار روانه شد
ورق در هفته گذشته روند نزولي داشت. ورق گرم ضخامت 2 ميليمتر رول در انزلي روز شنبه يك هزار و10 تومان هر کيلو صحبت مي‌شد. روز دوشنبه تا 990 تومان هم در بعضي بنادر شمالي شنيده شد، ولي از روزسه‌شنبه به بعد بازار بهتر شد و قيمت تا يك هزار و 20 تومان هم رسيد البته عامل اصلي تقاضا نبود. ورق‌هاي گرم محصول مبارکه تا روز چهارشنبه تا 20 تومان هر کيلو کاهش قيمت ديده شد، ولي از روز چهارشنبه قيمت‌ها بالا رفت قيمت محصولات کاويان و اکسين نوسان زيادي نداشت اول هفته به علت رکود کمي ‌پايين آمد ولي در آخر هفته جبران شد. ورق سرد هفته گذشته با افت شديد روبه‌رو شد واردات وسيع از قزاقستان و عرضه مبارکه هر دو بازار را زمين زدند در نتيجه قيمت‌ها بين 20 تا 70 تومان کاهش يافت. بيشترين کاهش قيمت براي ورق‌هاي مبارکه بود. فروش مبارکه با اعتبار اسنادي باعث روانه شدن موجودي‌ها به بازار شد ضمن آنکه کارخانه‌هاي مصرف کننده ورق سرد عملا 3 هفته کاري در پيش دارند و بعد از آن
انبارگرداني را شروع مي‌کنند بنابراين دليلي براي حفظ موجودي انباربراي تجار نيست.
ورق گالوانيزه هم با افت قيمت روبه‌رو بود اين کاهش براي بعضي از اقلام تا 100 تومان هم ديده شد که البته بخشي از افزايش قيمت قبلي حباب بازار بود. فروشندگان اين کالا در طول هفته تخفيف را با آغوش باز مي‌پذيرفتند در حالي که تقاضا ضعيف بود. عرضه يک کارخانه که کالاهاي با کيفيت متفاوت به بازار ارائه مي‌کند هم به روند نزولي قيمت اين کالا کمک کرد. با توجه به رکود فصلي و نزديکي نوروز احتمال افزايش قيمت ورق سرد و گالوانيزه محدود مي‌باشد.

keyboard_arrow_up