اختصاصي/ طي هفته گذشته قيمت آهنآلات اعم از ميلگرد، تيرآهن، ورق، نبشي و ناوداني بالا رفت و جالب اينکه گرايش عمومي بازار به ادامه افزايش قيمتها تا آخرين روز سال است، همين موضوع نيز باعث شده تا هم خريداران و هم فروشندگان فعاليت خود را در آخرين ماه سال افزايش دهند و رونق معاملات محصولات فولادي به اوج خود برسد.
بررسي معاملات هفته گذشته مقاطع فولادي نشان ميدهد که نرخ ميلگرد و تيرآهن بار ديگر به مرز هزار و 200 تومان در هر کيلو بازگشته است. فعالان بازارآهن بر اين باورند که رشد قيمت تحرک بازار را بيشتر کرده و اين روند تا پايان سال ادامه مييابد، البته به گفته آنها روند قيمتها در سال آينده هنوز مشخص نيست و همه چيز به سياستهاي دولت و اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها بستگي دارد. در اين شرايط خريداران ترجيح ميدهند نيازهاي خود را خيلي سريع برآورده کنند تا در اما و اگر قيمتهاي سال آينده گرفتار نشوند.
بيلت به دنبال ميلگرد
براساس اين گزارش، ميانگين قيمت ميلگرد اهواز اول هفته هزار و 179 ريال بود که در پايان هفته به هزار و 199 ريال رسيد. ميلگرد اصفهان نيز شنبه هزار و 189 ريال معامله ميشد که در پايان هفته به هزار و 241 ريال رسيد.
جهش قيمت نبشي و ناوداني نيز طي هفته گذشته خيلي سريع بود، بهطوري که قيمت براي بعضي از کالاها در طول يک روز تا 30 تومان در هر کيلو گرم بالا رفت که به گفته کارشناسان علت اين امر بالا رفتن قيمت بيلت و محدود شدن عرضههاي داخلي است. با توجه به شرايط فعلي و نزديک بودن نوروز بسياري از کارخانهها بخصوص آنها که بيلت را تبديل به مقاطع ميکنند به دنبال تعطيلي زودهنگام پايان سال هستند چرا که تفاوت قيمت بيلت و ميلگرد جوابگوي هزينههاي آنها نيست.
قيمت بيلت به مرز هزار و 100 تومان هر کيلو در انزلي رسيده در حالي که متوسط قيمت ميلگرد هزار و 200 تا هزار و 220 تومان هر کيلو تحويل کارخانه است و اين تفاوت منطقي به نظر نميرسد. از سوي ديگر شايعاتي در بازار است که در هفتههاي آينده مرحله دوم هدفمندي يارانهها اجرا خواهد شد اين به معناي افزايش هزينه توليد است. اما کارخانهها نميدانند که پس از اجراي طرح هدفمند کردن وضعيت بازار چگونه خواهد بود و آيا باز هم دولت به سياست کنترل قيمتها از طريق بورس فلزات ادامه خواهد داد يا خير.
بيلت 1100 تومان!
قيمت بيلت هفته گذشته رو به بالا بود. بيلت سايز 150×150 ميليمتر که اول هفته در انزلي هر کيلو هزار و 50 تومان معامله ميشد در پايان هفته به هزار و 95 تومان رسيد. با وجود رشد قيمتها فروشندهها تمايل چنداني به معامله نداشتند که دليل اين امر، محدوديت در واردات و ابهامات موجود در اعتبارات اسنادي بود. حجم واردات بيلت در ديماه و بهمنماه روند نزولي داشته و انتظار نميرود اين روند تغيير کند. در شرايط کنوني همه دستاندرکاران انتظار دارند قيمت بيلت تا مرز هزار و 200 تومان هر کيلو جهش کند. به گفته برخي کارشناسان تنها علت آرامش نسبي فعلي تعطيلات نوروز و برنامه توليد کارخانههاست. هفته گذشته بيلت کارخانههاي داخلي بسته به نوع و کيفيت بين هزار و 10 تا هزار و 30 تومان هر کيلو پيشنهاد شد. اين در حالي است که قيمت بيلت وارداتي در مرز 650 تا 670 دلار ثابت مانده است.
ثبات بازار ورق
ورق گرم ضخامت دو ميليمتر روز شنبه هر کيلو هزار و 20تومان روي تريلي عرضه ميشد، اما از روز سهشنبه قيمت شروع به افزايش کرد و تا آخر هفته به هزار و 50تومان رسيد. البته ديگر اقلام ورق محصول مبارکه تقريبا ثابت بود و تغيير قيمت نداشت. محصولات کاويان و اکسين هم در طول هفته تغيير قيمتي نداشت. علت ثبات قيمت ورق سياه، کاهش تقاضا بهدليل نزديک بودن تعطيلات سال نو از يک طرف و عرضه مبارکه و کالاهاي روسي و چيني در بازار است، اما با اين وجود همه انتظار دارند که در هفتههاي آينده با توجه به روند عمومي قيمتها، قيمت اين کالاها هم افزايش يابد. همچنين ورقهاي گالوانيزه و روغني روند با ثباتي داشتند و تغيير چنداني در قيمتهاي آنها ديده نشد. فقط ورق سرد ضخامت 0/70 با عرضه بسيار محدود در بازار روبهروست که پيشبيني ميشود براي ضخامت 0/80 و 0/90 ميليمتر هم اين محدوديت در هفتههاي آينده ديده شود. از آنجا که مصرفکنندههاي نهايي ورق سرد و گالوانيزه را بهدليل نزديکي نوروز کمتر معامله ميکنند در نتيجه وضعيت عرضه و تقاضا مشخص نيست.
در کل وضعيت رواني بازار براي همه انواع آهنآلات اعم از مقاطع يا ورق پيشبيني افزايش قيمت را دربردارد که علت اصلي اين امر محدوديت عرضه کالاست.
|