پيشنهاد ايجاد مركز تحقيقات براي توسعه صنعت فولاد

پيشنهاد ايجاد مركز تحقيقات براي توسعه صنعت فولاد
کد خبر: 6607       


مديرعامل شركت فولاد مباركه پيشنهاد داد، شركت‌هاي توليدكننده فولاد در كشور با همكاري انجمن توليدكنندگان فولاد، مركز تحقيقات صنعت فولاد را راه‌اندازي كنند.

به گزارش روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران(ايميدرو)‌، محمدمسعود سميعي‌نژاد كه در سمپوزيوم فولاد 90 سخن مي‌گفت، تصريح كرد: امروزه بزرگترين چالش توسعه در اين صنعت نبود يك مركز تحقيقات بزرگ براي صنعت فولاد است.
وي در عين حال افزود: در اتحاديه اروپا براي توليد يك ميليون تن فولاد، 40 محقق مشغول به كار هستند و در آلمان نيز براي توليد هر تن فولاد 8/5 يورو براي امور تحقيق و توسعه هزينه مي‌شود، همچنين در ژاپن براي هر 10 هزار شاغل در بخش فولاد 397 محقق فعاليت دارند.
مديرعامل شركت فولاد مباركه همچنين به مقايسه مواد جايگزين فولاد در مصارف صنعتي اشاره كرد و گفت: نمودارها نشان مي‌دهد همچنان مصرف فولاد نسبت به آلومينيوم و پليمر با فاصله بسيار زياد در رتبه نخست قرار دارد.
وي در ادامه سخنانش، كمبود زيرساخت‌ها، همكاري ناچيز بانك‌ها و نيز عدم تناسب ساختار دانش در صنعت فولاد با ويژگي‌هاي بومي كشور را به‌عنوان ديگر چالش‌هاي توسعه فولاد در كشور عنوان كرد.
وي گفت: چنانچه در نظر داريم به ظرفيت توليد 43 ميليون تن فولاد در پايان برنامه چهارم دست يابيم از يك‌سو بايد شاهد توسعه زيرساخت‌ها توسط دولت و از ديگر سو شاهد حركت مدون بخش خصوصي باشيم.
سميعي‌نژاد منطقه خاورميانه را مستعد مصرف بالا براي فولاد دانست و برگزاري جام جهاني در قطر را يكي از دلايل رشد مصرف اين فلز ذكر كرد.
وي ادامه داد: در سال‌هاي اخير همواره با كمبود 5/7 تا 8 ميليون تن فولاد مواجه بوده‌ايم.
مديرعامل شركت ملي فولاد مباركه، مصرف فولاد در كشورهاي مختلف را يكي از شاخص‌هاي توسعه‌يافتگي قلمداد كرد و اظهار داشت: در طول برنامه چهارم توانستيم مصرف سرانه را به 300 كيلوگرم ارتقا دهيم، اين در حالي است كه متوسط جهاني در محدوده مصرف 100 تا 300 كيلوگرم قرار دارد.
وي همچنين تاكيد كرد: توسعه كشور نيازمند ارتقاي جايگاه صنعت فولاد است به‌طوري كه همواره با رشد در اين بخش شاهد حركت چرخ‌هاي اقتصاد خواهيم بود.
سميعي‌نژاد به جايگاه صنعت فولاد در كشور آلمان اشاره كرد و گفت: در آن كشور براي توليد 32 ميليون تن فولاد در سال 2010 در حدود 5/3 ميليون نفر در صنايع پايين‌دستي مشغول به كار بودند و اين رقم به خوبي نشان از جايگاه فولاد به‌عنوان صنعتي مادر مي‌دهد.
اين همايش، به ميزباني فولاد مباركه در سپاهان‌شهر اصفهان در روزهاي نهم و دهم اسفند برگزار مي‌شود.
در اين سمپوزيوم همچنين ذاكراصفهاني استاندار اصفهان با اشاره به اينكه گزارش مبسوطي از فعاليت‌هاي توسعه‌اي در استان اصفهان از سوي استانداري تهيه شده، اشاره‌اي به برخي از مفاد آن كرد.
به گفته وي، اين گزارش دربرگيرنده اقدامات صورت گرفته از سال 57 تا 1384 و همچنين مقايسه آن سال با اقدامات دولت نهم و دهم است.

keyboard_arrow_up