خبر واگذاري معدن انگوران به بخش خصوصي شايعه است!

خبر واگذاري معدن انگوران به بخش خصوصي شايعه است!
کد خبر: 6623       


مدير عامل شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران با تأکيد بر اينکه اين خبر شايعه اي بيش نبوده، انتشار اين اطلاعيه، بدون بررسي جوانب موضوع را اقدامي غير کارشناسانه عنوان کرد و اظهار داشت….

در ابتداي هفته جاري خبري مبني بر مصوبه هيأت دولت در جلسه روز چهارشنبه هفته اخير در خصوص واگذاري مديريت استخراج معدن انگوران به کنسرسيومي متشکل از توليد کنندگان سرب و روي کشور ( شرکت راهبران صنعت سرب و روي انگوران ) از سوي شرکت توسعه معادن روي اعلام شد.

براساس گزارش روابط عمومي شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران به نقل از بورس نيوز ، راجع به اين خبر که به صورت شفاهي به شرکت مذکوراعلام شده، تاکنون مستنداتي دال بر صحت آن توسط اين شرکت و يا مراجع ذي صلاح ديگر ارايه نشده است.

نايب رييس کنسرسيوم صنعت سرب و روي کشور نيز ابتداي هفته جاري در گفتگو با خبرنگار بورس نيوز گفت: “کم و کيف اين مصوبه چنانچه صحت داشته باشد اعلام مي شود اما در حال حاضر اين خبر به صورت شفاهي اعلام شده و مصوبه کتبي آن هنوز صادر نشده است”. به گفته اين مقام مسئول براساس اين مصوبه بحث استخراج، بهره برداري و فروش خاک قابل استحصال معدن انگوران در اختيار اين کنسرسيوم قرار مي گيرد.

اظهارات افراد ناشناسي که در معاملات گروه معدني التهاب ايجاد کرد

با اين حال با پيگيري هاي به عمل آمده از سوي خبرنگار بورس نيوز، اکبر نوروزي، مدير عامل شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در خصوص اين خبر تصريح کرد: شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران از بحث واگذاري معدن انگوران به بخش خصوصي بي اطلاع بوده و به نظر مي رسد اطلاعيه اي که از سوي سازمان بورس اوراق بهادار در رابطه با يکي از شرکت هاي معدني منتشر شده، بي پايه و اساس و از سوي افراد ناشناس بوده است. چرا که اعلام شفاهي يک مصوبه آن هم از سوي افرادي که طي تماس هاي صورت گرفته با مسئولين آن سازمان هويتشان هنوز مشخص نشده است، جايگاه قانوني ندارد.

وي در بيان نحوه مديريت اين معدن افزود: پروانه بهره برداري اين معدن در اختيار سازمان توسعه و گسترش معادن و صنايع معدني ايران بوده و شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران نيز زير مجموعه اين سازمان محسوب مي شود که عمليات استخراج، بهره برداري و فروش خاک استحصالي اين معدن را بر عهده دارد. بطوريکه خاک استحصالي براساس سهميه بندي مصوب و با فرمول قيمت گذاري مشخص شده، در اختيار مصرف کنندگان توليدي مواد معدني قرار مي گيرد.

مصوبه اي براي واگذاري معدن انگوران از سوي دولت ابلاغ نشده است!

نوروزي با اذعان به اينکه دولت مي تواند در رابطه با واگذاري و يا عدم واگذاري اين معدن به بخش خصوصي مصوباتي داشته باشد و معمولا دولت امور اجرايي و نحوه اداره معدن را به وزارتخانه تخصصي آن مي سپارد، ابراز داشت: معدن انگوران جزو معادن بزرگ کشور محسوب مي شود که واگذاري آن نياز به مصوبات خاص خود دارد. اما موضوع تصميم گيري براي واگذاري مديريت استخراج، بهره برداري و فروش خاک استحصالي اين معدن به يک کنسرسيوم خصوصي جايگاه حقوقي ندارد. چرا که اين معدن تحت مديريت ايميدرو بوده و در حال حاضر برنامه اي براي واگذاري آن وجود ندارد. علاوه بر اينکه طي روزهاي اخير نيز مصوبه اي از سوي دولت ابلاغ نشده است.

شايعاتي که بازار را به هم ريخت

مدير عامل شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران با تأکيد بر اينکه اين خبر شايعه اي بيش نبوده، انتشار اين اطلاعيه، بدون بررسي جوانب موضوع را اقدامي غير کارشناسانه عنوان کرد و اظهار داشت: در رابطه با اين موضوع دولت مي تواند در رابطه با واگذاري و يا عدم واگذاري اين معدن اظهار نظر کند و طبيعي است در صورتي که دولت مصوبه اي هم داشته باشد، اجراي آن مستلزم اجراي تشريفات قانوني و حقوقي خواهد بود؛ اما دولت در خصوص استخراج و فروش مواد معدني آن تصميم گيري نمي کند. البته با توجه به اينکه تاکنون مصوبه اي از واگذاري اين معدن ابلاغ نشده، بايد گفت اين خبر شايعه اي بيش نبوده است.

ايميدرو، مسئول تعريف فرمول سهميه بندي

اين مقام مسئول در شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران با اشاره به اينکه اين شرکت به عنوان بهره بردار اين معدن مي باشد، تعيين سهميه شرکت هاي توليدي از مواد معدني را براساس فرمول مشخص شده از سوي سازمان ايميدرو اعلام کرد و يادآور شد: هر ساله کميته قيمت گذاري در وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس پروانه بهره برداري، ميزان مصرف خاک واحدهاي توليدي و بازرسي هاي دوره اي از شرکتها، درصد سهميه هر شرکت را مشخص و ميزان استخراج تناژ سال آتي آن را اعلام مي کند.

بهره برداري از معدن انگوران تا 15 سال آتي امکان پذير است

نوروزي در خصوص احتمال ارايه تغيير در ميزان سهميه و نيز حجم استخراج و بهره برداري ماده معدني از معدن انگوران خاطر نشان کرد: ميزان سهميه سالانه در کميته مربوطه و تحت نظارت معاونت معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص مي شود. اما با توجه به اينکه تا 15 سال آتي امکان بهره برداري از اين معدن وجود خواهد داشت، بايد به موقعيت و حجم ذخيره اين معدن براي تقسيم خاک استحصالي توجه شود و برنامه ريزي دقيقي در اين رابطه صورت گيرد.

مدير عامل شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در خاتمه سخنان خود ابراز کرد: با توجه به اينکه ذخيره اين معدن محدود است، براي بهره برداري بيشتر از آن، بايد به فکر معادن جايگزين نيز براي آن بود تا در سنوات آتي و پس از پايان ظرفيت بهره برداري و استخراج از اين معدن، مشکلي براي ارايه خاک مصرفي براي شرکت هاي مصرف کننده ماده معدني ايجاد نشود.

گفتني است طبق تماس هاي صورت گرفته با روابط عمومي سازمان توسعه و گسترش معادن و صنايع معدني ايران براي پيگيري اين خبر از طريق مراجع رسمي، عنوان شده که شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران متولي استخراج، بهره برداري و فروش مواد معدني معدن انگوران بوده و براي واگذاري اين معدن نيز بايد اين شرکت به عنوان مديريت معدن اعلام رسمي کند.

شفاف سازي دو مرحله اي ” کروي ” و ابهاماتي که همچنان وجود دارد!

براساس گزارش بورس نيوز بايد توجه داشت که ” کروي ” نيز ساعاتي پس از انتشار اطلاعيه اول خود، اطلاعيه ديگري نيز منتشر کرد بطوريکه در اطلاعيه شفاف سازي دوم اعلام شده که تا کنون مستنداتي دال بر صحت خبر واگذاري معدن انگوران به کنسرسيوم صنعت سرب و روي ايران توسط شرکت و يا مراجع ذي صلاح ديگري ارايه نشده و به محض دريافت مستنداتي دال بر تأييد و يا عدم تأييد اين خبر، در اسرع وقت اطلاع رساني خواهد شد.

در پايان شايان ذکر است با انتشار اين خبر بر روي سامانه اطلاع رساني کدال از سوي ” کروي ” عمده شرکت هاي اين گروه با صف خريد و معامله در نوسانات مثبت روبه رو شدند

keyboard_arrow_up