با حضور معاون اول رييس‌جمهوري صورت گرفت:

با حضور معاون اول رييس‌جمهوري صورت گرفت:
افتتاح رسمي خط توليد ميلگرد 400 هزار تني مجتمع فولاد آريا ذوب

گروه بنگاه‌ها- زهرا مسافر: خط توليد ميلگرد 400 هزار تني مجتمع فولاد آريا ذوب ديروز با حضور محمد رضا رحيمي معاون اول رييس‌جمهور در شهر صنعتي اشتهارد به صورت رسمي آغاز به‌کار کرد.
معاون اول رييس‌جمهور در اين مراسم ضمن قدرداني از تلاش سرمايه‌گذاران اين پروژه در بخش صنعت فولاد کشور، گفت: اميد است که واحدهاي توليدي مشابه نيز در منطقه اشتهارد احداث و راه‌اندازي شوند.

وي با اشاره به اينکه اشتهارد با ويژگي‌هاي بسيار از مناطق بي‌نظير کشور محسوب مي‌شود، افزود: تنها مشکل اين منطقه کمبود آب است که بايد هرچه سريعتر آب مورد نياز آن تامين شود.
رحيمي تصريح کرد: بايد بر اساس مطالعه و کارکارشناسي و کمک استانداري البرز، تيم ويژه‌اي از کارشناسان براي بررسي انتقال آب به منطقه اشتهارد مامور شوند که البته دولت نيز بايد در اين زمينه حمايت کند.
وي همچنين از مقدمات تبديل اشتهارد به شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: اين منطقه به دليل برخورداري از مزاياي فراوان بايد به شهرستان تبديل شود و اميد است که در اولين فرصت اين امر اجرايي شود.
معاون اول رييس‌جمهور ابراز اميدواري کرد، در سال‌هاي آينده گام‌هاي اساسي براي سرمايه‌گذاري‌هاي کلان براي اتمام پروژه‌هايي با بيش از 70 درصد پيشرفت فيزيکي در کشور برداشته شود.
وي افزود: در هفته گذشته منابع لازم در اختيار پروژه‌هاي بزرگ قرار گرفت به گونه‌اي که دولت براي تحقق اين امر بخشي از املاک، اموال و دارايي‌هاي خود را به فروش خواهد گذاشت.
رحيمي تصريح کرد: بر اساس تمهيدات انديشيده شده سه برابر بودجه عمراني کشور در يک سال، در سال آينده براي اتمام پروژه‌هاي بزرگ نيمه تمام اختصاص خواهد يافت.
به گفته وي، براي مثال در پارس‌جنوبي حدود 32 فاز در دست اتمام است که در سال گذشته با 4 پيمانکار ايراني به ميزان 22 هزار ميليارد تومان قرارداد سرمايه‌گذاري منعقد شد، در صورتي که سرمايه‌هاي لازم براي 30 پروژه اختصاص يابد، توليدات پارس‌جنوبي به دو برابر صادرات نفت طي يک سال خواهد رسيد.
معاون اول رييس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر از طريق هر بخش از 30 فاز پارس جنوبي 4 ميليارد دلار صادرات صورت گيرد، ميزان صادرات آن به 120 ميليارد دلار خواهد رسيد. وي با اشاره به تکميل پروژه‌هاي نيمه‌تمام در بخش برق و نيرو، گفت: هم‌اکنون سالانه يک هزار مگاوات برق به کشور عراق صادر مي‌شود که اميد است در آينده به يک هزارو 200 مگاوات افزايش يابد.
رحيمي با بيان اينکه ايران درزمينه برق در رديف 15 جهان قرار دارد، افزود: از اين رو در اين بخش سرمايه‌گذاري کلان بسيار ضروري است.
وي همچنين به اختصاص سرمايه‌گذاري‌هاي کلان در ساير بخش‌هاي کشور از جمله مسکن، صنعت و معدن اشاره کرد.
معاون اول رييس‌جمهور در پايان از سرمايه‌گذاران فولاد آريا ذوب خواست تا با حمايت دولت صنعت فولاد را در کشور گسترش داده تا بستر مناسب براي صادرات فراهم شود. محمد جابريان رييس هيات‌مديره مجتمع فولاد آريا ذوب نيز در مراسم افتتاح خط توليد ميلگرد 400 هزار تني تصريح کرد: اين کارخانه در ابتدا با توليد 25 هزار تن ميلگرد کار خود را آغاز کرد و پس از آن به 100 هزار تن و هم‌اکنون نيز با توجه به نياز منطقه به 400 هزار تن افزايش داد.
وي گفت: 60 درصد از خط توليد ميلگرد 400 هزار تني به دست متخصصان ايراني ساخته شده و اميد است که در راه‌اندازي کارخانه‌هاي بعدي به صد در صد ساخت داخل دست يابيم.
رييس هيات‌مديره مجتمع فولاد آريا ذوب به ضرورت راه‌اندازي واحد ذوب در اين منطقه اشاره کرد و افزود: براي تامين مواد اوليه مورد نياز توليد ميلگرد، اين امر تحقق خواهد يافت.
به گفته وي، هم‌اکنون حدود 420 نفر در خط توليد ميلگرد مجتمع فولاد آريا ذوب مشغول به کار هستند.
مدير عامل خط توليد ميلگرد 400 هزار تني مجتمع فولاد آريا ذوب نيز در اين مراسم تصريح کرد: طرح توسعه اين خط از تاريخ اول مرداد سال جاري آغاز شد که پيش‌بيني مي‌شود سال آينده به ظرفيت اسمي توليد 400 هزار تن برسد.
مهدي جابريان ميزان سرمايه‌گذاري خط توليد ياد شده را حدود 600 ميليارد ريال برشمرد و خاطرنشان کرد: اين واحد تاکنون از هيچ گونه تسهيلات بانکي استفاده نکرده است.
وي گفت: خط توليد ميلگرد 400 هزار تني فعلي از سال 83 با توليد 20 هزار تن ميلگرد آغار به کار کرد و در سال 86 به 100 هزار تن و در سال 90 به 400 هزار تن افزايش يافت.
مدير عامل مجتمع فولاد آريا ذوب از طرح‌هاي توسعه فولاد در شهرستان‌هاي ديگر خبر داد و افزود: اميد است با حمايت دولت ظرفيت خط توليد ميلگرد يادشده به يک ميليون تن برسد.
وي از برنامه راه‌اندازي خط ذوب 500 هزار تني نيز خبر داد و تصريح کرد: هم‌اکنون براي تحقق اين امر با کمبود زيرساخت‌هاي لازم از جمله برق مواجهيم.
جابريان به کاهش مصرف انرژي در بخش فولاد بر اساس استاندارد‌هاي تعريف شده اشاره و خاطرنشان کرد: دراين مجتمع با توجه به نصب ماشين‌آلات، مصرف انرژي را به ميزان 20 تا 25 درصد کاهش داديم.
مجتمع آريا ذوب با ظرفيت 400 هزار تن توليد ميلگرد فولادي – ساختماني و اشتغالزايي 400 نفر به طور مستقيم و اشتغالزايي 2 هزار نفر به طور غير‌مستقيم روز گذشته آغاز به کار کرد.
مجتمع فولاد آريا ذوب فعاليت خود را در زمينه ذوب و نورد از سال 1383 آغاز به کار کرده و پس از 7 سال توليد انواع ميلگرد را با استاندارد ايزو 6935 مطابق با استاندارد3132 ايران ادامه مي‌دهد. محصولات اين شرکت توليد ميلگرد آجدار از سايز 8 الي 32 و،A4،A3 است که مقاومت کششي بالا و ضريب چسبندگي بيشتر با بتن را دارد و توليد ميلگرد ساده را نيز از سايز 8 تا 32 که از مصارف خاص آن کاربرد در پروژه‌هاي سد‌‌سازي و پل‌‌سازي است در دست اجرا دارد.

keyboard_arrow_up