بهرغم تداوم کنترل قيمتي بر ورقهاي گرم صورت گرفت
رشد 30 توماني ورق گالوانيزه و قلع اندود
گروه بورس کالا – فروش ورقهاي مبارکه در بورس کالا نيز همانند معاملات مقاطع با محدوديت قيمتي و بدون رقابت انجام شد و فقط نرخ گالوانيزه، قلع اندود و ورق سرد B افزايش يافت.
بر اساس اين گزارش در معاملات ديروز ورق سرد B با نرخ 10719 ريال معامله شد که 312 ريال بالاتر از قيمتهاي قبلي بود.
ورق گالوانيزه هم با نرخ 13503 ريال فروش رفت که 393 ريال بالاتر از نرخ قبل معامله شد. ورق قلع اندود هم با نرخ 12078 ريال فروش رفت که 352 ريال بالاتر معامله شد، اما ورق گرم C ، 9476 ريال معامله شد و ورق گرم B هم 9167 ريال و ورق سرد B نيز 10719 ريال فروش رفت که تغييري نسبت به نرخهاي قبلي نداشت.
ورق گرم C در اين روز 21 هزار و 180 تن، ورق گرم B در دو سبد 21 هزار و 630 تن و 10 هزار و 890 تني معامله شد.
ورق سرد B نيزدر دو سبد 10 هزار و 580 تن و 5 هزار و 200 تني معامله شد.
گالوانيزه 2 هزار و 200 تن و ورق قلع اندود 400تن معامله شد.
اين محدوديتهاي قيمتي در حالي در بازار ورق به کار گرفته شد که گفته ميشود نرخهاي بازار وارداتي نيز در همين حدود است، اما از آنجا که محدوديت قيمتي فقط در معاملات بورس در نظر گرفته ميشود و کنترل بر مراحل بعدي بازار وجود ندارد در نتيجه بسياري از کارشناسان بازار اين محدوديت را به خصوص در بازار ورق، غير اصولي ميدانند؛ چرا که تنها باعث ميشود سودهاي غير منطقي به معاملهگران بعدي برسد و توليدکننده از افزايش قيمتها و سود حاصل از آن بينصيب شود.به گفته معاملهگران بازار ورق، تنها راه براي منطقي شدن بازار ورق اين است که معاملات بدون محدوديت قيمتي و محدوديت تناژي انجام شده و تقسيم به نسبت نيز حذف شود.به گفته يکي از فعالان بازار در حال حاضر کنترل قيمتي فقط در بورس وجود دارد و در مراحل ديگر انجام نميشود در نتيجه سودي را از مبارکه گرفته و در بازار توزيع ميکنند از سويي در شرايطي که نرخ ارز ثبات دارد اين محدوديتها احتمال قاچاق کالا به ديگر کشورها را ايجاد ميکند اما مهمتر از آن اين است که انگيزه سرمايهگذاري در صنعت فولاد کم ميشود. به گفته وي براي مثال وقتي قرار است تا سالهاي آتي حجم توليد فولاد در کشور به 55 ميليون تن برسد بايد انگيزه توليد هم بهوجود آورد، اما با اين محدوديت قيمتي نميتوان سرمايهگذار را تشويق کرد تا چندين هزار ميليارد سرمايهگذاري کند.
اما نکته مهمتري که در مورد بازار ورق وجود دارد کاهش حجم واردات است که با محدود کردن قيمت در بازار داخل نميتوان آن را افزايش داد.
يکي ديگر از معاملهگران بازار نيز معتقد است بازار ورق در هيچ بورسي به اين شکل معامله نميشود حتي در بورس لندن؛ از اين رو يا بايد ورق به طور مستقيم به کارخانههاي صنعتي عرضه شود يا اينکه اگر قرار است بورسي باشد بايد بدون محدوديت تناژ و تقسيم به نسبت و محدوديت قيمتي معامله شود.