نگاه
چشمانداز بازار فولاد جهان همچنان منفي
در خلال ماه مه، اقتصاد جهان رو به رکود بود و شاخص مديريت خريد جهاني موسسه جي پي مورگان با کاهش خريدها و افت داد و ستدهاي بين المللي به 6/50 واحد کاهش يافت. آمار کشورهايي چون کره، ژاپن، چين، اندونزي، برزيل، اروپا و آمريکا نيز از کاهش سرعت رشد اقتصادي خبر داد و در مقابل، روسيه و هند شاخص مديريت خريد بالاي 50 واحد داشتند.
کاهش تمايل به خريد صنايع و بخش ساخت و ساز بازار فولاد را ساکت نگه داشته و موجب افت بيشتر قيمت ورق و مقاطع شد که هفتههاي اخير 10 تا 20 دلار در هر تن افت داشته است. شايد کاهش توليد فولاد طي ماههاي آينده که به دليل تعميرات فصلي و همچنين مشکلات اساسي اين صنعت است، تنها بتواند بازار را کمي به توازن برساند، ولي تا زماني که همه مشکلات حوزه يورو رفع نشود جو بازار همچنان در سکوت ميماند. در حال حاضر قيمت برخي محصولات فولادي نزديک به هزينه توليد آن شده ولي نوسانات مواد اوليه تاييد نهايي را دشوار ميکند. بر خلاف انتظار، قيمت سنگ آهن خلوص 62 درصد، هفته گذشته 3 درصد بالا رفت، ولي اغلب فعالان بازار ماندگاري آن را بعيد ميدانند. قيمت ورق گرم چين باز هم کاهش يافته و به 610 تا 615 دلار در هر تن (فوب) رسيده که از ضعف تقاضاي جهاني خبر ميدهد.
در جنوب شرق آسيا فعاليت بازار کم بود و بيلت 640 تا 650 دلار در هر تن (سي اف آر) است. قيمت جهاني قراضه نيز کاهش يافته است. متوسط قيمت قراضه سنگين کلاس 1 و2 خلوص 20-80 وارداتي به ترکيه هفته گذشته 17 دلار در هر تن افت داشت و به 413 دلار رسيد. در حال حاضر تقاضاي ميلگرد در شرق درياي مديترانه از جمله ترکيه کم است، ولي عربستان و عراق هنوز خريد ميکنند.
قيمت ميلگرد آمريکا در راستاي بازار قراضه نزولي بود و ورق گرم نيز 5 دلار در هر شورت تن ارزانتر شده به 635 تا 645 دلار رسيده است. در شمال اروپا بسياري سعي داشتند قيمت ورق گرم را در 520 تا 530 يورو در هر تن (درب کارخانه) ثابت نگه دارند، ولي قيمت نقدي به 500 يورو يا حتي کمتر رسيده است. کاهش نرخ يورو واردات را کساد کرده و ارزش بالاي دلار به صادرات کشورهاي سي آي اس لطمه زده است.