به گزارش شبكه اطلاع رساني توليد و تجارت ايران (شاتا)، دكتر “مهدي غضنفري ” در مراسم توديع و معارفه مديران عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو )تاكيد كرد : در سال توليد ملي بايد هر تلاشي دراين حوزه مضاعف باشد.
دكتر غضنفري تصريح كرد: اگر مقيد به فرمانبرداري از فرمايشات مقام معظم رهبري هستيم امسال بايد برنامه ريزي ها متفاوت باشد ، ايدرو به اين دليل كه از برند ، تجربه فوق العاده و نيروي انساني بسيار خوب بهره مند است ، توان آن را دارد كه لوكوموتيو حركت اقتصادي كشور در بخش توليد و صنعت باشد .
وي با بيان اينكه ، ايدرو در سال هاي اخير فعاليت هايي را در مجموعه عظيمي از كارخانه ها، از خشكي تا دريا، پيمانكاري تا هاي تك و غيره را دنبال مي كند ، تصريح كرد : بگذاريم سازمان هاي توسعه اي ، كارهاي توسعه اي خود را پيگيري كنند .
* سه چرخه عمر بنگاه ، عمر فناوري و عمر صنعت
وزير صنعت ، معدن و تجارت با بيان اين جمله كه تبديل ايدرو به يك معاونت ستادي نادرست است و سازمان توسعه اي بايد به مثابه يك لوكوموتيو عمل كند، افزود: از كميسيون صنايع مجلس و نمايندگان انتظار مي رود دست اين گونه سازمان هاي توسعه اي را بيش از گذشته باز نگه دارند .
وي از سه چرخه مهم در سرنوشت توليد هر كشور نام برد كه سازمان توسعه اي همچون ايدرو بايد به آن حساس بوده و براي آن برنامه داشته باشد كه از نظر او اين چرخه ها شامل چرخه عمر بنگاه ، چرخه عمر فناوري و چرخه عمر صنعت مي باشد.
از نظر وي ، سازمان توسعه اي بايد پيشاني ، پيش قراول و پيش آهنگ در هر يك از اين چرخه ها باشد .
دكتر غضنفري در باره چرخه اول گفت : ايدرو مي تواند از تولد يك بنگاه تا تبيين فناوري و تدوين تكنولوژي و به بياني از تولد تا بازسازي در كنار بنگاه باشد .
به گفته وي، ايدرو سازمان توسعه اي است كه از تولد و زايش بنگاه تا توليد و بهره وري و بازسازي در كنار اين واحد هاي توليدي است و در واقع در تمام چرخه عمر بنگاه مي توان روي سازمان گسترش و نوسازي صنايع حساب كرد.
وي تاكيد كرد : بايد توجه داشته باشيم كه اگر سازمان توسعه اي به نام ايدرو در تمام چرخه از تولد تا بهسازي در كنار بنگاه باشد از ماموريت اصلي خود منحرف نشده و اگر قرار است دراين فرايند و چرخش برخي قوانين اصلاح شود ، انشالله مي توان آن را با كمك مجلس اصلاح كرد .
وزير صنعت ، معدن و تجارت در باره مسئوليت ايدرو در چرخه اول در خلال زمان بهره وري بنگاه تصريح كرد: در سال توليد ملي بايد با مديريت بهره وري توسط ايدرو پرچم كار متفاوت برافراشته شود .
* بهره وري هدايت علمي بدون حضور در بنگاه است
دكتر غضنفري با بيان اين جمله كه بهره وري هدايت علمي بدون حضور در بنگاه براي حفظ بنگاه است،ادامه داد: توليد كمتر از ظرفيت، عدم بازاريابي، عدم توان صادراتي ، هدر دادن زمان ، از جمله عواملي هستند كه به توليد آسيب مي رساند، اين هدررفت ها مجموعه بزرگي از پول است كه آن را تبديل به كالا در انبارها كرده و نيروي انساني را بي انگيزه مي كند .
وي در باره نقش ايدرو در خلال همه عمر چرخه بنگاه ها تاكيد كرد: ايدرو دراين بخش مي تواند كمك كننده باشد و به عنوان يك سازمان پيشتاز و برند دار ، توليد را با اين امكانات فزوني بخشد، بايد راه را برود ، نقش خود را اعلام كرده و انجام دهد و دراين فرايند ممكن است پروژه ها را به بخش خصوصي و يا غيره واگذار كند.
وزير صنعت ، معدن و تجارت معتقداست: بهره وري فقط شامل عمليات توليد نيست بلكه شامل عمليات سرمايه گذاري واحد نيز مي شود.
* فناوري بايد تبديل به ارزش افزوده ، اشتغالزايي وصادرات شود
دكتر غضنفري در باره موضوع فناوري به عنوان چرخه دوم نيز توضيح داد: فناوري بايد تبديل به ارزش افزوده ، اشتغالزايي و صادرات شود.
وي معتقداست : بهره وري بايد در ميدان كار و عمل خود را نشان دهد و لازم است كارشناسان و متخصصان بهره وري در بنگاه ها حضور پيدا كرده و در كف كارگاه بهره وري را اجرايي كنند.
وزير صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد: بايد تحقيقات انجام شده در زندگي مردم و تك تك واحدهاي توليدي استفاده شود و به تجاري سازي و عملياتي كردن آن اقدام كرد.
وي تصريح كرد: ايدرو مي تواند با در نظر گرفتن فناوري هاي جديد واحد توليدي بسازد و آن را به بخش خصوصي و غيره بسپارد .
دكتر غضنفري تاكيد كرد: ايدرو بايد تلاش كند تا در حوزه توليد و در راستاي مديريت چرخه فناوري، فناوري هاي گذشته جاي خود را به فناوري نوين دهند و اين اتفاقا همان چيزي است كه بسته هاي حمايتي هدفمندي نيز تعقيب مي كند.
* ايدرو از مراحل نخستين چرخه عمر خود گذر كرده است
وزير صنعت ، معدن و تجارت در باره چرخه عمر صنعت به محور محور سوم نيز گفت: در مقطعي از زمان نياز صنعت ما ايجاد كارخانجاتي مثل خودروسازي تراكتور سازي و ماشين سازي بوده كه ايدرو به آن پرداخته است اما در اين مقطع صنعت ما نيازمند فعاليت هايي همچون طراحي مهندسي ، توسعه صادرات ، حضور در مناطق كمتر توسعه يافته و محروم و كار مشترك با كشورهاي همسايه و ساير كشورهاي دوست است يعني صنعت با پيشقراولي ايدرو از مراحل نخستين چرخه عمر خود گذر كرده و به مراحل متكامل تري رسيده است .
وي در توضيح مطلب خود گفت: به عنوان مثال ايجاد شهرك صنعتي با كشور همسايه كه اتفاقا بحث امروز ما نيز است ايدرو مي تواند نقش مهمي داشته باشد.
دكتر غضنفري مي گويد كه در سه چرخه عمر بنگاه ، عمر فناوري و عمر صنعت، نيازمند پيش قراوالان و پيش تازاني است كه ايدرو مي تواند يكي از بهترين هاي آنها باشد .
وزير صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد : در چرخه عمر صنعت بايد صادرات صنعتي وجهه ايدرو باشد، با اين نگاه كه يك زماني ميزان صادرات جمهوري اسلامي ايران شش ميليارد دلار بود ، هم اكنون از 50 ميليارد دلار گذشته و تصميم دارد در آينده از واردات پيشي گيرد . كشوري تماما صادراتي باشد ، ايدرو قادر است به تحقق اين هدف بسيار مهم كمك كند.
* ايدرو پيش قراول حركت توسعه اي و صادرات
دكتر غضنفري با تاكيد بر اينكه ايدرو بايد پيش قراول حركت توسعه اي و صادرات باشد و حركت توسعه اي بايد از واردات پيشي بگيرد ، افزود: بايد بپذيريم صادرات راه خروج و رهايي از اقتصاد وابسته به نفت ، مصون ماندن از آثار بحران هاي اقتصادي ، ايجاد اشتغال ، نقطه پايداري و اميد براي صنعت است و مي تواند به كامل ظرفيت هاي خالي را پر مي كند.
وي ادامه داد : اگر قرار است فعال باشيم بايد چرخه بنگاه و فناوري فعال شوند.
در پايان اين مراسم، وزير صنعت، معدن و تجارت حكم ‘غلامرضا شافعي ‘ معاون وزير و مديرعامل ايدرو را به او ارائه داد و همچنين با اهداي لوح تقدير از خدمات ‘سيد مجيد هدايت’ مديرعامل سابق ايدرو تقدير كرد.
|