تعیین ضرایب جدید محصولات زنجیره فولاد شاید امروز

 « به گزارش خبرنگارفولاد و توسعه ؛ مهرداد اکبریان»  روز (یکشنبه)‌ در گفت وگو یی افزود : هرچند معاونت معدن و صنایع معدنی وزارتخانه یکی از سه روز نخست این هفته یعنی شنبه، یکشنبه یا دوشنبه را برای طرح موضوع و نتیجه گیری مشخص کرده بود ، اما تاکنون خبری از این جلسه نیست و دعوتنامه ای نیز دریافت نشده است.

وی بیان داشت :  یکی از راهکارهای دکتر اسماعیلی این بود که می خواست جلسه را بینشرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی برگزار کند که این دو دسته با یکدیگر سر ضرایب و قیمت ها بحث کرده و یک خروجی داشته باشد.

اکبریان ادامه داد :  پیشنهاد ما اما این بود که نمایندگان تشکل‌های معدنی یعنی کمیسیون معدن اتاق بازرگانی و همچنین خانه معدن نیز در این جلسه حضور داشته باشند.

وی بیان داشت : این انجمن تاکنون همه تلاش خود را برای ارائه راهکار بهتر و مناسب تر در این زمینه انجام داده است ، اما اگر احیانا راهکار اشتباه در این جلسات انتخاب شود به ضرر کل زنجیره فولاد خواهد بود.

این مقام صنفی یادآور شد : سنگ آهن ماده اولیه تولید کنسانتره و فولاد سازی است و تضعیف بخشی از این زنجیره می تواند تضعیف کل زنجیره را به دنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد : هرگونه راهکار اشتباه می‌تواند به بروز بازارهای سیاه ، اجبار برای ممنوعیت در صادرات ، قرارداد های نصفه و نیمه و غیره دامن بزند ، اما تصمیم عادلانه می تواند آرامش را حداقل برای یک سال به کل زنجیره بازگرداند.

راهکارهای پیشتر ارائه شده

پیش از این اکبریان در گفت وگو با معدن 24 به 2 راهکار پیشنهادی تشکل های یاد شده برای رفع این مشکل اشاره کرده و گفته بود : طی نامه ای رسمی به وزارت صمت ، پیشنهاد رهاسازی کامل قیمت ها ارائه شد ، به این معنی که همه زنجیره فولاد از جمله سنگ آهن ، گندله ، آهن اسفنجی و غیره تا شمش ، بر مبنای قیمت های فوب و بین المللی قیمت‌گذاری شوند.

رییس انجمن سنگ آهن ایران افزود :‌ در این صورت حوادث و همچنین سلایق مسوولان تاثیری در موازنه قیمت ها نخواهد داشت.

وی توضیح داد :  ‌البته این بدان معنی نیست که بطور مثال سنگ آهن را به قیمت جهانی به کنسانتره ساز بفروشیم ، بلکه قرار است شاخص قیمت های جهانی باشد ، قیمت ها بر مبنای دلار محاسبه شود اما حدود 10 درصد تخفیف برای بازار داخل در نظر گرفته شود.

اکبریان در تشریح راهکار دوم ، گفت : اگر دولت همچنان اصرار بر فروش محصولات بر مبنای نرخ شمش داخلی فولاد داشت ، آنگاه درصد قیمت های محصولات از شمش فولاد باید بالاتر از میزان فعلی باشد ؛ به طور نمونه در شاخص های جهانی قیمت کنسانتره 24 درصد شمش فولاد است ، نه همانند کشورمان که 12 تا 16 درصد از شمش فولاد محاسبه می شود.

وی اظهار داشت : به عنوان نمونه پیشنهاد ما برای قیمت کنسانتره، 21 درصد قیمت شمش فولاد با نرخ فوب بین المللی و دلار سنایی است، نه قیمتی که دستوری تعیین شده باشد.

رییس انجمن سنگ آهن ایران خاطرنشان کرد : ‌در این صورت با افزایش یا کاهش نرخ دلار یا قیمت های فولاد در سطح جهان ، قیمت تولیدات داخلی نوسان خواهد داشت و حتی با برداشته شدن تحریم ها ، از بین رفتن کرونا یا باز شدن مسیرهای صادرات و واردات ، قیمت های ما در قبال قیمت های جهانی به صورت عجیب و غریب نخواهد بود.

وی ادامه داد :‌ هر چند هر دو پیشنهاد را به وزارت صمت ارائه کرده ایم ، اما نظر و تاکید اصلی ما بر پیشنهاد نخست است.

keyboard_arrow_up