افزایش قیمت سنگ آهن و کنسانتره برای حل مشکل کل زنجیره فولاد لازم است

هادی گلزار” در گفت وگو یی افزود :  امروز شرایط به گونه‌ای است که بالاترین هزینه ها در تولید کنسانتره مربوط به برخی تجهیزات آنها از جمله بالمیل ،  چرخ دنده ها و گلوله ها است.

وی گفت :  شرایط به جایی رسیده که امروز تولید کنندگان گلوله بالمیل را با قیمت ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تومان می‌خرند و در چنین شرایطی نمی توان با همان قیمت های گذشته به تولید پرداخت.

گلزار با بیان اینکه شرایط روز به روز در حال سخت تر شدن است، یادآور شد :  تولید کنندگان کنسانتره و گندله صادرات ندارند ،  بنابراین افزایش نرخ ارز فقط به هزینه های تولیدشان اضافه خواهد کرد و بر درآمدهای آنها تاثیری نخواهد داشت.

وی ادامه داد :  حتی به دلیل کمبود های موجود ،  قیمت مواد و تجهیزات بالاتر از رشدهای فعلی دلار برای تولیدکنندگان محاسبه می شود که مشکلات زیادی را گریبانگیر کارخانجات تولید گندله و کنسانتره کرده است.

این مقام صنفی اضافه کرد :  اگر تغییر ضرایب و قیمت های زنجیره فولاد اتفاق نیفتد ، تولیدکنندگان یاد شده با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد ،  همان‌گونه که در ماه‌های گذشته کاهش پنج درصدی تولید کنسانتره اتفاق افتاد.

وی تاکید کرد :  مشکل اصلی کل زنجیره فولاد ،  در تولید کنسانتره و به تبع آن گندله است و باید به تقویت این دو بپردازیم تا مشکلات کل زنجیره حل شود.

گلزار ابراز امیدواری کرد قیمت کنسانتره و سنگ آهن برای مدت یک سال افزایش یابد تا تولیدکنندگان تشویق به تداوم و افزایش تولید شوند.

وی بیان داشت :  وقتی قیمت شمش فولاد را بالاتر از نرخ جهانی آن می فروشیم ،  باید قیمت کنسانتره و گندله نیز جهانی محاسبه شود.

عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران خاطرنشان کرد :  ” نظر شخصی اینجانب محاسبه قیمت ها پنج درصد زیر قیمت فوب بندرعباس است و حتی تاکید داریم که دولت مشوق‌هایی در نظر بگیرد تا تولیدکنندگان تشویق به افزایش تولید شوند.”

وی ادامه داد :  انتظار می‌رود دولت الزام نیاز به مجوز برای افزایش تولید کارخانجات سنگ آهن و کنسانتره را برداشته و حتی برای افزایش تولید پاداش در نظر بگیرد ،  زیرا فرآیند اخذ مجوز به دلیل بروکراسی موجود دستکم ۶ ماه زمان نیاز دارد.

keyboard_arrow_up