“کیوان جعفری طهرانی” در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری – تحلیلی معدن ۲۴ افزود : ایران در دو دوره ، نخست در ششم آگوست ۲۰۱۸ و دومی در چهارم نوامبر ۲۰۱۸ تحت تحریمهای آمریکایی قرار گرفت ، پس از آن نیز به کرات حوزه فلزات و فولاد کشورمان تحریم شد و حتی شرکتهایی که در تجارت و بویژه صادرات این محصولات دخیل بودند نیز از آثار تحریم ها در امان نماندند.
به گفته وی ، دور جدید تحریمهای آمریکایی علیه بخش معدن و صنایع معدنی کشورمان ، مربوط به واردات فلزاتی است که مصارف خاص و کاربردهای دوگانه دارند.
جعفری طهرانی بیان داشت : این در حالی است که تحریمهای قبلی در حوزه فولاد و فلزات بوده و در زمینه صادرات مطرح شده بود.
این تحلیلگر ارشد بین المللی صنایع معدنی و فولاد ادامه داد : آمریکا همیشه قصد دارد درآمدهای صادراتی ایران در حوزه معدن و صنایع معدنی که می تواند تا حدودی جبران کننده کسری درآمد نفتی مان باشد را هدف قرار دهد.
وی تاکید کرد : فارغ از اینکه فلزات و آلیاژهایی که وزارت خزانه داری آمریکا به آن اشاره کرده اند چه مصارف خاصی دارند ، اما از آنجایی که مقوله ای جدای از صادرات است ، نمی تواند بر صادرات فولاد و فلزات ایران تاثیر خاصی داشته باشند.
به گزارش معدن ۲۴، وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیهای که متعاقب بیانیه پمپئو صادر شد ، جزئیات تحریمهای جدید ایران را اعلام کرد.
این وزارتخانه در این بیانیه مدعی شده ۲۲ فلز زیر با بخشهای نظامی ، هستهای و موشکی ایران ارتباط دارند و انتقال آنها به ایران ممنوع است:
آلومینیوم ۳۱۹
آلومینیوم ۱۱۰۰
آلومینیوم ۲۲۵
آلومینیوم ۶۰۶۱
آلومینیوم ۶۰۶۳
آلومینیوم ۶۰۸۲
آلومینیوم ۷۰۷۵
آلیاژ برنز آلومینیوم UNS C۶۳۶۰۰
اکسید آلومینیوم
فولاد ۳۰۲
فولاد ۴۱۳۰
فولاد ضدزنگ ۳۲۱
فولاد ضدزنگ ۳۱۶
فولاد A۸۷۷
فولاد A۲۲۸
فولاد ۱۰۰Cr۶-۵۲۱۰۰
فولاد مارایجینگ ۳۵۰
فولاد مارایجینگ ۳۰۰
مس بریلیم
مس تنگستن
پودر آلومینیوم با غنای بالای ۹۸ درصد
آلیاژ C۳۷۰۰۰ – CuZn۳۸Pb۱