راه فولاد و دلار از هم جدا شد

روند نزولی قیمت‌ها در بازار فولاد نشان می‌دهد که با عملکرد سازنده شرکت‌های فولادی ، افزایش عرضه‌ها در بورس کالا و اصلاح روش‌های تنظیم بازار، ثبات در حال بازگشت به بازار فولاد است و با ابلاغ و اجرایی شدن مصوبات اخیر وزارت صمت ،  حتی می‌توان انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار فولاد را داشت.

با این که افزایش نرخ دلار در بازار آزاد در مردادماه ۱۰ درصد و نرخ رشد دلار در سامانه سنا نیز در این ماه ۸ درصد بوده است ، اما قیمت میلگرد در این ماه روند معکوسی را نسبت به دلار تجربه کرده است. قیمت میلگرد در بازار آزاد در ماه گذشته ۱۴ درصد و در بورس کالا، ۲ درصد کاهش یافت.

همچون میلگرد ، شمش فولادی نیز در مردادماه شاهد کاهش قیمت بوده است :  قیمت شمش فولادی در مرداد ماه در معاملات بورس کالا ، ۵ درصد و در بازار آزاد ، ۱۱ درصد کاهش یافت.

قیمت ورق گرم نیز در مرداد ماه در معاملات بورس کالا تقریباً بی‌تغییر بوده و در بازار آزاد نیز شاهد کاهش ۸ درصدی قیمت ورق گرم بوده‌ایم.

علل کاهش قیمت فولاد

نکته مهم بازار فولاد در مرداد ماه این است که کاهش قیمت فولاد ، علی‌رغم رشد قیمت ارز به‌ وقوع پیوسته است. از علل کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد می‌توان به افزایش عرضه‌ها از طرف شرکت‌ های فولادی و اصلاح‌ روش ‌های تنظیم بازار فولاد اشاره کرد. فاصله‌گیری دولت و وازرت صمت از سیاست قیمت‌گذاری دستوری در شکل‌ گیری قیمت‌ های تعادلی در بازار فولاد نقش داشته است.

با همکاری شرکت‌های فولادی ، در مرداد ماه شاهد افزایش عرضه‌ها در بورس کالا بودیم و این امر نیز باعث شد تا التهابات در بازار فولاد، متوقف شود.

وزارت صمت اخیراً مصوباتی در مورد اسلب ، ورق و شمش فولادی داشته است. اگر این مصوبات که در خصوص کف عرضه شرکت‌ها و مدیریت تقاضا در بورس کالا هستند ، زودتر ابلاغ و اجرایی شوند ، مقدمات کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار فولاد فراهم می‌شود.

به هر صورت بازار فولاد ، بعد از چند ماه پُرالتهاب ، شرایط نسبتاً مساعدی را در مردادماه تجربه کرد. باید امیدوار بود که با تقویت عرضه فولاد در بورس کالا ، مدیریت تقاضا و حذف تقاضاهای سواگرانه از بورس کالا و اجرایی شدن مصوبات اخیر وزارت صمت ، باز هم شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها باشیم.

keyboard_arrow_up