به گزارش خبرنگارما با حضور کامبیز مهدی زاده ، مدیر طرح توسعه نوآوری و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سعید غریب خواجه مدیر عامل سازمان منطقه ویژه ربع رشیدی تفاهم نامه ای با هدف ایجاد منطقه ویژه فناوری های معدنی منعقد شد.
در این تفاهم نامه دو طرف نسبت به همکاری در ایجاد منطقه ویژه فناوری در حوزه های زمین شناسی ، معدن و صنایع معدنی ، توسعه فعالیت های آموزشی ، پژوهشی و ترویجی برای توانمندسازی مدیریت کسب وکارها ، شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های مرتبط و توسعه فعالیت های مرتبط با کارآفرینی و تجاری سازی فناوری های زمین شناسی معدن و صنایع معدنی توافق کردند.
همچنین معرفی کسب وکارهای فناورانه و نوآورانه بر اساس آمایش سرزمینی و مزیت های زمین شناسی معدنی استان ، توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان از طریق جلب مشارکت جهت تأمین زیرساخت های مورد نیاز برای شکل گیری و توسعه فعالیت مؤسسات و شرکت های دانش بنیان و بهره گیری از ظرفیت ها ، تجارب و تواناییها در حوزه معدن و زمینه سازی جلب مشارکت بخش های خصوصی در امور معدن ، تدوین بانک جامع اطلاعات معدنی استان و توسعه اپلیکیشن های معدنی و نرم افزارهای تخصصی موردنیاز از دیگر محورهای تفاهم نامه همکاری میان طرح توسعه نوآوری و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی منطقه ویژه فناوری ربع رشیدی تبریز است.
در این مراسم کامبیز مهدی زاده ، مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت : ظرفیت های معدنی کشور از جمله محورهایی است که می تواند باعث کم شدن اتکای اقتصاد به نفت شود.
وی افزود : توسعه گردشگری معدن و ایجاد موزه معدن در استان آذربایجان شرقی و توسعه مشوق های طرح های فناورانه در حوزه زمین شناسی پزشکی می تواند از جمله مواردی باشد که به موضوع همکاری دوجانبه تبدیل شود.
مهدی زاده از استقرار دبیرخانه دائمی «فراخوان حمایت از طرح های فناورانه معدنی» در منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی خبر داد و گفت : منطقه ربع رشیدی به عنوان پیش قراول حوزه های صنایع معدنی و معدن ، با حرکت در مسیر فناوری های این حوزه می تواند گام بلندی در رونق اقتصاد دانش بنیان کشور بردارد. بر همین اساس و با استقرار دبیرخانه دائمی فراخوان حمایت از طرح های فناورانه معدنی که چندی پیش اعلام شد ، تلاش می کنیم در مسیر توسعه فناوری های این حوزه گام برداریم.
مدیر طرح توسعه نوآوری و فناوریهای حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه افزود : تلاش می کنیم تا مفاد این تفاهم نامه در کمترین زمان ممکن عملیاتی شود.
مهدی زاده با تأکید بر این که شاخص پیشرفت کشورها از ظرفیت های عظیم نفت ، گاز و معدنی به سوی ایده های نوآورانه و فناوری تغییر یافته است ، ابراز امیدواری کرد با همکاری و تعامل میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان منطقه ویژه فناوری ربع رشیدی ، گامی تازه در مسیر توسعه فناوری های حوزه معدن ، تبدیل خام فروشی به ایجاد ارزش افزوده و توسعه پایدار پیموده شود.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، سعید غریب خواجه ، مدیر عامل سازمان منطقه ویژه ربع رشیدی در بخش دیگری از این نشست به ظرفیت های نهفته معدنی در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت : بیش از ۵۰۰ میلیون تن ظرفیت صنعت مس ، ۴۰ میلیون تن طلا و ۸۰ میلیون تن سنگ های تزئینی نمایانگر صرفاً بخشی از صنایع مرتبط با معدن در استان آذربایجان شرقی است ؛ این ظرفیت با ورود نوآوری و فناوری به بخش صنعت می تواند زمینه ساز تحولی شگرف و شتاب دهنده توسعه کشور باشد.