واحد فولادسازی غدیر نی‌ریز سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد

علیرضا زاهدیان در مورد شرایط تولید فولاد غدیر نی‌ریز گفت :  از بهمن ۹۶ تاکنون که فاز احیاء فولاد غدیر نی‌ریز افتتاح شده ، تولید آهن اسفنجی در این شرکت به‌ صورت پیوسته ادامه داشته است. در سال ۹۷، میزان تولید آهن اسفنجی ، ۷۰۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۸، به دلیل کمبود گندله و مشکلاتی که در تأمین آن وجود داشت به ۶۸۲ هزار تن رسید. اما خوشبختانه در سال جاری ، با تمهیداتی که اندیشیده شد ، نظیر استفاده از مسیر تهاتر و تعویض گندله با آهن اسفنجی ، شاهد رشد تولید هستیم و برای تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال ۹۹ برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

رکوردشکنی‌های پیاپی فولاد غدیر نی‌ریز

مدیرعامل فولاد غدیر نی‌ریز عنوان کرد :  در مهرماه سال گذشته ، تولید آهن اسفنجی در فولاد غدیر نی‌ ریز به دلیل مشکل تأمین گندله ، یک‌ سوم شد و به ۲۲ هزار تن رسید. اما در سال جاری ، با اقدامات صورت‌گرفته ، هر ماه در تولید آهن اسفنجی رکوردشکنی کرده‌ایم.

وی افزود :  تولید آهن اسفنجی در فولاد غدیر نی‌ریز در فروردین سال جاری ، ۶۹ هزار تن ، در اردیبهشت ماه ، ۷۴ هزار تن و در خردادماه ، ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن بوده است. رکورد تولید ثبت‌ شده در شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در خردادماه ، در سطح کشور هم در تولید آهن اسفنجی با تکنولوژی پِرِد و هم با تکنولوژی میدرکس ، بی‌نظیر است.

زاهدیان ادامه داد :  در مجموع در فصل بهار سال ۹۹، فولاد غدیر نی‌ریز موفق به تولید ۲۱۹ هزار و ۳۴۶ تن آهن اسفنجی شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ، رشد بیش از ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد.

راه‌اندازی واحد فولادسازی در سال ۱۴۰۰

علیرضا زاهدیان در مورد برنامه‌های این شرکت در سال جاری گفت :  در سال ۹۹، تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها را در برنامه داریم. واحد فولادسازی شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر مشکل مربوط به اعتبارات اسنادی (ال‌‌ سی) حل شود ، واحد فولادسازی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود :  شرکت فولاد غدیر نی ‌ریز توسعه زیرساخت‌ها را نیز با جدیت دنبال می‌کند که از این میان می‌توان به احداث فاضلاب صنعتی و بحث خط انتقال آب از سد چشمه عاشق به مجتمع و همچنین واحد سولفورزدایی اشاره کرد.

مدیرعامل فولاد غدیر نی‌ریز همچنین خبر داد که این مجموعه قصد احداث یک واحد گندله‌ سازی به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال  را دارد که در حال حاضر در مرحله کسب جواز تأسیس قرار دارد و تا دو ماه آینده ، کلنگ احداث آن بر زمین زده می‌شود.

القایی‌ها از همین حالا به فکر تأمین آهن اسفنجی خود باشند

مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در مورد تخصیص سهمیه آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی گفت :  فولاد غدیر نی‌ ریز طبق برنامه سهمیه واحدهای ذوب القایی را تخصیص می‌دهد. اما پیش ‌بینی این است که ظرف دو سال آینده ، این واحدها اگر خود دست به سرمایه ‌گذاری نزنند ، در تأمین آهن اسفنجی با مشکل روبرو می‌شوند.

علیرضا زاهدیان ادامه داد: ظرفیت واحدهای ذوب القایی کشور، ۷ میلیون تن در سال است. مبنای مجوز این واحدها ، استفاده از آهن قراضه به عنوان مواد اولیه است اما چند سالی است که این واحدها به دلیل قیمت بالای آهن قراضه به استفاده از آهن اسفنجی رو آورده‌اند.

زاهدیان افزود :  ما در فولاد غدیر نی‌ ریز در آینده کوتاه مدت و پس از راه اندازی واحد فولادسازی ، آهن اسفنجی تولیدی را خودمان مصرف می‌کنیم و شاید حتی نیاز باشد که از خارج از مجموعه خود ، آهن اسفنجی نیز خریداری کنیم. با راه‌اندازی واحد فولادسازی ، ما فروش آهن اسفنجی نخواهیم داشت و نمی‌توانیم به واحدهای ذوب القایی آهن اسفنجی تخصیص دهیم. سایر تولیدکنندگان آهن اسفنجی هم همین وضعیت را دارند و پیش‌ بینی این است که دو سال آینده ، این تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای عرضه به واحدهای ذوب القایی نخواهند داشت.

مدیرعامل فولاد غدیر نی‌ریز گفت : پیشنهاد می کنم واحدهای ذوب القایی از همین الان به فکر باشند و با تأسیس کنسرسیوم در تولید آهن اسفنجی موردنیاز خود سرمایه‌گذاری کنند تا در آینده در تأمین مواد اولیه خود با مشکل روبرو نشوند.

موافق وضع عوارض صادراتی نیستیم

علیرضا زاهدیان در مورد وضع عوارض ۱۰ درصدی بر صادرات آهن اسفنجی نیز خاطرنشان کرد :  در شرایطی که کشور با عدم ثبات بازار ارز روبرو است و دولت به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی نیاز دارد ، وضع تعرفه بر صادرات کار سنجیده‌ای نیست. دولت باید در موضوع صادرات نقش تسهیل‌ گیری داشته باشد نه این ‌که عوارض وضع شود. این که واحدهای تولیدی بتوانند با صادرات ، نیاز ارزی خود را تأمین کنند و حداقل باری بر دوش دولت نباشند ، موضوع مثبتی است و به نظر من عوارض وضع شده بر صادرات آهن اسفنجی ، مطابق با نیازهای اقتصاد کشور نیست.

تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد ، به ضرر تولیدکنندگان آهن اسفنجی بود

مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در مورد ضرایب قیمتی زنجیره فولاد اظهار داشت :  متاسفانه در سال گذشته ، ضرایب قیمتی که کار کارشناسی سنگینی روی آن شده بود تغییر کرد. پیش از تغییر این ضرایب ، نسبت قیمتی آهن اسفنجی به گندله ، ۲.۳۳ بود که متاسفانه این نسبت از مرداد سال ۹۸ به ۲.۱۲ کاهش یافت. تغییر ضرایب ، به نفع تولید کنندگان گندله بود در حالی که با این تغییر، سود تولیدکنندگان آهن اسفنجی که در وسط زنجیره فولاد قرار دارند ، کاهش یافت.

زاهدیان خاطرنشان کرد :  برای این که زنجیره فولاد توزان داشته باشد ، باید سود به‌صورت عادلانه در زنجیره فولاد تقسیم شود. نباید سود تولید کنندگان آهن اسفنجی به نفع واحد های پایین ‌دستیِ تولید کننده شمش یا واحدهای بالادستیِ تولید کننده گندله کاهش یابد که متأسفانه با تغییر ضرایب در سال گذشته ، سود رسته آهن اسفنجی به نفع تولید کنندگان گندله ، کاهش یافت.

وی ادامه داد :  در سال گذشته ، ضریب قیمتی گندله از ۲۱.۵ درصد شمش فولاد خوزستان به ۲۳.۵ درصد شمش فولاد خوزستان افزایش یافت و این افزایش به ضرر خریداران گندله بود. تازه با همین ضریب قیمتی ۲۳.۵ درصد نیز ما نمی‌ توانیم گندله مورد نیاز خود را تأمین کنیم و باید قیمت بالاتری بپردازیم.

بی‌نظمی در تأمین خوراک تولیدکنندگان آهن اسفنجی

مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در مورد مشکلات فعلی تولید کنندگان آهن اسفنجی گفت :  تأمین خوراک تولید کنندگان آهن اسفنجی نظم و نظام درستی ندارد. ما در حوزه تأمین مواد اولیه خود با مشکل روبرو هستیم و بعضاً در نظام سهمیه ‌بندی ، باید سهمیه گندله خود را از واحدی دریافت کنیم که هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

وی همچنین افزود :  تولید کنندگان آهن اسفنجی باید سهمیه به واحدهای ذوب القایی تخصیص دهند ، در صورتی که این واحدها ، شمش تولیدی خود را در بازار آزاد می‌فروشند و هزینه تولید آن‌ها نیز از سایر فولاد سازان پایین ‌تر است. این مشکلات در قیمت‌ گذاری فولاد باید حل شود تا سود به ‌صورت عادلانه در کل زنجیره توزیع شود و همه حلقه‌ها زنجیره نیز به‌ صورت متوازن توسعه یابند.

keyboard_arrow_up