این کمبود تقاضای خرید از جانب مشتریان منطقه ی آسیا ناشی از ریزش بازار سهام چین و همچنین افت مقطعی قیمت سنگ آهن ارزیابی می شود.
در روز چهارشنبه ی گذشته قراردادهای آتی خرید میلگرد در بورس شانگهای به ارزش هر تن 527 دلار بسته شد که نسبت به روز قبل از آن کاهشی بوده است.
همچنین شاخص قیمتی سنگ آهن 62 درصد 124.20 دلار بود که نسبت به روز سه شنبه افتی 4.32 دلاری داشته است.
در چین ، پیشنهادات بیلت جنوب شرق آسیا به قیمت 455 دلار در تن و همچنین مزایده هایی به قیمت 440 تا 445 دلاری شنیده می شود و این در حالی است که محصولات ایرانی به دلیل تحریم های اعمال شده از سوی ایالات متحده ، به نرخ های پایین تری از دیگر کشور ها موجود هستند. آخرین شاخص قابل معامله بیلت ایران در چین به ارزش سی اف ار هر تن 435 دلار شنیده می شود که معادل 405 دلار در تن فوب می باشد.
همچنین آخرین محموله ی فروش بیلت ایران به جنوب شرق آسیا در نیمه ی اول ماه سپتامبر به ارزش سی اف ار هر تن 440 دلار به اندونزی بود که معادل 410 تن فوب می باشد که البته با در نظر گرفتن هزینه های اضافی و حاشیه سود فروشندگان این نرخ به 400 دلار فوب می رسد.
این هفته هیچ خبری ازانجام معاملات در جنوب شرق آسیا شنیده نشد ولی با این حال کارخانجات ایرانی تصمیم به افزایش نرخ فروش خود برای محموله های بارگیری ماه اکتبر تا حد 405 تا 410 دلار فوب گرفتند که به حد 5 دلار به نسبت هفته ی پیش از آن که 395 تا 404 دلار بود افزایش داشته است.
همچنین قیمت نهایی سی اف ار برای خریداران کشورهای GCC با در نظر گرفتن حاشیه سود و هزینه های اضافی معادل 430 تا 436 دلار می باشد که این درحالی است که یک محموله بیلت ایران با امارات که یکی از کشورهای این منطقه می باشد به قیمت معاملاتی 445 دلار در هرتن بسته شده است.
با همین تفاسیر نرخ هر تن بیلت صادراتی ایران در اواخر هفته ی گذشته معادل 405 تا 410 دلار ارزیابی شده که نسبت به قبل با ثبات و بدون تغییر بوده است.