تنظیم بازار فولاد و هوشمند سازی معادن از برنامه‌های  معاونت معدنی در سال ۹۹

  اسماعیلی در ادامه در مورد برنامه‌های این معاونت بیان کرد : یکی از برنامه‌هایی که خوشبختانه به نتیجه نهایی رسیده است شامل تفویض اختیار وظایف و اختیارات شورای عالی معادن است که بیش از 90 درصد اختیارات شورای عالی معادن به شورای استان‌ها تفویض می‌شود که به همراه شیوه‌نامه های مربوطه خواهد بود.

معاونت معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت افزود : بخشنامه رفع حبس معادن نیز موضوع مهمی است که با حضور جناب رزم حسینی در سمت وزارت صنعت ، معدن و تجارت جز اولویت‌های این وزارتخانه خواهد بود. در این زمینه نیز جلسات برگزار شده است که انشاءالله به زودی نهایی و به امضا خواهد رسید.

وی در این زمینه توضیح داد : در این بخشنامه دیگر امکان این‌که شخصی پروانه معدنی را داشته باشد اما از آن بهره‌برداری نکند وجود ندارد. در این بخشنامه مهلت سه ماهه برای دارنده پروانه معدنی که فعال نیست مشخص شده تا در صورتی که مشکلی برای عدم بهره برداری وجود دارد به وزارت صمت اعلام کند. معاونت معدنی برای رفع مشکل تا جایی که امکان دارد به معدن دار کمک خواهد کرد که نمونه آن تفاهم ‌نامه‌هایی که اخیرا امضا شده است. در غیر این صورت بعد از سه ماه سلب صلاحیت شده و با برگزاری مزایده معدن را به افراد اهلیت دار واگذار خواهیم کرد.

اسماعیلی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال معادنی تحت عنوان معادن غیرفعال نداشته باشیم.

معاونت معدنی وزارت صمت با اشاره به تفاهم ‌نامه‌هایی که با شرکت‌های بزرگ گل‌گهر، چادرملو، مبارکه و مس منعقد شده است، گفت : در مواردی که معادن سنگ آهن و مس نیازمند حمایت هستند بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها می‌توانند از حمایت این شرکت‌ها برخوردار شوند.

وی تجمیع و بروزرسانی بخشنامه‌ها را از دیگر برنامه‌ های این معاونت دانست و افزود : کارگروه های مختلف در این زمینه در حال کار هستند. ما در بخش معدن و حوزه معاونت معدنی بیش از 200 بخشنامه‌ها داریم که البته تعدادی از این بخشنامه‌ها شامل آیین نامه‌هایی است که قانون پیش بینی کرده است که امیدواریم با این اقدام از 200 به حدود 50 بخشنامه تقلیل یابد.

به گفته اسماعیلی موضوع مهم دیگر هوشمندسازی فرآیندهای معدنی است که این عامل در راستای فرمایش وزیر صمت برای حذف امضاهای طلایی کاربرد اصلی خواهد داشت که منجر به تسهیل سازی و شفاف سازی در فرآیندهای معدنی خواهد شد.

وی همچنین عنوان کرد : سیستم کاداستر صرفا در بخش اکتشاف کارایی داشته است که البته تمام فعالیت های اکتشاف را پوشش نمی داد ، اما اقدام ما در جهت هوشمندسازی منجر خواهد شد که نه فقط بخش اکتشاف هوشمند گردد بلکه بخش استخراج ، بخش‌های نظارتی و تمام فعالیت‌های این بخش در وهله نخست الکترونیکی و در وهله بعد هوشمند شود.

keyboard_arrow_up