رصد انبار خریداران توسط سامانه جامع تجارت

  به گزارش خبرنگارما ، علی جدی ، نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایلنا اظهار داشت : طرح فولاد کمیسیون صنایع و معادن در حال نهایی شدن است که براساس آن الزام می شود کل محصولات زنجیره ی فولاد در بورس عرضه و روی صادرات مازاد بر بورس کار شود. قبلا درصد جزیی در بورس عرضه می شد که باعث اشکال بود.

وی افزود : بخشی از آنچه به دنبال آن هستیم و نظر وزیر هم در مورد آن مثبت است ، عرضه ی کامل زنجیره ی فولاد در بورس است. بخش دیگر هم سامانه جامع تجارت است که مربوط به کنترل انبارهای تولیدکننده هایی که از این زنجیره خریداری می کنند.

جدی تصریح کرد : قطعا عرضه ی کل زنجیره ی فولاد در بورس تاثیر مثبت خواهد داشت چراکه عرضه مازاد بر مصرف داریم. اگر مصرف سالانه فولاد زیر ۲۰ میلیون تن باشد ، تولید کشور بالای ۳۰ میلیون تن است. یعنی نزدیک دو برابر مصرف، تولید داریم.

نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد : درصد اندکی از فولاد تولیدی در بورس عرضه می شد که عملا کفاف نیاز خریداران یا تولیدکنندگان زنجیره را در بازار نمی داد و کمتر از ۴۰ درصد مصرف داخل بود ، بنابراین عملا در بازار عطش ایجاد می شد.

جدی افزود : فولاد خارج از بورس به دلالان داده می شد ، آنها هم از این عطش استفاده می کردند و قیمت فولاد را افزایش می دادند که به تبع آن قیمت بورس نیز افزایش پیدا می کرد.

وی اضافه کرد : به همین علت این طرح ارائه شد تا مانع رانت دلالان شود ؛ در برخی مواقع فولاد ۲۰ درصد بالاتر از قیمت جهانی در بورس فروخته و باعث گرانی خودرو ، لوازم خانگی و مشکل پیدا کردن صنایع ساختمانی شد.

این نماینده مجلس اظهار داشت : برای قیمت پایه فولاد نیز در بورس سقف تعیین کردیم و نهایتا می تواند ۹۵ درصد فوب جهانی عرضه شود.

وی در پایان افزود : برای اینکه فولاد احتکار نشود ، تنها تولیدکننده زنجیره یا مصرف کننده نهایی ، خریدار خواهند بود لذا انبار این افراد باید تحت کنترل یک سامانه تجارت قرار بگیرد تا احتکار نکنند. یعنی اگر در بورس عرضه ای می شود تنها برای تولید باشد ، به همین علت سامانه تجارت ملزم به کنترل انبار این افراد است.

keyboard_arrow_up