به گزارش چیلان ، بر اساس گزارش آماری انجمن فولاد ، مصرف ظاهری فولاد میانی (بیلت و بلوم و اسلب) با ۲۱ درصد رشد به ۱۶ میلیون و ۸۱۴ هزار تن رسید و مصرف ظاهری کل محصولات فولادی با ۱۸ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۳ میلیون و ۵۶۷ هزار تن رسید.
در بخش فولاد میانی، ۹ میلیون و ۹۷۸ هزار تن سهم مصرف ظاهری بیلت و بلوم و ۶ میلیون و ۸۳۶ هزار تن سهم مصرف ظاهری اسلب بوده است. رشد مصرف ظاهری بیلت و بلوم ۲۳ درصد بود درحالی که مصرف ظاهری اسلب رشد ۱۹ درصدی داشت.
مصرف ظاهری محصولات فولادی با ۱۸ درصد رشد در هشت ماهه نخست سال جاری به ۱۳ میلیون و ۵۶۷ هزار تن رسید. رشد مصرف مقاطع تخت فولادی ۱۳ درصد و مقاطع طویل فولادی ۲۶ درصد اعلام شده است.
مصرف ظاهری مقاطع تخت ۶ میلیون و ۱۲۸ هزار تن بوده که ۵ میلیون و ۸۸۹ هزار تن سهم ورق گرم ، ۱ میلیون و ۹۶۲ هزار تن سهم ورق سرد و یک میلیون و ۱۴۵ هزار تن سهم ورق پوششدار بوده است.
در هشت ماهه نخست سال جاری ، مصرف ظاهری تیرآهن با رشد ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۵۰ هزار تن رسیده است و مصرف ظاهری میلگرد هم با ۲۹ درصد افزایش به ۵ میلیون و ۷۷ هزار تن رسیده است. مصرف ظاهری نبشی ، ناودانی و سایر مقاطع طویل فولادی نیز با رشد ۱ درصدی همراه بوده است.
در آبان ماه تقاضا برای مقاطع طویل فولادی در بورس کالا به شدت افت کرد که این امر کاهش نرخ رشد مصرف ظاهری این محصولات فولادی را در پی داشته است. نرخ رشد مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی در دوره ۷ ماهه نخست امسال ۳۴ درصد بوده که همزمان با کاهش تقاضاهای سوداگرانه برای این مقاطع ، این نرخ رشد به ۲۶ درصد در دوره هشت ماهه نخست امسال رسیده است. گفتنی است در ماههای گذشته رشد خیرهکننده مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی ، خصوصاً میلگرد ، هیچ نسبتی به کاهش ساخت و سازها در کشور و پایین بودن بودجه عمرانی دولت نداشت. حالا با از تب و تاب افتادن تقاضاهای سوداگرانه ، نرخ رشد مصرف ظاهری این مقاطع نیز رو به کاهش گذاشته است.
مصرف ظاهری آهن اسفنجی نیز طبق گزارش انجمن فولاد با رشد ۱۴ درصدی به ۲۰ میلیون و ۳۰۱ هزار تن رسیده است.