“کیوان جعفری طهرانی” با ابراز خوشحالی از تهیه و تدوین شیوه نامه زنجیره فولاد و تمهیدات وزارتخانه در این خصوص ، افزود : برخی تولیدکنندگان زنجیره از جمله نورد کاران اعتراضاتی داشتند ، همچنین یک سری تولیدکنندگان فولاد درخصوص قیمت گذاری که برای فروش شمش و اسلب و خرید سنگ آهن و محصولات بالادستی انجام شده بود ، معترض بودند.
وی ادامه داد : برخی نیز معترض بودند که شاخص و بنچ مارک تعیین شده از نظر CIS بر اساس نشریه متال بولتن ، با توجه به اینکه اکثر صادرات محصولات میانی فولاد کشور به کشورهای آسیایی و آ.سه.آن است و در حقیقت ، شاخص قیمتی در آنجاست ، باید به مرور اصلاح گردد.
جعفری طهرانی معتقد است : اجرای این شیوهنامه در اسرع وقت می تواند کمک کند تا به مرور زمان ، همزمان با اجرا، با دریافت پیشنهادات شخصیت های حقیقی ، حقوقی و تشکلهای مختلف زنجیره نسبت به رفع نواقص آن اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد : اجرای این شیوهنامه بهتر از حالت قبل بود که همه فعالان زنجیره سردرگم بودند.
این کارشناس و تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی سنگ آهن و فولاد توضیح داد : در حالی که تولیدکنندگان محصولات بالادستی از سنگ آهن ، کنسانتره و گندله همیشه نسبت به ضرایبی که بر اساس کدال یا نرخ شمش فولاد صادراتی شرکت فولاد خوزستان تعیین میشد ، معترض بودند ، اما شیوه نامه کنونی سبب میشود که قیمتهای محصولات بالادستی به قیمتهای واقعی نزدیکتر شود.
وی گفت : با توجه به تعریف انجام شده در شیوه نامه که با حفظ تخفیف مربوطه نسبت به فروش محصولات اقدام شود ، همین تخفیف هم به صورت دیگری برای فروش محصولات فولادی به نوردکاران مطرح شده ، اما در مجموع زمان نیاز است تا شیوه نامه پس از اجراییشدن به تدریج همه مسائل و مشکلات احتمالی آن که برخی تولید کنندگان زنجیره مطرح میکنند ، رفع شود.
جعفری طهرانی ابراز امیدواری کرد که این شیوه نامه به صورت کاملا عملی و اجرایی ، طوری عملیاتی شود که همه تولید کنندگان زنجیره فولاد منتفع شده و راضی باشند و بتوانند به فعالیت هایشان بیش از پیش ادامه دهند.