به گزارش فولاد وتوسعه،اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برگزاری این مراسم به همت اتاق ایران را مورد تقدیر قرار داد و واگذاری این دست اقدامات به بخش خصوصی را گامی مؤثر دانست.
او همچنین بخش خصوصی را میدان دار اصلی اقتصاد معرفی کرد و گفت: اتاق ایران جایگاهی همتراز با وزارتخانههای دولت دارد.
او به انباشته شدن مشکلات و دغدغهها در حوزه اقتصاد اشاره کرد و گفت: انتظار داشتم وضعیت بخش خصوصی بهتر از این باشد. شاید برگزاری نشستها با فواصل طولانی موجب شده امروز این چنین از شرایط انتقاد کنیم. سالهای نفسگیری را پشت سر گذاشتیم و در همین روزها باید خود را نشان دهیم. بدون شک لازم است با همافزایی و تعامل این شرایط را پشت سر بگذاریم و مسئولیت بپذیریم.
جهانگیری عوارض تحریم را از یکسو و پیامدهای ناشی از کرونا را از طرفی دیگر مورد توجه قرار داد و افزود: این دو مسئله، کلیه فعالیتهای اقتصادی را تحت تأثیر قرار دادهاند و حتی گستره آنها را در دیگر حوزهها شاهد هستیم. همه ما دغدغهها و فشارهای ناشی از تحریم را درک میکنیم و با محدودیتهای بینالمللی آشنا هستیم. برخی چنان درباره ارز میگویند که گویا چند نرخی بودن آن پدیده جدیدی است و تجربه آن را در دیگر دورهها و دولتها تجربه نکردهایم.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: رویکرد دولت از ابتدا تک نرخی شدن ارز بود و در همین راستا قدم برداشتیم، در فروردین ۹۷ با مشکلات تأمین اسکناس مواجه شدیم و تصمیم گرفتیم برای چند ماه قیمت 4200 تومان را در نظر بگیریم و به مرور این رقم تغییر کند. متأسفانه امروز تنها به دولت انتقاد میکنند در صورتی که این تصمیمات با نظرات بخشهای مختلف اتخاذ شد.
او معتقد است: در صنعت و تولید باید همراه و هم راستا قدم برداریم. در دوران تحریم و کرونا عملکرد تولید و رشد اقتصادی مثبت را در برخی ماهها تجربه کردیم؛ در فصل تابستان ریزش شاغلان در حدود یک میلیون و 200 هزار نفر بود و در فصل پاییز به یک میلیون نفر کاهش پیدا کرد. در فصل تابستان از بین افرادی که ریزش داشتند، 43 هزار نفر به حوزه صنعت مربوط بودند که در فصل پاییز این تعداد به 8 هزار نفر رسید. از طرفی شاهد بودیم که در اوج کرونا بنگاههای صنعتی تعدیل نیرو نداشتند چون متعهدانه عمل کردند.
جهانگیری گفت: در طول سه سال گذشته حدود 50 میلیارد دلار صادرات نفت داشتیم. این رقم سال قبل به ۸ میلیارد دلار رسید و امسال کمتر هم شد، بالغ بر ۸۵ میلیون تن کالا صادرات اتفاق افتاد، بنابراین جفاست که این چنین از اقتصاد صحبت کنیم. این شیوه برخورد با فعالان اقتصادی ظالمانه است؛ این اقتصاد را بخش خصوصی اداره کرده است تا آنجا که نیاز به دارو، تجهیزات پزشکی، کالاهای اساسی را تأمین کردند. شرایط زندگی سخت شد اما نباید از پا درآییم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان این مطلب که در 9 ماهه سال جاری 25 میلیارد دلار صادرات داشتیم و امکان دارد تا پایان سال به 35 میلیارد دلار ارتقا پیدا کند اما همین میزان نیز درخور ظرفیتهای موجود نیست.
او با تأکید بر این نکته که دولت جدید آمریکا باید از شکست خود درباره تحریم درس بگیرد و وضعیت را تغییر دهد، از صادرکنندگان خواست تا خود را پیروز این جنگ اقتصادی بدانند و همواره پیشنهادهای خود را برای دولت و دیگر تصمیم سازان ارسال کنند.
جهانگیری تجربه کشور در برجام را ناموفق خواند و افزود: عملکرد دولت و بخش خصوصی مناسب نبود. حال اتاقها باید آماده شوند و گفتوگوهای خود را آغاز کنند. این تحریمها لغو میشود اما تا آن زمان به تلاش خود برای بیاثر کردن تحریمها ادامه میدهیم.
این مقام مسئول، بخش خصوصی را میداندار اصلی اقتصاد معرفی کرد و اتاق ایران را همتای وزارتخانهها دانست و گفت: امروز آنچه اهمیت دارد این است که ضعفها را بپذیریم و درست تصمیم بگیریم. درباره پیمان سپاری ارزی نیز اتاق ایران و بانک مرکزی با هم گفتوگو و توافق کنند و جهتگیریها به سمت صادرات باشد.
معاون اول رئیسجمهور توجه به ظرفیت کشورهای همسایه برای توسعه صادرات را مورد توجه قرار داد و گفت: برای حضور مؤثر در کشورهای همسایه، از شرکتهای خدمات فنی و مهندسی و پیمانکاران خصوصی که سرمایههای بزرگ مملکت هستند، غفلت نکنیم. به باور من اشتباه است که نهادهای نظامی در حوزههای پیمانکاری ورود کنند؛ اجازه دهیم تا حد ممکن پیمانکاران خصوصی وارد این عرصه شوند