حل مسائل زنجیره فولاد نیازی به قانون ندارد

به گزارش خبرنگارما ، سید رسول خلیفه سلطانی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه میزان تولید فولاد در کشور حدود ۳۰ میلیون تن و میزان مصرف داخلی آن ۱۵ میلیون تن است ، افزود : اجبار به عرضه کل تولید فولاد در بورس کالا به منزله حراج این محصولات است.

سلطانی افزود : در واقع صادرات به عرضه کل محصولات در بورس کالا منوط شده در حالیکه این رویه باید اصلاح شود.

وی گفت : ارزش صادرات زنجیره فولاد می تواند به شش میلیاد دلار در سال افزایش پیدا کند ، اما امسال ۵۰ درصد از این رقم کاسته شده و این کاهش نیز ناشی از همین سیاست های نادرست است ، از این رو درخواست ما از اتاق بازرگانی این است که این صنعت را مورد حمایت قرار دهد.

خلیفه سلطانی افزود : ایران دهمین تولید کننده فولاد است و کشور هایی مانند چین ، روسیه و هند ، رتبه های نخست تولید فولاد را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت : ایران در زمینه تولید آهن اسفنجی در صدر تولید کنندگان جهان ایستاده است و در زمینه احیای برتر هم جایگاه برتر را کسب کرده است.

دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد گفت : ایران با تولید شمش آهن ، اسلب و آهن اسفنجی در قله فناوری فولاد ایستاده و با تولید این محصولات ۹۲.۳ درصد ارزش افزوده تولید فولاد را کسب کرده است ، اما به صادرات این محصولات ، خام فروشی اطلاق می شود.

وی افزود : اجبار به تولید میلگرد و صادرات آن در حالی صورت می گیرد که تقاضا برای این محصول از ۳ میلیون تن فراتر نمی رود ، اما برای شمش آهن تا ۱۰ میلیون تن تقاضا وجود دارد.

خلیفه سلطانی گفت : کشور های خارجی ، بیشتر متقاضی آهن اسفنجی ، اسلب و ورق فولادی ما هستند ، درحالیکه میلگرد تقاضای چندانی ندارد و مدام این مساله مطرح می شود که چرا به جای میلگرد ، شمش صادر می شود.

خلیفه سلطانی ادامه داد : متاسفانه برخی مسوولان مبتنی بر این القائات ، شیوه نامه قیمت گذاری تدوین می کنند و مجلس نیز به دنبال تدوین طرح فولادی است ، در حالی که زنجیره فولاد مجوعه عریض و طویلی است که با چند بند قانونی نمی توان آن را مدیریت کرد.

keyboard_arrow_up