روش نوین استخراج عناصر نادر خاکی از کانسارهای آهن ایران مرکزی

مهندس محمد مودی مدیر پروژه استخراج عناصر نادر خاکی گفت : مهم‌ترین و بیشترین استفاده از این عناصر در کشور مربوط به صنایع دفاعی ، شیشه‌‌سازی ، متالورژی و تهیه کاتالیست‌های پتروشیمی است و با توجه به اینکه تمامی مواد اولیه در این صنایع وارداتی است ، بدلیل وجود تحریم‌های ظالمانه و چالشها و موانع موجود در واردات این مواد ، این مجموعه با تلاش نخبگان جوان ایرانی موفق به استخراج این عناصر بسیار ارزشمند و استراتژیک شد.

به گزارش  چیلان ، استخراج عناصر نادر خاکی از کانسارهای ایران مرکزی برای اولین بار در کشور با موفقیت انجام شد. در حالیکه تا چندی پیش ، مطالعات بنیادی این عناصر در ایران در گام های اولیه بود و در زمینه فرآوری آن ها نیز هنوز هیچ قدم مشخص و موثری از سوی بخش دولتی برداشته نشده بود که بتواند به نتیجه عملی دستیابی پیدا کرد. گروه دانش بنیان مرجع فولاد و متالورژی ایران توانست تا در راستای خودکفایی در تولید و بومی سازی دانش فنی ، برای نخستین بار به این مهم دست یابد.

استخراج عناصر نادر خاکی از کانسارهای ایران مرکزی برای اولین بار در کشور با موفقیت انجام شد. در حالیکه تا چندی پیش ، مطالعات بنیادی این عناصر در ایران در گام های اولیه بود و در زمینه فرآوری آن ها نیز هنوز هیچ قدم مشخص و موثری از سوی بخش دولتی برداشته نشده بود که بتواند به نتیجه عملی دستیابی پیدا کرد. گروه دانش بنیان مرجع فولاد و متالورژی ایران توانست تا در راستای خودکفایی در تولید و بومی سازی دانش فنی ، برای نخستین بار به این مهم دست یابد.

مهندس محمد مودی مدیر پروژه استخراج عناصر نادر خاکی گفت : مهم‌ترین و بیشترین استفاده از این عناصر در کشور مربوط به صنایع دفاعی، شیشه‌‌ سازی ، متالورژی و تهیه کاتالیست‌های پتروشیمی است و با توجه به اینکه تمامی مواد اولیه در این صنایع وارداتی است ، بدلیل وجود تحریم های ظالمانه و چالش ها و موانع موجود در واردات این مواد ، پیرو منویات مقام معظم رهبری در خصوص خودکفایی و بومی سازی تکنولوژی ، این مجموعه با استعانت از درگاه خداوند با تلاش نخبگان جوان ایرانی موفق به استخراج این عناصر بسیار ارزشمند و استراتژیک شد.

محمد مودی گفت : استحصال عناصر نادر خاکی به دلیل پاراژنز بودن با برخی مواد معدنی همچون آهن ، فسفات‌ها ، تیتان‌ها و مواد پرتوزا و ترکیب آنها با دیگر مواد معدنی نسبت به روش‌های دیگر دشوارتر است از این رو بدلیل پیچیدگی های فنی کمتر به آن پرداخته شده بود که با توجه به مسیر دشوار پیش رودانش فنی فرآوری با بهره گیری از روش های ثقلی ، مغناطیسی ، الکترواستاتیک و هیدرومتالورژی در این گروه انجام گردید و محققان عزیز ایرانی به دانش فنی و فناوری استحصال این عناصر دست یافتند.

مهندس مودی خاطر نشان کرد ، با توجه به وجود منابع خدادی عظیم در ایران اسلامی و جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی ، پروژه های استخراج فلزات ارزشمند و فرآوری چندین محصول دیگر در این مجموعه در دست اقدام است که با توکل بر خدا و یاری اما عصر (عج) این پروژه ها در آینده نزدیک به شرایط تولید نیمه صنعتی و صنعتی خواهد رسید . 

keyboard_arrow_up