بهره ‌برداری از طرح ‌انتقال آب خلیج‌فارس به هفت استان مرکز کشور آغاز شد

به گزارش خبرنگارفولاد و توسعه ، در پنجاه و هفتمین برنامه پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، طرح ملی انتقال آب از خلیج ‌فارس به فلات مرکزی و شرق کشور با سرمایه گذاری ۱۲۸ هزار میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌ جمهوری افتتاح شد.

این طرح زیر بنایی که به محرومیت ‌زدایی و توسعه متوازن ثروت در کشور کمک می‌کند،  به همت متخصصان داخلی و بخش خصوصی به سرانجام رسیده است و فلات مرکزی و شرق کشور را متحول می‌کند.

با تکمیل سه خط پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، در مجموع ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیج‌ فارس به فلات مرکزی ایران منتقل می‌شود.

برای اجرای این طرح‌ها که در مجموع با لوله‌ گذاری به طول سه‌ هزار و ۷۰۰ کیلومتر آب خلیج فارس و دریای عمان را به هفت استان شامل هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان منتقل می‌ کند ۱۲۸ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌ بینی شده است. این طرح‌ها برای ۷۰ هزار نفر اشتغال‌ زایی خواهد داشت.

پروژه انتقال آب از استان هرمزگان آغاز می‌شود و در مسیر کرمان و خراسان جنوبی به خراسان رضوی انتقال خواهد یافت و می‌تواند به توسعه صنایع گلخانه‌ای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استان‌ها کمک کند. نکته مهم اینکه آب استحصال شده در این پروژه از نظر قیمتی در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج ‌فارس از جمله عمان و امارات ۲۰ درصد ارزان‌ تر است.

خط نخست آب خلیج‌ فارس را به استان‌ های هرمزگان، کرمان و یزد منتقل می‌کند، چند ماه پیش توسط رئیس‌ جمهوری به ‌طورکامل افتتاح شد. این طرح در فازهای یک، دو و سه به طول ۸۲۰ کیلومتر، با ۱۲ باب ایستگاه پمپاژ، با حجم سرمایه‌ گذاری ۲۰ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده که پتانسیل اشتغال‌ زایی آن در دوران ساخت (تاریخ شروع ۱۳۹۱ و تاریخ اتمام ۱۳۹۹) ۱۶ هزار نفر برآورد شده است.

در خط دوم انتقال آب خلیج ‌فارس به استان‌ های کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی پیش ‌بینی شده است.

این طرح به طول یک‌ هزار و ۵۵۰ کیلومتر با ۱۸ باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایه‌ گذاری ۴۷ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده و برای ۳۰ هزار نفر اشتغال‌ زایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن ۱۴۰۴ پیش بینی شده است

در خط سوم، آب خلیج ‌فارس به استان ‌های یزد و اصفهان منتقل می‌شود. این طرح به طول ۹۱۰ کیلومتر با ۱۰ باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایه‌گذاری ۳۵ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده و برای ۱۴ هزار نفر اشتغال ‌زایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن ۱۴۰۴ پیش بینی شده است

keyboard_arrow_up