به گزارش فولاد و توسعه ، اسدالله کشاورز در آیین رسمی آغاز بهره برداری از صنایع مس کاتد طارم سفلی اظهار داشت : از 512 هزار تن مس کاتدی تولید در کشور 130 هزار تن در صنایع داخلی به مصرف رسیده و 382 هزار تن هم به خارج از کشور صادر می شود که البته با تولید مجتمع تولید مس طارم ظرفیت ما در این حوزه به 522 هزار تن مس در سال خواهد رسید.
وی با اشاره به وضعیت تولید مس کاتدی در ایران اضافه کرد : تا قبل از افتتاح و راه اندازی کارخانه مس طارم سفلی 3 کارخانه دیگر در کشور به تولید مس کاتدی مشغول بودند که مس سرچشمه معروف ترین آنها بود و امروز خوشبختانه با آغاز بهره برداری از کارخانه مس طارم تعداد کارخانه های بزرگ تولید مس در کشور به 4 عدد رسید که البته کارخانه مس طارم بزرگ ترین صنعت تولیدکننده مس کاتدی است که از سوی بخش خصوصی راه اندازی و اداره می شود.
کشاورز با اشاره به وجود 6 هزار معدن فعال در کشور ادامه داد : ظرفیت تولید معادن کشور تا پایان سال جهش تولید به 500 میلیون تن مواد معدنی اعم از سنگ معدن و محصولات فرآوری شده رسیده است.
فعال سازی معادن راکد؛ در دستورکار وزارت صمت
معاون وزیر صمت صنایع معدنی ایران را دارای کمترین وابستگی به بیرون از کشور دانست و گفت : بنابراین صنایع معدنی ما نقش مهمی در ارزآوری در سال پر از تحریم و کرونای 1399 داشتند و با ارزآوری خود و عرضه آن در سامانه نیما کمک بزرگی به چرخاندن چرخ های صنعت و اقتصاد کشور کردند.
کشاورز با اشاره به شعار سال 1400 «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» افزود : هدف اصلی و اساسی وزارت صنعت و معدن در سال پیشتیبانی و مانع زدایی از تولید کمک به رشد و گسترش صنایع فرآوری و کارخانجات پایین دستی برای استحصال بهینه سنگ های معدنی است تا جلوی خام فروشی این صنایع در بازه زمانی بلندمدت گرفته شود.
وی ادامه داد : البته فعال سازی معادن راکد، غیرفعال و رهاشده هم در دستورکار اصلی وزارت صنعت و معدن در سال 1400 قرار دارد تا واحدهای معدنی غیرفعال به مرور احیا شده و به چرخه تولید و اشتغال زایی بازگردند.
معدن مس "طارم سفلی" قزوین به بهره برداری نهایی می رسد؛ اشتغال زایی برای 2 هزار نفر کارخانه معدن مس طارم در سفر هیئت دولت به استان قزوین افتتاح می شود "معارضان محلی" مشکل عمده معدن مس طارم است
جاده 16 کیلومتری طارم نوسازی شود
مدیرعامل معدن مس کاتدی طارم سفلی هم در این آیین افتتاح و بهره برداری گفت : 70 درصد کار ساخت و احداث این واحد معدنی و کارخانه بزرگ تولید مس در طول چند سال اخیر انجام شد و قبل از به علت اختلاف های مالکیتی بین دولت و معارضان محلی کار بهره برداری و افتتاح رسمی معدن مس طارم سفلی با موانعی روبه رو شد.
سید کرامت الله حسینی افزود : برای توسعه بیشتر معدن مس طارم سفلی و همچنین مجموعه صنایع پیرامون آن باید مشکل مرمت و نوسازی جاده 16 کیلومتری بخش طارم سفلی مرتفع شده و حتی جاده ای ویژه برای معدن احداث شود تا از آسیب دیدن این راه روستایی جلوگیری شده و زمینه ورود سرمایه گذاران به این بخش محروم مهیا شود.