چیلان به زودی در مصاحبه با ابراهیمی برنامههای وی برای فولاد خوزستان بهعنوان بزرگ ترین فولادساز جنوب کشور را بررسی خواهد کرد. ابراهیمی در مورد عملکرد فولاد اکسین در دو سال اخیر گفت: با توانمندی فولاد اکسین، کشور از واردات ورقهای خاص بینیاز شد. فولاد اکسین تنها تولیدکننده ورقهای عریض در خاورمیانه و شمال آفریقا است و در دنیا تنها ۱۰ شرکت، توانایی تولید ورقهای عریض فولادی تا گرید x80 را دارند. این امر به فولاد اکسین، جایگاه ممتازی داده و این شرکت، نقش خود را در پروژههای بزرگ ملی خط لوله گوره – جاسک به درستی ایفا کرده است.
ابراهیمی در خصوص نقش فولاد اکسین در پروژه خط لوله گوره – جاسک و تولیدات این شرکت گفت : پروژه انتقال نفت خام از منطقه گوره به جاسک به طول ۱۱۰۰ کیلومتر برای انتقال روزانه یک میلیون تن بشکه طراحی شد که به نوعی جزو استراتژیکترین پروژههای کشور است که قابلیت دور زدن تنگه هرمز و انتقال نفت را از مرزهای خشکی و دسترسی به دریاهای آزاد برای کشور فراهم آورده است.
اکسین جای خارجیها را گرفت
مدیرعامل پیشین شرکت فولاد اکسین به خبرنگار چیلان گفت : در ابتدا قرار بود ورق مورد نیاز پروژه خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک که چندین سال مطرح بوده از چین خریداری شود و البته با تحریمهای ظالمانه این پروژه تحت نظر قرار گرفت و بدین گونه هیچ کشوری نمیتوانست ورق مورد نیاز را تأمین کند. از سویی با توجه به توان فولاد اکسین در تأمین این ورقها، از این فرصت پیش آمده به بهترین نحو استفاده شد و با کمک فولادسازان داخلی نظیر فولاد مبارکه، فولاد اکسین و لولهسازی اهواز، لوله ترش از مرحله سنگ تا تولید لوله نهایی در کشور بومیسازی شد.
مهندس ابراهیمی افزود : خوشبختانه در حال حاضر تقریباً ۱۰۰ درصد اسلب و ۸۰ درصد ورق و لوله این ابرپروژه ملی در داخل کشور تولید شده است.
تولید مطابق با استانداردهای جهانی
ابراهیمی گفت : کیفیت ورق مورد نیاز این خط لوله به واسطه اینکه قرار است نفت خام که خاصیت خورندگی دارد را منتقل نماید، بسیار حائز اهمیت دانست و بالغ بر هشت تیم بررسی کیفی این ورق را بر عهده دارند و با توجه به حساست وزارت محترم نفت این محصول مطابق با استانداردهای جهانی تولید شده است.
وی ادامه داد : فولاد اکسین در راستای تأمین ورقهای ذکرشده بزرگترین آزمایشگاه خوردگی در کشور را جهت انجام تستهای لازم توسط شرکتهای دانشبنیان داخلی راهاندازی کرد.
همکاری اکسین با شرکتهای تابعه وزارت نفت
مهندس ابراهیمی در گفت و گو با چیلان بیان کرد : تولید ورقهای API محیط ترش مورد استفاده در پروژه گوره به جاسک معادل ۳۰ درصد تولید این شرکت بوده و سود حاصله از این منبع بالغ بر ۲۰ درصد سود کلی فولاد اکسین بوده است. وی افزود : میتوان گفت تأمین ورق خط لوله گوره به جاسک موجب شد تا توجه دیگر شرکتهای تابعه وزارت نفت مانند شرکت گاز نیز در تأمین ورقهای سرویس شیرین آنها جلب شود و از جانب فولاد اکسین، اقدامات عملیاتی خوبی در این زمینهها نیز صورت پذیرد.
فولاد اکسین رقیب داخلی ندارد
وی در ادامه گفت : فولاد اکسین تنها تولیدکننده ورق عریض در خاورمیانه و منطقه منا است و از طرفی در دنیا تنها ۱۰ شرکت داریم که توان تولید ورقهای عریض فولادی تا گرید x80 را داشته باشند. این ویژگی خاص موجب شده اکسین رقیب داخلی نداشته باشد و در رابطه با رقبای خارجی نیز بحمدالله با کنترل کیفیت محصولات، تحویل بهموقع کالا و قیمت مناسب ورقهای اکسین به نسبت مشابه محصولات خارجی، شرایط بسیار ایدئالی را ایجاد کردهایم.
ارتباط صنعت فولاد و نفت و گاز در فولاد اکسین
ابراهیمی در پایان به چیلان گفت : ماموریت شرکت فولاد اکسین ارتباط میان صنعت فولاد و صنایع نفت و گاز بود که در دو سال اخیر به این هدف رسیدیم و توانستیم میزان تولید ورقهای ساختمانی را کاهش دهیم و ورقهای با ارزش افزوده بالا به ویژه ورق API را تولید کنیم. در سال ۱۳۹۸ شرکت در سبد تولیدی خود بالغ بر ۵۰ درصد از ظرفیت را به ورق با ارزش افزوده بالا اختصاص داد؛ در حالی که سالهای گذشته این میزان ۱۰ درصد بود. در سال ۹۹ نیز ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت تولید فولاد اکسین، مربوط به ورقهای با ارزش افزوده بالا بود.
گفتنی است مهندس ابراهیمی از سال ۹۷ سکان هدایت شرکت فولاد اکسین را در سمت مدیرعامل و عضو هیت مدیره بر عهده داشته و توانست طی مدت کوتاهی کارنامه درخشانی از خود بجا بگذارد؛ بهنحوی که توانست این شرکت را از زیان انباشته طی ده سال گذشته به ۲۰۰۰ هزار میلیاردتومان سوددهی طی سال های ۹۸ و ۹۹ برساند. بومیسازی دانش فنی، تولید و تامین ورقهای استرتژیک ترین پروژه کشور در سال ۹۹ (خط لوله انتقال نفت خام از گوره به جاسک)، شرکت برتر کشور در عرصه صنعت سبز و همچنین ورود به عرصه توسعه جهت ایجاد کارخانه فولادسازی بخشی از عملکرد ابراهیمی در فولاد اکسین است.