به گزارش خبرنگارما، هرچند بررسی آمار عملکرد صادرات ۱۴ شرکت بزرگ فولادی کشور در سال ۹۹ حاکی از افت هفت درصدی صادرات نسبت به سال ۹۸ است، اما به اعتقاد کارشناسان، فولادسازان در حال رهایی از موضوع تنظیم بازار و محدودیت های صادراتی بوده و این روند با توجه به بهبود تقاضا و قیمت جهانی فولاد، در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ افزایشی خواهد بود.
کارشناسان معتقدند : سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت که از محدودیت به سوی حمایت و رشد ارزآوری کشور در حال تغییر است، محرک رشد صادرات خواهد بود.
در سالی که گذشت واحدهای بزرگ فولادی کشور در مجموع ۶ میلیون و ۹۶۷ هزار و ۲۶۸ تن انواع محصولات فولادی از جمله اسلب، مقاطع آلیاژی – مهندسی، میلگرد، بیلت فولادی، آهن اسفنجی و بریکت گرم صادر کردند، اما همان طور که پیشتر عنوان شد، این آمار در مقایسه با سال ۹۸ با کاهش هفت درصدی مواجه شد.
در ۱۲ ماهه پارسال بیشترین صادرات محصولات از آنِ شرکت فولاد خوزستان با یک میلیون و ۵۰۱ هزار و ۶۶۳ تن بود و پس از آن شرکت فولاد مبارکه اصفهان با یک میلیون و ۲۵۳ هزار و ۱۸۷ تن و ذوب آهن اصفهان با ۹۶۳ هزار و ۵۳۴ تن در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.
به گزارش ایرنا، بررسی های کارشناسان و ارزیابی های صورت گرفته گویای آن است که ظرفیت ارزآوری بخش معدن و صنایع معدنی تا ۳۰ درصد ارزش صادرات غیرنفتی است و این امر تا ربع قرن آتی فراتر از گمانه زنی های کنونی به نظر می رسد.