یکی از مهمترین راهبردهای شرکت میدکو در مسیر توسعه، حداکثرسازی بهره وری انرژی و رعایت بالاترین استانداردهای زیست محیطی در سطوح جهانی میباشد. از آنجاکه کک متالوژی، بهعنوان منبع اصلی انرژی مصرفی در فرایند تولید فولاد به روش کوره بلند موردنیاز می باشد، شرکت میدکو اقدام به راهاندازی واحد «خنک سازی کک به روش خشک» یا Quenching Dry Coal: CDQ به عنوان پیشرفتهترین فناوری جهانی در زمینه بهره وری انرژی و پایبندی به استانداردهای زیست محیطی در زمینه تولید کک، نموده است.
در فرآیند تولید کک، زغالسنگ تا دمای 1300 درجه سانتیگراد حرارت داده میشود و پس از جدا شدن مواد فرار، ماده جامد باقیمانده که کک نام دارد تولید میشود.
بهطور سنتی در ایران و در بسیاری از نقاط جهان، رایج ترین روش خنک سازی کک تولیدی استفاده از آب بوده که ضمن هدر رفت مقادیر بالای آب، موجب آلایندگی محیط و آبهای زیرزمینی و همچنین رسوب ترکیبات مضر در خاک می شود.
جدیدترین فناوری موجود در جهان به منظور مرتفع ساختن این معایب استفاده از فرایند خنک سازی کک به روش خشک بوده که شرکت میدکو همگام با شرکت های برتر جهان اقدام به بهره گیری از این فناوری نموده است.
در خنک سازی کک به روش خشک، بهجای استفاده از آب، کک گداخته در فضایی محصور و کنترل شده توسط گاز خنثی ازت (نیتروژن) خنک می شود. در جریان تماس گاز نیتروژن با کک، حرارت کک به این گاز منتقل می شود که در ادامه با بازیابی این حرارت برق تولید خواهد شد. در شرکت فولاد زرند ایرانیان، کک متالورژی توسط این روش خنک شده که علاوه بر صرفهجویی در مصرف سالانه 1.4 میلیون مترمکعب آب، منجر به تولید 14 مگاوات توان الکتریکی از حرارت بازیافتی از خنک سازی کک خواهد گردید.
این مجتمع در شهرستان زرند و در مجاورت کارخانههای کک سازی زرند احداث شده و مراحل اجرایی احداث آن از اردیبهشتماه سال 1394 آغاز گردید.
علاوه بر این، با آغاز بهره برداری از واحد خنک سازی کک به روش CDQ ،زمینه اشتغال پایدار 50 نفر بهصورت مستقیم فراهم خواهد شد.