واگذاری معادن و محدوده‌های معدنی یک امر کاملاً تخصصی است و هیچ ارتباطی به مسائل سیاسی ندارد

اسدالله کشاورز با حضور در یکی از بخش‌های خبری شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران افزود : یکی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب که منجر به صدور دستور فعال سازی معادن شد، چرخش چرخ های اقتصادی کشور و اشتغالزایی بود.

وی بیان داشت : از زمانی که رزم حسینی وزیر صمت در مهر ماه پارسال در این وزارتخانه به روی کار آمد، در اجرای فرامین رهبری دستور فعال سازی معادن و محدوده های بلوکه شده را ارائه کرد.

کشاورز خاطرنشان کرد : این پروژه در حقیقت یک پروژه نیمه تمام بود که از حدود ۶ ماه قبل آغاز شده بود که امروز فرایند مزایده آن هم به انجام رسیده و هیچ ربطی به انتخابات و سایر مسائل ندارد.

وی یادآورشد : پیش از برگزاری انتخابات مزایده بجز در دو استان که با شرایط حاد کرونایی مواجه بودند، برگزار شد.

این مقام مسئول ادامه داد : از حدود ۶۰۰۰ محدوده اکتشافی و معدنی که در فرآیند این مزایده پیش‌بینی شده، تقریباً دو هزار محدوده آن محدوده معدنی است که در برخی موارد متاسفانه دارنده پروانه معدنی در خارج از کشور به سر می‌برد و معدن مربوطه را که غیر فعال شده است و این محدوده ها را نیز برای فعال سازی در همین مزایده وارد کردیم.

سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت ادامه داد : ۴۰۰۰ محدوده دیگر نیز محدوده اکتشافی است و هنوز نمی‌دانیم درون آنها پتانسیل معدنی وجود دارد یا خیر؟ و پاسخگویی به این پرسش نیازمند انجام عملیات سیستماتیک اکتشاف است.

وی بیان داشت : در این زمینه نیز از اردیبهشت ماه امسال استارت کار زده شد و به صورت کاملاً رسانه‌ای از طریق پخش تیزرها، اطلاع‌رسانی رسانه‌ها، جراید، فضای مجازی و غیره اطلاع رسانی انجام و مزایده‌ها پیش از انتخابات به اتمام رسید.

کشاورز اضافه کرد : از بین این حدود ۶ هزار محدوده، تاکنون به جز ۲ استان یاد شده و یک استان دیگر که هنوز فرایند بازگشایی پاکت های مزایده آن انجام نشده، تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ متقاضی مراجعه کرده است و با روال در پیش گرفته شده در در نهایت به ۳ هزار متقاضی نیز خواهد رسید.

وی گفت : در این فرایند حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ محدوده شناسایی شده بود که قرار بود زمستان ۹۹ از طریق مزایده واگذار شوند.

این مسئول خاطرنشان کرد : معدن جزو انفال است و تولیت انفال و سیاستگداری ها و اکتشافات در آنها به موجب مواد ۴۵ و ۴۴ قانون اساسی در اختیار وزارت صمت است و از ۴۰ سال پیش تاکنون نحوه واگذاری ها اکثراً به صورت مزایده بوده است.

وی تصریح کرد : تا امروز نیز همین شیوه مزایده برای واگذاری محدوده‌های معدنی در حال اجراست و واگذاری آن یک امر کاملاً تخصصی است و هیچ ارتباطی به مسائل سیاسی ندارد و برخی که به دنبال منافع خاص خود هستند این موضوع را به فضای سیاسی گره می‌زنند.

کشاورز تاکید کرد : هیچ رانتی در این مزایده‌ها وجود ندارد، زیرا فرآیند واگذاری به صورت کاملا الکترونیکی بوده و تحت سامانه “ستاد” دولت انجام می‌شود، یعنی تا زمان بازگشایی پاکت ها هیچ کس از اینکه چه تعداد نفر در آن مزایده شرکت کرده یا چه محدوده‌هایی را شامل می شود، هیچ اطلاعی ندارد.

وی در پایان بار دیگر تاکید کرد : در این مزایده و واگذاری ها هیچ رانتی وجود نداشته و امکان هیچ دخل و تصرفی توسط افراد خاص وجود ندارد.

keyboard_arrow_up