عملکرد شرکتهای ذوبآهن و فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد آذربایجان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب، صبا فولاد، فولاد بناب، جهان فولاد سیرجان، سنگ آهن چادرملو و فولاد کویر حاکی است در خردادماه امسال این شرکتها ۹۱۶ هزار و ۲۳۶ تن فولاد صادر کردند که حاکی از رشد ۱۰۴ درصدی در مقایسه با خرداد ماه ۹۹ است.
در این میان، فولاد خوزستان با صادرات ۵۲۳ هزار و ۳۲۱ تن بلوم، بیلت و اسلب در سه ماهه نخست امسال بهترین عملکرد را در بین شرکتها داشت و رشد ۹۲ درصدی به ثبت کرد.
پس از آن ذوب آهن اصفهان با صادرات ۳۱۵ هزار و ۸۴۴ تنی و رشد ۷۵ درصدی و فولاد مبارکه با صادرات ۲۶۷ هزار و ۸۶۱ تنی و رشد ۳۲۵ درصدی در مکانهای دوم و سوم قرار گرفتند.
بهترین عملکرد خرداد ماه نیز به ترتیب به فولاد خوزستان با ۱۸۲ هزار و ۱۳۴ تن، فولاد مبارکه با ۱۶۱ هزار و ۸۲۹ تن و فولاد کاوه جنوب با ۱۲۳ هزار و ۶۰۰ تن رسید.
بلوم، بیلت، اسلب، ورق عریض، مقاطع آلیاژی- مهندسی، میلگرد، آهن اسفنجی و بریکت گرم، عمده محصولات فولادی صادراتی را تشکیل میدهند.
مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در سال گذشته ۹ میلیون تن بوده که نسبت سال ۹۸، کاهش ۱۳.۱ درصدی نشان میدهد.
این کاهش صادرات از نظر وزنی یک میلیون و ۳۶۲ هزار تن بوده است. پارسال صادرات فولاد میانی کشور ۶ میلیون و ۱۶۲ هزار تن بوده که کاهش ۱۱ درصدی را نسبت به سال ۹۸ نشان میدهد.
از صادرات فولاد میانی در سال گذشته، سهم صادرات بیلت و بلوم چهار میلیون و ۵۶۴ هزار تن و سهم صادرات اسلب یک میلیون و ۵۹۸ هزار تن بوده است. صادرات اسلب در سال ۹۹، کاهش ۲۳ درصدی را تجربه کرده و صادرات بیلت و بلوم، ۶ درصد کاهش یافته است.
کارشناسان معتقدند، برنامههای توسعهای کشورهای پیشرو فولادی بهویژه هندوستان، رفع محدودیتهای کرونایی و بازگشت دیگر شرکتها به مدار تولید، خطری برای بازارهای صادراتی فولاد ایران است و باید از حالا برای صادرات ۱۵میلیون تنی در افق ۱۴۰۴ برنامه داشته باشیم
رشد 9 درصدی تولید شمش فولاد در بهار 1400
بررسی آمار عملکرد شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی، تولید بیش از 6.18 میلیون تنی شمش فولاد این شرکت ها و رشد 9 درصدی آن در مقایسه با سه ماهه 99 را نشان می دهد.
بیشترین تولید شمش در این مدت متعلق به فولاد مبارکه اصفهان با 2 میلیون و 685 هزار و 410 تن بود که رشد 3 درصدی نشان می دهد.
پس از آن فولاد خوزستان با 927 هزار و 532 تن (افت 9 درصدی) و ذوب آهن با تولید 580 هزار و 646 تن شمش (بدون تغییر) در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.
برپایه این آمارها، در سه ماهه نخست امسال 50 هزار و 656 تن شمش بلوم و 73 هزار و 951 تن شمش بیلت در شرکت فولاد آلیاژی ایران، 12 هزار و 264 تن شمش در فولاد آلیاژی ایران (اینگات)، 195 هزار و 475 تن شمش بیلت در میدکو، 35 هزار و 626 تن شمش بیلت در گروه ملی صنعتی فولاد ایران، 417 هزار و 741 تن شمش بیلت در فولاد کاوه جنوب، 296 هزار و 314 تن شمش بیلت در فولاد خراسان، 306 هزار و 212 تن شمش بیلت در چادرملو، 231 هزار و 99 تن شمش بیلت در ارفع، 112 هزار و 473 تن شمش بیلت در فولاد بناب و 258 هزار و 338 تن شمش بیلت در جهان فولاد سیرجان تولید شد.
** افت 5 درصدی تولید در خرداد ماه
بررسی عملکرد شرکت های مذکور حاکی از تولید یک میلیون و 842 هزار و 309 تنی شمش فولاد در خرداد ماه است. آماری که در مقایسه با خرداد 99 کاهش پنج درصدی نشان می دهد.