تاخیر در تعهدات به مشتری هم ضرر می ‌زند

  مهرداد تولائیان در گفت‌وگویی، با اشاره به تداوم بحران آب و برق و تاثیر آن بر تولیدات ذوب آهن، اظهار کرد : بحران آب و برق به طور صد در صد بر روند تولید ذوب آهن ضرر می زند و موجب تاخیر در تعهدات این شرکت می شود، هر چند در تعامل با مشتریان سعی شده تا نیاز آنها را به خصوص در تولید ریل با توجه به اینکه پروژه ای ملی است، تامین کنیم.

وی با بیان اینکه بحران آب برق کار عملیاتی ذوب آهن را با مشکل مواجه کرده است، گفت : از سوی دیگر تداوم این شرایط در درازمدت موجب محدودیت های مختلفی در تولید محصولات این شرکت خواهد شد.

معاون بهره‌ برداری شرکت ذوب‌ آهن اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر در شبانه روز از مجموعه چهار واحد نورد، تقریبا سه واحد نورد ذوب آهن به طور کامل متوقف است، افزود : به دلیل محدودیت برق همچنین یک کارگاه دیگر که تولید ریل دارد نه به طور کامل، بلکه با محدودیت فعالیت می کند که البته تمام این موارد بر شرایط بازار اثرگذار است.

وی گفت : با کمبود آب و برق و به دنبال آن بحران تولیدات در ذوب آهن به عنوان تولیدکننده ۵۰ درصد تیرآهن کشور، این محصول وارد بازار نمی شود و یا اختلال در تولید، بر قیمت میلگرد اثر می گذارد.

تولائیان درباره تاثیر بحران آب و برق در کشور و تاثیر آن بر قیمت تولیدات بازار، گفت : همواره ذوب آهن با توجه به برخی تعهدات خود در بورس، محصولات خود را پیش فروش می کند، همچنین وقتی محصول به بازار تزریق نشود شاهد رقابت های کاذب در بازار می شویم که در نهایت ضرر آن به جیب مشتری و مصرف کننده می رود.

وی تاکید کرد : مجموعه ذوب آهن اصفهان از این شرایط گلایه مند است و متاسفانه توان مقابله با این دسته از تصمیمات از جمله محدودیت های آب و برق را ندارد.

معاون بهره ‌برداری شرکت ذوب‌ آهن اصفهان با اشاره به اینکه با توجه به صرفه جویی های مختلف می توانیم خط تولید خود را با ظرفیت ۴۵۰ لیتر ثانیه آب حفظ کنیم، گفت : اما با توجه به محدودیت های برق، نیاز آبی برای حفظ تولید برق نیروگاه های خود را داریم تا بتوانیم تولید خود را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه اگر ذوب آهن آب داشته باشد، چهار نیروگاه آن وارد مدار بوده و دیگر نیاز به برق شبکه ندارد، گفت : طی مدتی که زاینده رود جریان داشت، سه نیروگاه ذوب آهن وارد مدار بود و تنها به اندازه مصرف یک نیروگاه از شبکه سراسری، برق دریافت کردیم که با بسته شدن جریان رودخانه دومین نیروگاه این شرکت از مدار خارج شد که این نیاز ما به برق شبکه را بیشتر می کند.

تولائیان با بیان اینکه ذوب آهن طی یک دهه گذشته از شبکه سراسری هیچ برقی دریافت نکرده است، گفت : متاسفانه محدودیت آبی موجب شده تا ذوب آهن در تامین برق خود دچار مشکل شود و اکنون امیدی به بهبود این شرایط وجود ندارد.

وی درباره تاثیر بی آبی بر تعهدات ذوب آهن به خصوص تعهدات خارجی و همچنین تامین ریل، گفت : ذوب آهن امروز بدهکاری و تعهدات خارجی ندارد، از سوی دیگر با توجه به اینکه کارگاه نورد ذوب آهن در انتهای خط تولید قرار دارد به این دلیل اینکه در شرایط بحرانی تامین آب، ممکن است تمام کارگاه های خود را از مدار خارج کنیم، اما تاکنون کارگاه تولید ریل از مدار خارج نشده است.

معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌ آهن اصفهان گفت : در حال حاضر کارگاه تولید ریل با ۷۰ درصد توان تولید خود در حال فعالیت است و نیازهای بازار را تامین می کنیم، اما با تداوم این روند و ادامه بحران آبی ممکن است شاید نتوانیم این شرایط را ادامه دهیم.

وی درباره تاثیر کم  آبی بر کوره های بلند ذوب آهن و احتمال آسیب و خسارت جبران ناپذیر در فعالیت کوره های بلند این شرکت، گفت : تقریبا در ماه گذشته حدود ۵۰ هزار تن تولید محصول خود را به دلیل بی آبی از دست دادیم و در همین ماه نیز نزدیک ۳۰ هزار تن از برنامه مصوب خود که در آن شرایط بی آبی و بی برقی دیده نشده بود، عقب مانده ایم.

تولائیان درباره نگرانی سهامداران ذوب آهن از کاهش تولید این شرکت به دنبال تداوم بحران آب و برق، گفت : در برنامه ای که در کدال اعلام کرده ایم، تقریبا در چهار ماه گذشته مطابق آن پیش رفته ایم، اما اگر این شرایط ادامه یابد، حفظ روند تولید شرایط سختی به دنبال خواهد داشت و برای حفظ آن ریسک های زیادی را متحمل شده ایم.

وی تاکید کرد : در حال حاضر با وجود مشکل در تولید ذوب آهن به دنبال بحران برق و آب، نه تنها از برنامه عقب نیستیم، بلکه اندکی جلو هستیم و سهامداران فعلا نباید نگران باشند.

keyboard_arrow_up