رشد قیمت های سال جاری زمانی رخ داد که در چین پس از بهبود شرایط شیوع کرونا، بازار ساخت و سازها بهبود پیدا کرد و فولادسازان آن در نیمه نخست سال 12 درصد درآمد بهتری نسبت به سال قبل داشتند. از طرفی چین به دنبال کاهش آلاینده های کربنی و همچنین کنترل قیمت سنگ آهن نیز افتاد و دستور کار کاهش تولید 100 میلیون تنی در سال جاری می توانست اثر منفی بر اقتصاد این کشور پس از خروج از بحران کرونا بگذارد. در هر حال تحلیل گران رسیدن به سطح تولید سال 2020 را برای صنعت فولاد چین کمی دور از واقعیت می دانند چون این به معنای کاهش 12 درصدی تولید نیمه دوم سال نسبت به سال قبل خواهد بود.
برخی معتقدند این ابهام موجود در بازار در رابطه با وضعیت برنامه های کاهش تولید تا حدودی استراتژیک نیز می باشد چون مقامات چینی ترجیح می دهند خیلی روشن نباشد در حقیقت چه در حال وقوع است و همین نگرانی از میزان کاهش تولید در واقع دارد کار خود را می کند و حداقل قیمت سنگ آهن را کمی تصحیح کرده است. البته در این بین احتمال شیوع گسترده کرونای دلتا می تواند ضربه سنگینی به تقاضای فولاد چین بزند. چین در حالی می خواهد آلاینده های کربنی را کاهش دهد که در عین حال به دنبال کنترل تورم و تداوم رشد اقتصادی خود نیز می باشد.
در هر حال تحلیلگران معتقدند سنگ آهن برای چند ماه می تواند تصحیح قیمت هایی را تجربه کند ولی شاید در کوتاه مدت قیمت در سطوح فعلی به ثبات نسبی برسد و بازار کمی آرام شود. تحلیلگران میانگین قیمت سنگ آهن در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی را 175 دلار هر تن سی اف آر چین برآورد کرده اند و احتمالا این میانگین قیمت در درازمدت تداوم داشته باشد. به نظر آنها شاید چنین تصحیح قیمت هایی در درازمدت به نفع بازار باشد. قیمت بالای 200 دلار برای کالایی که تولید هر تن از آن و تحویلش ده ها دلار هزینه می برد قطعا موجب نگرانی فعالان آن بازار می شود. اگر عرضه کننده ها تولید را کنترل کنند و از طرفی بازار فولاد چین هم با کنترل تولید مانع مازاد عرضه فولاد شود می توان گفت بازار سنگ آهن در بلند مدت در تعادل بماند.–