به گزارش خبرنگارما ، دراین جلسه که با حضور فعالین حوزه فولاد در رابطه با کاربرد سرباره بعنوان خاکریزهای راه آهن وراهسازی برگزار شد. حسن پایاب مدیر پژوهش، توانمندسازی تولید و پژوهش شرکت ملی فولادایران ، محدودیت زمان را مطرح کردند . کاربردی کردن و اجرایی کردن استفاده از سرباره در لیست اقلام قابل مصرف در جاده سازی بر اساس چهار چوب و ازمایشات مواد مصرفی صورت پذیرد .
بنابه این گزارش، سپس خانم عطارچیان از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی طی سخنانی اشاره کرد که نقشه راه این فرآیند از سال 98 تدوین و تاکنون حدود 70-80 درصد فرآیند پیشرفت د اشته است.
بعد از ارائه و بحث علمی توسط وی، پرسش و پاسخ بین حاضرین صورت گرفت و در مراحل بعدی مقرر گردید که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آزمایشهای لازم را تکمیل نمایند و پیگیر اخذ مجوزهای لازم از سازمان برنامه ریزی کشور گردند.
شایان ذکر است ،سرباره محصول جانبی در تولید مذاب یک فلز خاص مانند آهن، فولاد، مس، نیکل و …؛ شامل اکسیدهای پایدار فلزی و غیر فلزی می باشد. سرباره حدود 10 تا 20 درصد وزن مذاب تولید شده از سنگ معدن اولیه را تشکیل می دهد. در فولاد سازی به خاطر چگالی پایین نسبت به آهن سرباره در بالای کوره تجمع میکنند و آهن مذاب نیز به خاطر وزن مخصوص بالاتر، در قسمت تحتانی کوره جمع میگردد. با توجه به حجم تولیدات آهن و فولاد در کشور سالانه تناژ بالایی از سرباره بعنوان محصول جانبی در کارخانجات تولید می گردد. شرکتهایی نظیر ذوب آهن اصفهان، چادرملو، فولاد آلیاژی ایران، فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، فولاد خراسان، فولاد مبارکه و … از جمله شرکتهای فولادی هستند که با معظل سرباره و مشکلات حجمی و زیست محیطی آن دسته پنجه نرم می کنند. با عنایت به اینکه با استفاده از سرباره به عنوان مصالح اساس و زیر اساس راه ها و بالاست و زیر بالاست در راه آهن؛ جلوی بهره برداری بی رویه از معادن و مصالح گرفته می شود، همچنین مشکل جایگری فضای کارخانه و مشکلات زیست محیطی تحت کنترل قرار می گیرد و بعلاوه استفاده ازین منابع مزیت داشتن قیمت مناسبتر نسبت به مصالح معمول را نیز دارا می باشد؛ بنظر می رسد داشتن مستندات و تائیدیه هایی که به شکل قانونی شرایط استفاده از سرباره در خاکریزهای راه و راه آهن را فراهم کند خالی است.